06. Den ene tjeneste er den anden værd

Så er vi nået til d. 6 december, og dermed 1/4 del i gennem julekalenderen. Jeg håber du har fået noget ud af de første 5 indspark? Uanset hvad så der stadig en masse godt på vej, så du kan sagtens glæde dig.

Dagens taler er Internet iværksætteren, debattøren og speed talkeren med den kække Københavner accent – Martin Thorborg. De fleste kender ham nok som stifter og medejer af Jubii, som var en af Danmarks første Internet succeser, men mange kender ham også som “vicevært” på Danmarks største iværksætter forum Amino.

Martin Thorborg har en holdning til mange ting, og uanset om man er enig eller ej, så kan man kun beundre ham for hans gåpåmod, og iværksætter gejst.

Så tryk play, læn dig tilbage, og nyd de næste 4 minutter og 27 sekunder.

Den ene tjeneste er den anden værd – Martin Thorborg

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

13 Responses

 1. John Nielsen siger:

  Tak for dagens første behagelige oplevelse. 🙂
  Det er rigtigt, at det er dejligt at hjælpe andre. Det viser mentalt overskud, og så kan det jo ganske rigtigt være, at den som bliver hjulpet, en gang får muligheden for at gøre en tjeneste den anden vej.
  Det ser vi ofte på Amino.dk, når nogen hjælper hinanden uden at tage noget for det.

  God december til jer.
  Dbh. John

 2. Morten siger:

  Super godt fortalt og sandt!
  Kan da i den sammenhæng, og sjovt det netop skulle være hos Lars dette bliver fortalt, nævne at lige præcis Mr. Bachmann har hjulpet mig.
  Jeg havde indgået samarbejde med Conseo.dk vedr seo delen på et projekt. Og inden jeg havde set mig om var siden og udvikleren gået under jorden, Lars slog hurtigt til, fik banket en side op i WP og har efterfølgende været klar både på mail og tlf. Håber hjælpen kan gengældes en dag.

  Tak for hjælpen og god jul:-)

 3. Rigtig godt indlæg, som tager Julen tilbage til det, som jeg mener at den burde være: en anledning til at gøre noget godt for andre uden at forvente noget igen (i stedet for den moderne Juls mantra: “nu giver jeg dig en gave, og så forventer jeg at få en tilbage”).

  Indlægget her burde have været låge nr. 24 – en passende reminder på Juleaftensdag.

 4. Lars Bachmann siger:

  Dejligt at du sætter fokus på at det sagtens kan være givende at give noget væk. Der er alt for mange danskere der er sig selv nærmest og aldrig kunne finde på at gøre noget gratis for andre, fordi de har den opfattelse at at de mister noget ved det.

  Jeg er absolut bevidst om at jeg har en forretning jeg skal leve af, og derfor skal der penge ind, men jeg har min “20% tid” (et tyvstjålet koncept fra Google), som jeg bruger dels på egne projekter, samt på at hjælpe andre iværksættere på blandt andet Amino osv.

  De 20% er så til gengæld min markedsføring, for ofte når man gratis hjælper folk i gang med noget, så bliver du husket, og hvis du har gjort det godt, er det dig de kommer til de næste mange gange.

 5. Philip Mahler siger:

  Ja dit dit job som vicevært samt andre debattører på Amino er jo et super godt eksempel på dette.
  Det er rart at ikke alle i verden kun tænker profit profit profit.

  Jeg er selv i gang med at blive frivillig i Røde Kors her i Thailand og den første indskydelse min kæreste havde var “Det vil se godt ud på CV’et”.. Så fik hun også lige et mental slap 🙂

 6. Dejligt indlæg – og noget jeg selv har fokus på.
  Det er bare dejligt at give noget, specielt hvis den der har brug for hjælp egentligt har regnet med at skulle betale for tjenesten!

  Synes det går lidt i hånd med at tænke langsigtet i sin forretning – jeg giver ikke noget væk for at få igen, men jeg er da bevidst om, at det kan være en bedre forretning at gøre små tjenester UB og så håbe på, at det bliver belønnet i fremtiden – det bliver det ofte.

  Fortsat god julekalender :o)

 7. Jimi Hove siger:

  Jeg har selv fejret julen ved at donere et fast månedligt beløb til en Amino, som har brug for lidt medvind. I virkeligheden er det en gave til mig selv, da det for mig er det ultimative tegn på positiv magt. Det er for fattigt, og magtesløst, at holde på det hele for èn selv.

 8. Frederik Storm siger:

  Det er rigtig vigtigt at hjælpe, for til sidst kan det risikere og blive endnu mere værd end det tid bu brugte på eksempelvis at hjælpe.

  Super godt indlæg Martin.

 9. Mikael Rieck siger:

  Dejlig og positivt indlæg. Kan kun støtte op om konceptet og har heldigvis også selv oplevet, at det man har sendt ud af positive ting, er kommet godt tilbage.

 10. Bo Møller siger:

  Martin, det er altid en fornøjelse at høre dine podcasts og se dine videoer. Nu fik jeg endelig taget mig sammen til at læse din bog for et par weekender siden, og jeg synes sgu (ligesom de fleste andre vel) at du er en inspirerende iværksætter. Tak for alt det info du deler ud af.

  Derudover – tak til Lars for at stable den her julekalender på benene. Det er sgu fedt at følge med! 🙂

 11. Alexander siger:

  Så fik jeg endelig fundet tid til at høre dit indlæg Martin.. Lige nu er Real Madrid ved at få tæv, så det her var væsentlig mere opmuntrende. Men ærlig talt, så har jeg ikke så meget andet at sige end, at det er en evig fornøjelse at høre dine podcasts.

  God weekend derude. 🙂

 12. Rigtigt godt indlæg i årets julekalender. Er helt enig i man bør gøre noget for andre fordi man har lyst, og ikke fordi man forventer at få noget tilbage. Har jeg overskudet gør jeg gerne andre en tjeneste, glæden ved det er også stor for en selv. Det kan godt give et lille kick, at se andre glædes over ens hjælp!

  Go’ jul derude..

 13. Forsinket tak for jeres rare kommentarer.
  Jeg ligger lidt vandret med min rejseri, så jeg følger ikke med i alt for tiden.
  Igen tak og glædelig jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.