08. Gør det! – Kasper Mejlgaard

Kasper Mejlgaard bor i København og hans første iværksætter projekt var internet udbyderen Fullrate, som han i marts 2009 solgte for et stort trecifret millionbeløb til TDC. Kasper arbejdede både før og efter salget som teknisk direktør i selskabet, men er nu stoppet for at starte virksomheden Sensorist der producerer cloud- og app forbundne måle-sensorer. Følg ham på Twitter.com/mjlgrd.

08. Gør det! – Af Kasper Mejlgaard

Den ottende december vil for mig altid være en helt særlig dag. Årsagen til dette er mit bidrag til årets iværksætterkalender.

Vi skal tilbage til december 2005, hvor jeg arbejdede i Cybercity, nu Telenor, og havde gjort det siden september ’95 hvor Klaus Riskær startede selskabet. Der var løbet en del vand i åen siden Cybercity startede som en af de første ISP’ere i Danmark. Jeg var nu chef for den tekniske udvikling, havde et stort antal talenter i reference, og havde været med på hele firmaets udvikling fra ansat nr. 1 til 200 ansatte og henover over to salg af virksomheden.

Første salg var til kapitalfonden Advent Internation, som indsatte en ny ledelse og professionaliserede butikken. Det var også ved denne lejlighed at Klaus Riskær blev sluset ud af min og virksomhedens dagligdag. Anden gang var i maj 2005, hvor vi blev solgt det til den nuværende ejer Telenor. Det havde været en fantastisk sommer med masse af forandringer. Jeg havde for første gang for alvor fået penge i banken i forbindelse med salget, på grund af en god og tidlig warrent-ordning.

Men intet af dette er egenlig noget af det jeg tænker tilbage på. Nej det der for alvor fylder i min bevidsthed for året, var en ny ide der havde formet sig i mit hoved. Født af masser samtaler med et par gode kollegaer rundt omkring i det nye Telenor. Ideen var at man via ny teknologi, kreditkort-betaling og helt nyt syn på sagen, faktisk ville være i stand til at halvere priserne på bredbånd i Danmark, tilmed give en gratis telefonlinie med og ikke mindst tjene gode penge på at gøre det.

Jeg luftende ideen for min daværende direktør, endda ved flere lejligheder, og gjorde det samme et par gange for vores administrerende direktør, men ingen af dem synes særlig om den. “Hvorfor ændre så radikalt på noget der fungere?” synes de begge at tænke da jeg pitchede ideen, så efter et par gange stoppede jeg med det…

I stedet mødtes vi, der havde diskuteret ideen, en sen-sommer aften på min veranda i Valby for at arbejde mere med den. Vi var optændt af tanken om at gøre en forskel. Ikke kun teknologisk og prismæssigt. Vi havde masser af idealistiske ideen om hvordan en virksomhed burde og kunne drives. Hvordan man kunne få alle i virksomheden til at føle de individuelt og i fællesskab gjorde en forskel. Og det så ud til at det kunne lade sig gøre, og tilmed være en fantastisk forretning. Det blev ikke en lang aften. Allerede efter fire time havde vi ideens fundament nedskrevet.

Nu var det tid for hver enkelt at gå hjem og over de næste par uger producere deres individuelle bidrag. Disse bidrag blev diskuteret, tilrettet, finpudset og kombineret, og henover et par lange weekender i et lånt sommerhus, fik vi lavet såvel en forretningsplan som en investorpræsentation.

Med en one-page teaser, 21 siders forretningplan, og en powerpoint præsentation i hånden besøgte vi de første mulige investorer, og vi fornemmede hurtigt, at de også kunne se det fantastisk vi havde set i ideen. Nu var det tid til at gå all-in. Vi sagde vores gode jobs og lagde vores sparepenge på bordet, belånte boliger og sagde farvel til livet som trygge og vellønnet funktionærer.

Den 8. december skrev vores investorer og vi under på investeringsaftalen og den finansierede plan for Fullrate A/S var realitet.

Nu er det December igen. Der er gået 7 år siden jeg var med til at stifte min første egen virksomhed. Og jeg har igen i sommer sagt et fantastisk job op i Fullrate, for at stifte en ny virksomhed. Mit juleønske må være at min nye virksomhed og dens projekt ender med at byde på ligeså mange fantastisk oplevelser og resultater over de næste 7 år som Fullrate formåede. Og at andre der læser dette vil overveje at gøre det samme. Gå efter ideen og sig farvel til trygheden for et stykke tid – return on investment kan være enorm på alle planer og ikke blot økonomisk.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

3 Responses

 1. Hej Kasper
  Tak for et super motiverende og underholdende indlæg! Jeg elsker disse “jeg-tog-springet-historier”. Jeg synes, de er SÅ livsbekræftende og stemmer til fulde overens med min egen fantastiske opfattelse af eksistentialisme. Jeg er i øjeblikket i gang med at læse Jesper Buchs selvbiografi “KICK-ASS”, og selvom jeg ikke er færdig med bogen endnu, kan jeg helt klart se nogle ligheder mellem Jespers og din historie, og jeg må sige, at jeg har stor respekt for jer begge to, og andre mennesker som vælger, og jeg understreger vælger, at tage et muligt angst-fremkaldende spring i tilværelsen, i bestræbelse på at opnå det, man selv ønsker at opnå.

  Endnu en gang tak for et rigtig godt indlæg!

  – Mads

 2. Lars Bachmann siger:

  Rigtig lækker historie. Netop succes historier som denne, kan være med til at inspirerer andre nuværende eller kommende iværksættere til at tage springet, og turde udleve deres drømme.

 3. Mads Og Lars,

  Tak for de fine ord til jer begge. Mht. Jesper Kick-ass bog så har jeg selv til gode at få læst den endnu, og har ikke købt den (endnu) i forsøg på i det mindste at have lidt at skrive på juleønskeseddelen, så jeg håber at få den og ellers så må jeg jo selv klare det efter jul

  /Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.