11. Laver du pølser eller penge?

Så er vi nået til endnu en dag i december, og endnu en “låge” i julekalenderen. Dagens mand hedder Jan Kaczmarek, og arbejder blandt andet med søgemaskineoptimering hos SEOnova. Jan fortæller lidt om hvordan du udnytter tiden mest effektivt, under den lidt provokerende overskrift – Laver du pølser eller penge.

Laver du pølser eller penge?

Da det i 2009 gik op for mig, at jeg kunne tjene penge på mine hjemmesider, begyndte jeg stille og roligt at lege med tanken om at opbygge en passiv indtjening, der kunne give nok penge til, at jeg kunne betale huslejen, få mad på bordet samt have lidt ekstra til alt det løse.

Jeg gik i gang med min plan, men jeg fandt også hurtigt ud af, at det krævede mere tid, end jeg syntes at have, blandt andet fordi jeg samtidig var i gang med en uddannelse, som krævede min tilstedeværelse. Min metode til at tjene penge bestod blandt andet af at skabe tekstindhold, og hvis jeg skulle nå et af mine mål, som lød “skriv 500 artikler på under 2 måneder”, ja, så blev jeg altså nødt til at finde mere tid …

Hvordan finder du mere tid?

Mange, som forsøger, men aldrig kommer ordentligt i gang med at tjene penge på hjemmesider, kommer med undskyldningen om, at de ikke har tid. De har kone, børn, hund, guldfisk, lang transporttid, fuldtidsjob eller uddannelse osv. Det kan bare ikke lade sig gøre. Men det kan det altså, hvis du er motiveret nok og kan finde tiden.

Tiden er der … altid! Eller næsten da. Det gælder bare om at finde dens skjulesteder. Tiden kan gemme sig rigtig godt, og endda rigtig mange steder.

Hvis du gerne vil tjene mange penge på hjemmesider, men har svært ved at finde tid, så er her lidt inspiration til, hvordan du kan finde den der ekstra tid, som prøver at skjule sig for dig.

Den ekstra tid kan du også bruge til at sætte en split-test op på din webshop, skrive artikler, der tjener penge eller skal bruges til linkbuilding, brainstorme for nye ideer … og meget mere.

Tjen penge, mens du spiser

Jeg hader at spise uden at sidde med min computer, for jeg ved, at jeg kan tjene penge, mens jeg sidder dér og gumler på kød, grøntsager og hvad jeg ellers propper i munden. Min kæreste er ikke så glad for, at jeg sidder og arbejder under en candlelight dinner – det gør jeg så heller ikke – men når jeg spiser for mig selv, så arbejder jeg.

Tjen penge, mens du laver mad

Når jeg laver mad til min kæreste – hvilket jeg gør ret ofte, fordi jeg elsker det – så står min trofaste blærbar på køkkenbordet ved siden af mig … så jeg kan arbejde, når der ikke er noget at lave. Er stegen sat i ovnen, så arbejder jeg. Når bøfferne er smidt på panden, så arbejder jeg, mens jeg venter på, at de skal vendes.

Bussen og toget er din arbejdsplads

Når jeg kører med bus eller tog, så er jeg ekstremt produktiv. Jeg tjekker altid på forhånd, hvor lang min rejsetid er, og så laver jeg et mål. Skal jeg eks. køre med bussen i 40 min., så fortæller jeg mig selv, at jeg skal nå at skrive 4 artikler … og når jeg 40 min. senere stiger af bussen, kan jeg glæde mig over, at jeg lavede noget produktivt, fremfor at glo ud af vinduet.

Et ekstremt tilfælde: Her den anden dag gjorde jeg noget, som jeg selv synes, er lidt spøjst. Jeg steg på bussen, den var propfyldt, og jeg blev derfor nødt til at stå op. Efter 10 min. var der endelig en ledig plads, men jeg sad lidt klemt, og jeg syntes ikke, jeg havde plads og ro nok til at arbejde på min computer. Jeg kunne med nød og næppe sidde med min smartphone og skrive sms’er. Og så fik jeg en ide: Hey! Hvis jeg kan skrive sms’er, så kan jeg da også skrive artikler. Jeg åbnede Gmail på min smartphone, og skrev en artikel, som jeg kunne bruge, når jeg kom hjem.

Pauser på jobbet eller skolen

Har du et fuldtidsjob, vil du måske hellere bare koble af, læse avisen, eller whatever. Jeg vil hellere lave noget andet.

Under mit uddannelsesforløb var der også uddannelsespraktik. Det var næsten fuldtid. Og da jeg holdt pauser, ville jeg altså hellere arbejde lidt på at opbygge min indtjening, i stedet for at koble af, læse avisen, eller whatever.

Det samme kan du gøre, når du har pause i skoletiden. Folk synes måske, du er underlig, men hva’ fa’en … du tjener jo penge.

Tv, tossekasse, tidsrøver

Jeg stoppede mere eller mindre med at se tv, da jeg fik internet. Jeg sagde farvel til Fraiser, Star Trek, Paradise Hotel (just kidding) og alt det der. Bevares, det var da gode tider – men i stedet sagde jeg hej til internettets mange muligheder. Dengang brugte jeg ikke nettet til at tjene penge. Det gør jeg nu, og jeg hvis jeg endelig skal se tv, så gør jeg det for det meste sammen med min kompagnon, som giver mig adgang til at tjene masser af penge. Selvfølgelig ser jeg også i ny og næ en god film eller et spændende tv-program foran tossekassen uden min kompagnon.

Vi mennesker bruger rigtig meget tid på tv. Tjen hellere penge, mens du ser tv, eller cut helt eller delvist ned på dit tv-forbrug, så du i stedet kan tjene penge.

Tjen penge, mens du dyrker motion

Hvis jeg kan skrive en artikel på min mobiltelefon, mens jeg sidder i bussen, kan jeg også gøre det, mens jeg løber en tur. Nej okay, det kan jeg så ikke – men jeg kender en, der har fået samme ide som mig. Han hedder Anders Saugstrup, og han tjener penge, mens han dyrker motion på sit løbebånd. Tjek hans video, efter du har læst dette indlæg færdig.

Det er måske ikke alle, der kan gøre det samme, og hvis det ikke er noget for dig, så er en løbetur eller motion generelt en bonus på så mange andre måder, for det er hér, du kan få de gode ideer eller bare koble helt af og samle ny energi til at tjene flere penge.

Det korte af det lange

Fedt, hvis du har læst med så langt. Jeg kunne i virkeligheden komme med mange flere tips til, hvordan du kan finde mere tid. Det korte af det lange er: Udnyt de situationer, hvor du egentlig ikke laver noget, og cut ned på de ligegyldige aktiviteter.

Skal du på toilettet lige om lidt, så gør det, sæt dig godt til rette, men læg Se & Hør til side, og fokusér på at lave penge i stedet for pølser 🙂

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

33 Responses

 1. Soundtracket til dit liv må være “Arbejd arbejd” 😉

 2. Jan Kaczmarek siger:

  Det lyder meget rigtigt, Morten – dog kun i perioder 🙂

 3. Super nice artikel du har fået skrevet, det er jo en god opvækning når man af og til brokker sig over ikke at have nok tid. Men mange gange foretrækker jeg nu bare at lave pølser…. 😉

 4. Rolf Hansen siger:

  Nu føler jeg mig næsten lidt dum. Har lige spildt min tid på at læse et blogindlæg i stedet for at tjene penge… Dog heldigvis imens jeg spiste min aftensmad ;D

 5. Jan Kaczmarek siger:

  @Christian
  Tak! Og ja – så sidder du måske bare med din iPhone i stedet 😛

  @Rolf
  Så spildte du jo trods alt ikke tiden helt 🙂

 6. Esben siger:

  Fed titel! 🙂

  Overspringshandlinger er et stort problem for mange af os. Men hvis man bruger selve overspringshandlingerne til at arbejde, som du foreslår her, er det jo lige meget. Så får man både i pose ($) og sæk (mad).

 7. Jan Kaczmarek siger:

  Heh, good one, Esben 🙂

 8. Og jeg som gik og troede jeg var den eneste der udnyttede tiden. Faktisk læste jeg først gang dette indlæg i morges mens jeg sad og mudrede for mig selv – man skal jo udnytte tiden 100 %, når man som jeg jonglerer med kone, 3 børn, 2 hunde, 2 fugle, virksomhed og 2 trillioner backlinks.

  Faktisk har jeg to ting jeg gør som ikke er nævnt, der gør underværker for mig. Den første er at sende monotomt arbejde udenbys og få andre til at lave det, giver arbejdsglæde. Den anden ting er nok den mest kontroversielle udnyttelse af tiden; lav ikke noget arbejde efter frokost og 3 kvarter frem. Efter jeg indførte denne regel, steg mit personlige output til nye højder – det kan varmt anbefales. Og jeg mener, sluk din telefon og forlad kontoret.

  Nå ja, der er faktisk en tredje ting jeg også er begyndt at gøre, fodbad fra sofaen med iPad’en tunet ind på div. SEO foras mv. det rykker for vildt!

  Dog vil jeg sige man skal passe meget på når man bevæger sig ind på det område hvor ens arbejde og fritid begynder at flyde sammen. Forleden overhørte jeg min datters leg med en veninde, hvor de leget ”skilsmisse” da venindens forældre lige er flyttet hver for sig. Anyway, min datter siger så; Også skal de skilles fordi Faren altid gik og kiggede på sin telefon!.. Slam, så fik jeg den og tænke over!

 9. Jan Kaczmarek siger:

  Fodbad-tricket laver jeg også – dog ikke med iPad.

  Og ja, man skal helt bestemt passe på, at arbejdet og fritiden ikke flyder for meget sammen – specielt, hvis man er i et forhold.

  Skræmmende historie, du nævner. Damn …

 10. Kim siger:

  Hej Jan.
  Super fedt indspark til dagligdagen.
  Jeg kom til at tænke lidt på hvordan du håndterer arbejdet imens du laver mad eksempelvis. Er det overhovedet produktivt at stå og være i gang med at skrive en artikel imens man steger bøfferne på panden? Det jeg tænker lidt over er, at man jo kun lige får to-tre minutter inden man så bliver revet væk fra skrivningen igen.
  Det kan selvfølgelig godt tænkes at man kan få udarbejdet noget hvis man virkelig er fokuseret på at skrive artiklen, men så risikerer man vel også bare at bøffen brænder på 🙂 Well, måske det bar er mig der har brug for lidt mere sammenhængende tid for at det giver mening for mig. Eller evt. noget omkring multi-tasking jeg ikke helt har fanget endnu 🙂

  Tak for indlægget, det var yderst brugbart, og giver god mening for mig ud over det 🙂

 11. Bo Møller siger:

  Nej sgu da – jeg laver damer?! 😉

 12. Super indlæg, Jan! Og tak for omtalen 🙂

 13. Jan Kaczmarek siger:

  Tak for din kommentar, Kim 🙂

  Det kommer vel an på, hvor lang tid bøfferne skal ha’? 🙂 Men jo, hvis du kun har 2-3 min. til at arbejde, så er det måske omsonst eller i hvert fald ikke lige artikelskrivning, der er det bedste at bruge tiden på.

  Madlavningssituationer er heller ikke dér, hvor jeg får lavet mest. Jeg er faktisk mest produktiv i en bus. Bussen er min ven 🙂

 14. Jan Kaczmarek siger:

  @Bo
  Hah, klart 🙂

  @Anders
  Tak, og det var så lidt. Er meget glad for, at jeg ikke er den eneste, der har haft samme ide. Dog ville jeg hellere kombinere arbejdet med en motionscykel fremfor et løbebånd. Er der noget, du har overvejet?

 15. Jan, jeg ved der er mange som gør det med at cykle under skrivebordet. For mig er gangbåndet valgt bla.a. fordi det er så livsfarligt at sidde ned for meget af dagen. Muligvis er det lige så godt at cykle som at gå dog. Ved det ikke. Men nu er der investeret, så den står på gang de næste mange år 🙂

 16. Jan Kaczmarek siger:

  Fair nok, Anders 🙂 Jeg tænker bare, at det er nemmere at “gå amok” på en cykel end på et løbebånd og stadig kunne bevare arbejdsevnen.

 17. Det er det temmeligt sikkert. Du kan ikke gå hurtigt og samtidig taste – det er kun til langsom gang.

 18. I al denne snak om at spare tid og effektivisere, bliver der ikke nævnt Outsourcing, som måske kan være den aller bedste metode til at udnytte sin tid bedst – Specialist til artikelskrivning.

  Er det ikke noget du har overvejet Jan? Der er massere af dygtige og billige tekstforfattere på Elance..

  Frederik

 19. Frederik, det er svært at konkurre med Jan for de der elancere – for som du kan læse her, kan han skrive kvalitetsartikler – 4 stk på 40 minutter 😉

 20. Bo Kalvslund siger:

  Sejt koncept – det kunne også tages med i dobbeltsengen – som i Klovn – istedet for at slikke alfabetet kunne man skrive artikler….

 21. Jan Kaczmarek siger:

  @Frederik
  Jeg har helt sikkert tænkt på outsourcing, og der er også noget tekstarbejde, som jeg outsourcer i ny og næ. Jeg arbejder hen mod at outsource meget mere, men lige nu mener jeg helt bestemt, at jeg får mest for pengene ved at gøre det meste selv.

  @Anders
  Det er nemlig rigtigt. Jeg kender dog ikke så godt til prisniveauet på Elance.

  @Bo
  Ha-ha! Du er velkommen til at prøve 🙂

 22. jonathan siger:

  Super fedt indlæg. Jeg gør selv brug af nogle af de ting du skriver, mens jeg har taget andre til mig og tester dem lidt af. Men én ting jeg tænkte lidt over, er hvordan du egentlig planlægger det.

  Når du skal skrive 500 artikler på 2 måneder, hvordan går du så i gang? Starter du med at finde 500 emner du kan skrive om, eller .. begynder du bare at skrive med det samme, eller hvordan skrider du til værks?

  Når du skal sætte computeren klar, åbne programmer, finde informationer som du kan bruge i dine artikler, tager det så ikke lidt langt tid, og hvordan kan du så gøre det, mens du laver mad – finde informationer og bikse en artikel sammen?

  Skriver du til Google, eller til læseren med de artikler du skriver i situationer, hvor der ikke ligefrem er meget tid – bikser du bare en sammen, som kan bruges på en artikeldatabase med et backlink, eller en som giver læseren en super god information?

 23. Jan Kaczmarek siger:

  Hej Jonathan

  Tak for dine mange spørgsmål 🙂 Jeg skal prøve at besvare de fleste af dem …

  Når jeg sætter mig et mål om at nå eks. 500 artikler på 2 måneder, så starter jeg som regel med at finde nogle søgeord, og så går jeg bare i gang. Hvis jeg skulle starte med at finde 500 søgeord, så ville jeg nok gå død i det. Med det sagt, så finder jeg søgeord løbende.

  Min computer er altid tændt, og dermed altid klar 🙂 Er jeg på farten, bruger jeg gode, gamle Notepad (eller Gmail på mobilen); det tager 1 sekund at åbne. Det tager selvfølgelig lidt tid at smide artiklen online samt finde billeder og videoer – men sådan er det jo.

  At finde information tager den tid, det tager – det afhænger helt af, hvad jeg skriver om. Drejer det sig om et emne, jeg allerede ved meget om, så er der sjældent grund til at bruge tid på informationssøgning. Når du arbejder med informationssøgning dagligt, bliver du også hurtigere til det, og du tilegner dig en masse viden, som du kan (gen)bruge i flere af dine artikler, så du ikke behøver at søge information hver eneste gang.

  Jeg håber, at det er nogle svar, du kan bruge 🙂

 24. Hej Jan.
  Sjovt indlæg om brug af din overskudstid. Vil dog lige harcelere over brugen af mudretid til at skrive artikler.

  Mudretid er mudretid, og det skal bruges til at mudre. Desuden ville jeg aldrig “flagge” min iPhone/iPad ved at tage den med på toilettet 🙂

 25. Jan Kaczmarek siger:

  Hej Jakob

  Tak for din kommentar 🙂

  Hvad man laver, når man mudrer (fantastisk udtryk – Tak, Claus), er selvfølgelig op til en selv. Og i forhold til det, jeg skriver, så skal det ikke tages så bogstaveligt – det er blot ment, som en lille provokation 🙂

  Jeg tror dog, der er mange, der “flagger” (endnu et fantastisk udtryk) deres telefon 😀

 26. jonathan siger:

  Hejsa Jan.
  Skriver du udelukkende til artikeldatabaser, og ikke mindst Google, eller har du meget fokus på at brugeren skal have en masse information og ny viden – eller skal dine artikler bare være gode nok til at blive accepteret og give et backlink ?

 27. Jan Kaczmarek siger:

  Hej igen

  Jeg bruger ikke artikeldatabaser, og mine artikler skal ikke godkendes nogen steder. Jeg skriver til alt og alle, og indholdet varierer meget på mange måder 🙂

 28. Føns siger:

  Genialt indlæg. Jeg så godt nok lidt tv mens jeg surfede rundt og faldt over dette indlæg, men da næste reklamepause kom, udnyttede jeg de 6-7 minutter og fik skrevet en ganske god artikel jeg kunne bruge til linkbuilding. Tak for at have sat skub i mig!

 29. Jan Kaczmarek siger:

  Tusind tak, Føns 🙂

  Jeg er glad for at høre, at jeg har sat skub i dig.

 30. Hej Jan,

  Super godt indlæg – Helt sikkert brugbart!

  Jeg går selv i skole på HHX, og er ved selv at skabe mig en passiv indkomst, så kan sagtens sætte mig i dit sted.

  Tak for et godt indlæg 🙂

  God jul!

 31. Jan Kaczmarek siger:

  Hej Søren

  Velbekomme 🙂 Dejligt at høre, at du kan sætte din ind i mit sted.

  Og god jul til dig 🙂

 32. Lars Grüner siger:

  Jan! Du er en drengerøv. Få en kvinde og nogle børn, og hav så kunder 24/7. Fedt at vi har provokatør-kids som dig. Besøg ægte (og vedholdende) freaks på shopfreak.dk
  Peace!

 33. Jan Kaczmarek siger:

  Hej Lars

  Drengerøv? Jep! 🙂

  Peace!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.