15. Mads Rørvig – Iværksætter ordfører for Venstre

I dag er det Mads Rørvig (MF). Han er uddannet cand.merc. fra Handelshøjsskolen og Harvard University, har været landskasserer i Venstres Ungdom og allerede haft flere jobs både inden og uden for Christiansborgs murer.

Mads har siden 2010 været medlem af folketinget for Venstre, og er partiets vækstordfører, erhvervsordfører og ordfører for eksport, innovation og iværksætteri fra 2011, samt skatteordfører 2010-2011.

Du kan finde Mads på Stemmads.dk og selvfølgelig på Facebook

Mads Rørvig – Medlem af folketinget for Venstre. (Iværksætter ordfører)

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

5 Responses

 1. Lars Bachmann siger:

  Hej Mads
  Tak for din video hilsen.

  Jeg syntes det er vigtigt at der kommer mere fokus på iværksætteri i danmark, specielt i disse “krisetider”. Det er blandt andet en af grundende til at jeg har lavet denne iværksætter julekalender.

  Det er min opfattelse at der er rigtig mange med en iværksætter lyst, men som ikke tør tage springet, da der typisk er en vis økonomisk usikkerhed ved at starte som selvstændig. Vi danskere er pr. defination trygheds narkomaner, og vi ved hvad vi har, men ikke hvad vi får, og det afholder mange fra at blive selvstændige.

  Jeg tror vi skal sætte iværksætteri på skemaet allerede på folkeskole niveau, samt handelsskole, gymnasie osv, og inspirerer unge mennesker til at tænke kreativt og dermed skabe en iværksætter kultur.

  Nu er jeg i en branche som typisk ikke skaber mange arbejdspladser, da der typisk ikke er nogen produktion, og fra politisk side snakkes der om at vi skal være et videnssamfund, og åbenbart bare finde os i at al produktion ryger til lande med lave lønninger. Det er klart at vi ikke kan konkurrere på pris, men mon ikke vi på nogen områder kan på kvalitet?

  Som Torben Johansen skrev i sit indlæg d. 8 (https://www.larsbachmann.dk/08-hjaelp-andre-med-at-kobe-det-de-har-behov-for.html), så har han en pointe i at danmark igen kan blive et producerende samfund, og det har vi en den grad brug for.

 2. Kim Madsen siger:

  Det er nemt at starte ny virksomhed når man har en virksomhed i forvejen, da alt tab kan modregnes før person skat (firmaet betaler for underskud) det er nemt fordi man i forvejen har en løn.

  Men er man på dagpenge og vil starte virksomhed, ser det helt anderledes ud !
  her skal man være selvforsørgendefra dag 1 = ingen dagpenge og alt underskud kan ikke trækkes fra i skat,
  det er enormt svært at låne penge, selv gemmen vækstfonden’s pakker (de banker som ikke har kom igang lån) hvor staten garenterer for 75% til bankerne

  med andre ord, skal du starte virksomhed, skal du være 100% sikker på du kan lave din egen løn fra dag 1
  ellers er der ingen mad på bordet !

  Hvad med at lave nogen kom igang pakker til iværksættere, hvad blev der for eks. ihværkersætter ydelse som der var engang.

  læs epn “Vi tør ikke være selvstændige”
  http://epn.dk/samfund/article2637670.ece

 3. Søren Hansen siger:

  Jeg mener at vi bør komme tilbage til at være et produktivt samfund, det skal være kvaliteten vi skal sælge os på.
  Jeg har her i efteråret set et firma, der er trukket produktionen hjem – fordi at kvaliteten ikke har været i orden i udlandet.
  Så mener jeg at vi bør til gode se arbejdspladser til alle, der er ikke alle der er skabt til en lang videregående uddannelse.
  Jeg tror at vi skal se på hvor meget magt fagforeningerne har på de enkelte virksomheders muligheder for at skabe arbejdspladser. Min påstand er at fagforeningerne er med til at gøre det besværligt at producerer her hjemme.

 4. Så fik vi også lige lidt politiske meninger ind over julekalenderen 😛 – Så kommer der vel også nogle røde meninger snart, hehe.

  Men fedt han er så åben for at se på ideer til bedre iværksætteri :).

 5. Bo Kalvslund siger:

  Ja nu startede den nye regering med at foreslå en barselsfond for iværksættervirksomheder – det er jo et signal i den forkerte retning når det handler om at skabe vækst.

  Vi skal alle løfte i flok ja – men som Rosenstand beskriver det i sit indlæg så kan det også resultere i den modsatte grøft – at vi tager livet af hinanden for at dække vores røv af.

  Som Mads Rørvig beskriver det så er det ikke flere regler og afgifter vi har brug for for at få folk til at risikere dén tryghed som er blevet vores alles svøbe.

  Giv los – så tror jeg der er flere der springer ud..

  og børnene dem får vi jo nok alligevel hvis vi vil det…;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.