17. En time for en time

Søren Riisager hjælper til daglige virksomheder med online markedsføring og søgemaskineoptimering i virksomheden Webjuice, som han også er partner i.

Søren har mange års erfaring med søgemaskineoptimering, og blogger på semoblog.dk og skriver i dag om en time for en time som handler om at prioritere sin tid.

En time for en time

Prioriter din tid, og vælg den korteste vej til mål. Når du er selvstændig, er tiden det du har mindst af. Spring over hvor gærdet er lavest og brug tiden på dine kunder der hvor du tjener dine penge.

Arbejder du indenfor det som man kan kalde normal arbejdstid, er der ca. 160 timer om måneden. Ok det er måske utopi at tro, at nogle iværksættere gør det, så lad os sige 200 timer. Overvej lige hvor mange af de timer der bliver brugt på administration, sociale netværk, tilbudskrivning, læsning af blogs og lign.

Tør du lave tidsregistrering på al din tid?

Læn dig lidt tilbage i stolen, kig en smule indad og tænk over hvad du lavede i går. 90 procent af jer derude vil sikkert kunne nikke ja til, at tiden kunne være blevet brugt meget bedre. Det er altid nemt at være bagklog. Skal du igen i morgen sige til dig selv:

“I går kunne jeg have brugt tiden bedre”

Nej – så tilbage til nuet og sæt fokus på dine fakturerbare timer, de timer som giver din forretning omsætning.

God Jul

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

6 Responses

 1. Man kan altid bruge tiden bedre, men man holder sig nok ikke konkurrencedygtig, hvis man ikke forsøger at videreuddanne sig via læsning, kurser eller test, som ikke er direkte fakturerbare.

  Og som selvstændig skal du også sælge – de færreste kan vel forvente at opgaverne kommer rullende i en lind strøm til evig tid.

  Hvis man kun fokuserer på fakturerbare timer og ikke udvikler sig, så bliver man overhalet af de konkurrenter, der dygtiggør sig hele tiden.

  Så jo – sørg for at have nok fakturerbare timer, men bestemt ikke kun.

 2. Lars Skjoldby siger:

  Forleden hørte jeg en sige, at er man konsulent må man kun booke 4 dage om ugen. Den 5 dag skal bruges til at blive bedre til uddannelse, inspiration, networking og skaffe nye kunder. Denne “spilddag” skal så være indregnet i din timepris. Det synes jeg umiddelbart giver meget god mening, selvom det nok er lidt af et ønskebillede :-).

 3. Riisager siger:

  God pointe med videreuddannelse og salg. Men det mener jeg også er med til at give omsætning i forretningen iform af at folk vil have den skarpeste — det er alt den tid som vi bruger på ligegyldige ting jeg ønsker at belyse her

 4. Rosenstand siger:

  Du har ret, Søren. Overspringshandlinger er en fjende for især den “enlige iværksætter”. Problemet er, at nogle overspringshandlinger, der i første omgang ligner noget ligegyldigt, ofte ender i nye og givtige eventyr.

  Jeg tror også, at det er en god ide at skemalægge “udflugterne” til nye emner, læring etc. til en dag om ugen.

 5. @Riisager:
  Jeg tror, at vi alle har oplevet de dage, hvor vi ved, at vi kunne have ydet en bedre indsats. Men så er det jo om at “komme op på hesten” og få indhentet det forsømte dagen efter.

  Rosenstand:
  “Jeg tror også, at det er en god ide at skemalægge “udflugterne” til nye emner, læring etc. til en dag om ugen.”

  Det tror jeg du har helt ret i. Det har i hvert fald fungeret godt for os hos Systemservice. Vi har altid haft fastlagt disse ting til at foregå om fredagen, når vi har overstået de nødvendige gøremål, som ikke kan udsættes. Det giver en form for ro at vide, at der er sat tid af til disse ting og samtidig sikrer man fokus de resterende dage.

  dbh
  Kenneth

 6. Rune Hansen siger:

  Godt indlæg Riisager – og meget relevant som Thomas siger, for den “enlige iværksætter”. Jeg har været helt alene på mit kontor i min virksomheds første 6 måneder – og det kan være svært at gardere sig mod overspringshandler, når man er selv til at lave alle opgaver (da der derfor også er nogle mindre sjove opgaver ind i mellem).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.