19. Du kan sagtens – Rune Hansen

Rune Hansen har et vigtigt budskab til dig i dag. Det er i teorien meget enkelt, men så alligevel ikke. Rune har jeg efterhånden kendt længe før nogen af os var iværksættere, og han er en rigtig iværksætter.

Rune driver online marketing virksomheden OnlinePartners, og dating siden senior.dk.

19. Du kan sagtens – Af Rune Hansen

1. oktober 2012 havde min virksomhed OnlinePartners 2 års fødselsdag og som jeg har beskrevet i blogindlægget Status efter 2 år som selvstændig + 7 råd til dig der vil starte eget firma, har jeg oplevet så meget i den periode, at det nærmest føles som 5 år.

Jeg er dog stadig langt fra, at indfri alle de overordnede mål, som jeg har sat mig for (og langt fra det samme flotte virksomhedsniveau, som flere af de super skarpe iværksættere Lars har fået med i årets julekalender), men jeg er kommet igennem opstartsfasen på tilfredsstillende vis, og derfor har jeg tænkt mig at skrive lidt om opstart og det at “tage springet”.

Personligt har jeg altid vidst, at jeg ville være selvstændig, nærmest siden jeg var helt lille. Men det betyder skam ikke, at beslutningen om at “tage springet” for cirka 2 år siden, var nem og uden en masse usikkerhed. Nej, jeg havde en masse tanker om den usikre økonomi og generelt utrygge situation man sætter sig selv i, når man siger sit job op og starter en virksomhed. Sådan tror jeg det vil være for de fleste.

Mit bidrag til dette års iværksætter julekalender, er mine erfaringer efter disse 2 år som iværksætter “kogt ned” til ét enkelt punkt – det vigtigste råd jeg kan give dig, der lige nu drømmer om at starte din egen virksomhed: Du kan sagtens!

Er du så garanteret at tjene mange penge? Nej. Bliver det let og uden forhindringer? Sikkert ikke. Men hvis du virkelig gerne VIL skabe en succesfuld virksomhed – sådan 110% – så har du min fulde tiltro og jeg er sikker på, at du sagtens kan! Det handler bare om at give den gas og tro på sig selv.

En af dansk erhvervslivs meget ambitiøse erhvervsmænd, H.N. Andersen (1852-1937), er afsenderen bag et af mine yndlingscitater, som i høj grad sætter rammen om netop det, jeg prøver at sige: “Viljen til at ville skaber evnen til at kunne”.

Mit indlæg kunne så slutte her – jeg har faktisk allerede udtrykt essensen af det, jeg gerne vil frem til :-). Men jeg vil meget gerne grave lidt dybere i det omkring at tro på sig selv og lytte til det man VIL – da det i mine øjne er langt vigtigere end alt andet.

Jeg taler ofte med personer som drømmer om at starte sin egen virksomhed, enten venner, familie eller folk fra mit netværk. Emner der tit går igen i disse samtaler, er de usikkerheder og barrierer, der ofte følger med at tage springet som selvstændig. Det kan være spørgsmål såsom: Hvordan skal jeg skaffe kunder? Er min forretningsidé og forretningsplan god nok? Kan jeg økonomisk set få det til at løbe rundt? Er det dumt at starte firma midt i en krisetid? Osv.

Alle denne type spørgsmål er naturligvis meget relevante og som nævnt i starten, gik jeg selv rundt med lignende tanker. Dog har jeg set flere tilfælde, hvor et stort behov for forberedelse, tryghed og viden om “hvad sker der imorgen” bliver en hæmsko, der ender med at afholde pågældende person fra at tage springet. Ikke fordi at svarene på spørgsmålene var negative, men mere fordi de mange spørgsmål skaber en enorm usikkerhed og stjæler en masse energi.

Så kan du måske tænke at “Jamen så har de personer jo ikke rigtig iværksætter DNA”, men jeg tror faktisk på, at der er en gråzone, hvor nogle mennesker der kunne blive de dygtigste iværksættere, måske bare tænker lidt for meget og føler behov for at planlægge alt. De graver sig selv ned i spørgsmål, som de alligevel oftest ikke kan få svaret på. I stedet kunne de bruge energien på at bygge deres succesfulde virksomhed op – de mangler bare at erkende følgende: Ikke alt kan planlægges eller forudses.

Planlæg og improviser

Personligt er jeg stor tilhænger af en filosofi, som vi kan kalde “planlæg og improviser”. Den går egentligt bare ud på, at jeg lægger overordnede mål for mig selv og alle de væsentligste elementer i min virksomhed, men at jeg altid er klar på at improvisere i måden, hvorpå jeg når disse mål på. Det sparer mig for en masse tid og sikrer, at jeg reagerer prompte når nye og spændende muligheder opstår.

Jeg er selvfølgelig med på, at alle mennesker ikke er ens. Derfor vil dette indlæg og filosofien bag sikkert ikke virke for enhver, men kunne bare én person tage springet efter at have læst dette indlæg, så er jeg ovenud tilfreds.

Summasummarum: Hvis du virkelig gerne VIL starte en virksomhed, så skal det nok blive en succes. Tro på dig selv, tag springet – du kan sagtens!

Rigtig glædelig jul og mange hilsner,
/Rune

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

4 Responses

 1. Hej Rune
  Fint indlæg – altid godt med inspiration – og tro på egne evner er vigtigt som selvstændigt – og jeg er sikker på du nok skal nå langt.

 2. Rune Hansen siger:

  Hej Karsten

  Tak for din venlige kommentar – er jeg glad for 🙂

 3. Hej Rune
  Tak for et rigtig interessent indlæg. Jeg ser, desværre, mig selv rigtig meget i din beskrivelse af “dem som ikke tør at tage springet”. Jeg får løbende gode idéer som jeg brainstormer på, og udvikler i mit hoved og på papir. Men når det kommer til dét, at få sat processerne igang og/eller komme ud og sælge sit produkt, så går mine forsvarsmekanismer fuldstændig agurk, og igangsætter den ene latterlige undskylding efter den anden. Og det ironiske ved det netop, at jeg HELE tiden er klar over, at den eneste løsning er at tage springet.
  Jeg, som så mange andre, har det vel et eller andet sted som en junkie. Man er klar over at det eneste der virker er, at stoppe med at tage de f***ing stoffer, men samtidig har man også bare rigtig nemt ved bare at tage det næste fix, da det, om ikke andet for en stund, sætter en forsvarende barriere op omkring sig selv, og holder alle de slemme og uhyggelige (men ikke spor farlige eller dårlige, tværtimod) tanker og “problemer” væk.

  Din historie er super inspirerende, og det er lige netop historier som denne, som jeg føler at jeg får rigtig meget ud af at læse og høre, lige for tiden – da omdrejningspunktet lige netop er aktuelt for mig.

  Du må have en fanfabelagtig jul og et beruset nytår – tusind tak for et godt indlæg og en god historie :-)!

  Rigtig mange hilsner
  -Mads

 4. Jette Heine siger:

  Hej Rune

  Tak for opbakning ….. jeg er selv mest mærket af bekymringen omkring det at “springe ud i det” og ikke kende økonomien.

  Jeg deltog på Web Marketing Manager Uddannelsen i sommer med dig som SEO underviser – og jeg benytter mig ofte af dit undervisningsmateriale.
  Efter at havde opdaget SEO er jeg jo blevet klar over at det IKKE er en forståelig parameter indenfor online markedsføring. Jeg

  Min forretning “JettesKoncept.dk”er en form for hjælp til selvhjælp, og mine kunder er mindre virksomheder (enkeltmands) der ønsker at sælge deres (kunst)håndværk på nettet.
  Jeg er ikke helt klar endnu, men det er jeg pr 2013…………….

  Jeg kalder det kundeservice på nettet.

  Mvh – Jette Heine -vi ses på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.