20. Find udfordringer du er god til at løse

Så skriver vi den 20. december, så det vil sige at der kun er 4 “låger” tilbage nu. Dagens indlæg kommer fra Rune Hansen (oza.dk). Rune er SEO-mand, og arbejder til daglig hos Scannet i Kolding.

Rune vil fortælle os lidt om det at finde nye og spændende opgaver, som vi er gode til at løse. God læselyst og ha en god dag.

20. december – Rune Hansen

Find nye udfordringer du er god til at løse

I min tid hos ScanNet er der én ting, jeg har set ske mange gange: Iværksættere der realiserer drømmen om at blive selvstændig – ofte i form af at starte en webshop. Mange får succes, mens nogle ikke gør. I dette indlæg vil jeg komme med mit bud på én vigtig lektie at lære, som jeg mener ofte gør en stor forskel: Find nye udfordinger du er god til at løse!

De fleste mennesker er klar over hvad deres helt store styrker er, og du er nok også klar over, om du er en super god sælger, dygtig administrator, kreativ entreprenør eller noget helt andet?! Det er egentligt ikke dén side af dig selv, jeg mener du bør udforske i denne omgang. Jeg tænker i højere grad på ”alt det andet”, som du måske ikke lige ved, om du er god til og kan lide at lave eller ej.

Et eksempel fra November:

Indehaveren af en nystartet webshop kontaktede mig i November med henblik på at outsource alt søgemaskineoptimering. Efter en kort snak og gennemgang af shoppen fandt jeg ud af, at han ikke selv på nogen måde havde optimeret sin butik. Jeg foreslog ham, at vi enten kunne tage os af alt SEO, eller at han selv kunne være en del af løsningen og få en slags ”SEO-lektier for” sidenløbende med vores optimering af shoppen. Lang historie kort – han valgte at være en del af løsningen, selvom hans intention var at outsource alt, der havde med SEO at gøre. I dag har han fundet nye styrker ved sig selv – bl.a. er han overraskende god til at skrive webtekster der fænger – en styrke han nu også bruger i andre sammenhænge. Alt i alt giver det os mere tid til at fokusere på dét, han ikke er så god til eller har mulighed for, og han får derfor mere ekspertise for pengene.

Moralen er: Der er en masse fordele ved, at du outsourcer forskellige opgaver – men der er så absolut også ulemper. Mit indlæg skal ses som opfordring til, at du nogle gange bare skal kaste dig ud i nogle nye opgaver, og så se hvad der ske. Måske finder du ud af, at du er god til at løse den type opgave – og måske er det oven i købet sjovt at arbejde med? Måske er det ikke lige dig, og så kan du jo begynde at lede efter en fagmand.
Slutteligt kunne jeg retorisk spørge dig: Hvornår har du sidst fundet en ny type opgave, som du er god til at løse?

Glædelig jul,

Rune Hansen

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

1 Response

  1. God historie, Rune.

    Jeg plejer også altid at rådgive mine kunder efter retningslinien, at jeg vil hellere lære dem at fiske, end løbende at give dem fisk.

    Så uanset situationen plejer jeg at lære mine kunder det grundlæggende, som ruster dem til at klare deres problemer selv. Hvis det så viser sig at de ikke har tid til det, springer jeg gerne til. Og på den facon får jeg også en god sparringspartner, som ikke bare “passivt” køber mine services.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.