21. Lad os sammen gøre 2012 til iværksætternes år

Vi nærmer os med hastige skridt juleaften, og helt i julens ånd, så handler dagens indlæg om at ønske sig noget. I dag er det Benny Engelbrecht, som siden 2007 har siddet i folketinget for Socialdemokratiet.

Benny Engelbrecht er erhvervsordfører, og syntes vi sammen skal gøre 2012 til iværksætternes år.

Du kan læse mere om Benny på benny-engelbrecht.dk.

Lad os sammen gøre 2012 til iværksætternes år

Det er med stor interesse, at jeg som socialdemokratisk erhvervsordfører har læst indlæggene til årets iværksætterjulekalender her på siden. Jeg er altid interesseret i at høre, hvordan de enkelte borgere oplever samfundet – særligt samfundet i et iværksætterregi.

Lige siden regeringsskiftet har vores fokus i regeringen været på at kickstarte Danmark. Få sat gang i økonomien. Skabt flere arbejdspladser. Et centralt element i den forbindelse er betingelserne for iværksætteri.

Danmark og resten af Europa står på nuværende tidspunkt i knæ på grund af finanskrisen, der stædigt holder os i et fast tag. Der er udsigt til en svag økonomisk udvikling, danskerne er tilbageholdende i deres forbrug, og usikkerheden på de finansielle markeder har øget pessimismen blandt virksomhederne. Det betyder, der ikke købes så mange varer, at bankerne ikke vil låne penge ud, og at investeringer sættes i bero.

Anno 2011 har med andre ord ikke været et nemt år for danske iværksættere. Det vidner antallet af danske gazellevirksomheder da også om. I år er der således kun 827 gazellevirksomheder mod 2.475 gazeller i 2008. Blot for at tage et eksempel.

I regeringen gør vi dog alt, hvad vi kan, for at vende skuden og dermed skabe arbejdspladser, vækst og investeringslyst. To politiske tiltag vil jeg derfor fremhæve som små juleklokker i det dystre billede, jeg lige har malet af Danmark.

Det første tiltag er den nye finanslov for 2012. Et konkret initiativ i finansloven er nemlig at styrke Kom-i-gang-låneordningen med 150 millioner kroner i risikovillig kapital til nystartede virksomheder. Låneordningen går ud på, at staten via Vækstfonden yder en garanti på 75 pct. af lån på op til en million kroner, hvorfor en række banker nu tør tilbyde hårdt tiltrængt finansiering til iværksættere.

Med den foreslåede finansiering vil 300 nye iværksættervirksomheder kunne få garanterede lån. Det bliver en mærkbar forskel for hende, som ønsker at åbne egen rådgivningsvirksomhed, og for ham, som har en god forretningsplan, men som blot mangler at få en kassekredit.

Det andet tiltag er den nye barselsordning for selvstændige, som blev præsenteret for kun få dage siden. Med den nye barselsordning kan de cirka 150.000 selvstændigt erhvervsdrivende se frem imod at kunne gå på barsel på samme vilkår som lønmodtagerne. Det er en ordning, som de selvstændige over hele landet har manglet i årevis, og som for alvor vil gøre det muligt at forene iværksætter- og familiedrømme.

For frisøren i Sønderborg og konditoren i Løgumkloster har et barn ofte betydet et valg mellem egen virksomhed og ønsket om at få børn. Det er et urimeligt valg, som vi ikke kan byde de danske erhvervsdrivende.

Regeringens initiativ er dermed både et slag for ligestillingen og for den danske iværksætterkultur.
Danmarks styrke har altid været dens små og mellemstore virksomheder og de mange iderige og virkelystne iværksættere og medarbejdere, som har skabt dem. De – eller jer for at være helt præcis – skal sikres de bedste rammer.

Som erhvervsordfører er jeg meget tilfreds med begge tiltag, som vil styrke den danske iværksætterlyst. Samtidig er jeg klar over, at der brug for mange flere politiske tiltag. Tiltag, som I kan hjælpe mig til at få øjnene op overfor. Så lad også dette indlæg være en opfordring til jer om at give mig jeres syn på iværksætteri i Danmark. Lad os få en dialog i gang, så vi sammen kan få gjort 2012 til et bedre år for danske iværksættere. Med disse ord og flere små socialdemokratiske juleklokker i sigte ønsker jeg jer alle en rigtig glædelig jul.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

30 Responses

 1. Hvem sagde afskaffelse af affaldsgebyr og adm. gebyr i forbindelse med? Jeg startede med en virksomhed jeg kørte ved siden af mit fuldtids+ arbejde, og er nu på vej for andet år i træk på vej til at skulle betale over 1400 kr for ingenting. Ikke en måde at støtte iværksættere på…

 2. Nu har jeg ikke fået sat mig ind i reglerne for barselsordningen, så undskyld min uvidenhed. Men jeg har svært ved at se ligestillingen til lønmodtagerne. Almindelige lønmodtagere indbetaler vel ikke ekstra til en specifik barselsfond? Så det bliver blot en slags forsikring, hvor selvstændige hæfter solidarisk. Men vi betaler stadig selv – nu skal dem uden børn blot spytte i kassen også.

  Men jeg håber, at det får den ønskede effekt. Vi har på trods af, at vi begge er selvstændige, sat 2 børn i verden, og det har bestemt ikke været særlig nemt økonomisk, når man har baseret sin økonomi på 2 indtægter.

  Nu er det så oppe i tiden at tale om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Da min søster havde børnehavebarn for 19 år siden og var enlig mor, var situationen den samme som nu, så jeg håber da, at det er alvor denne gang. Kunne man ikke vende arbejdsmarkedsbidraget? Når man kommer i arbejde, skal man betale 8% ekstra i skat af sin skattepligtige indkomst – hvorfor ikke sænke skatten med 8% i stedet? Det vil give fordele for alle, der er i arbejde – og især dem, der ligger på vippen til, at det kan betale sig. Og det går jo ikke ud over de fattigste og de arbejdsløse – de sidder med samme skatteomkostninger som tidligere.

 3. Mikael Rieck siger:

  Jeg er mere nysgerrig efter at høre hvorfor mange politikere mener, at det er deres opgave at “styre samfundet” med regler, love, tilskud og jeg skal komme efter dig. Hvad med at skære ned på alt den politik, bureaukrati og ineffektive udvalgsarbejde (både indenlands og udenlands) og gøre det nemmere for alle at være til. Både lønmodtagere, iværksættere og virksomheder. Det kunne jeg godt tænke mig i 2012.

  Hold hånden under de svageste, men lad resten leve deres egne liv. De fleste er trods alt voksne mennesker 🙂

 4. Jeg undskylder også at jeg ikke har sat mig helt ind i det nye barselsordning – men hvor kommer pengene fra? Som jeg har læst flere steder citat:
  “Regeringen foreslår at oprette en ny barselsordning, hvor alle selvstændige bliver forpligtet til at indbetale et fast bidrag mod til gengæld at kunne få refusion fra fonden under deres barsel op til et bestemt beløb.”

  Jeg har i mit liv valgt ikke at få børn, men vil i nu tvinge mig til at betale for andre iværksættere kan sætte flere børn i denne vildt overbefolket verden?
  Der skal absolut være en måde at sige nej tak til at indbetale (og så heller ikke være omfattet af den barselsordning, hvis jeg nu alligevel fik et barn. Det SKAL være mit eget valg). Stop med at lave alle disse bureaukratiske regler og giv os noget frihed tilbage.
  Tvinger i mig, presser i blot endnu en iværksætter med god vækst væk fra landet.

  Og ja for ikke at snakke om den affaldsordning som Kildebogaard også har oppe at vende – affaldsordning der får alle de små til at betale for de store svinere, men det har vi vendt en del gange. Er dog stadig et stort problem for mange.

 5. Rosenstand siger:

  Topstyring, statslig støtte og “nu skal vi nok sørge for” – det er altså stadig jeres bud på en bedre fremtid efter så mange fiaskoer bag jer?

  Jeg er en af dem, der har forladt Danmark, men da jeg stadig driver virksomheder der, betaler jeg også skat i Danmark. Derfor er jeg ikke ligeglad – heller ikke når Engelbrecht skriver her om at kickstarte økonomien.

  Kære Engelbrecht: Jeres metoder til at kickstarte handler også om at ødelægge familieejede virksomheders muligheder for at generationsskifte. Hvordan synes du, det hænger sammen med en kickstart?

  Tvungne barselsordninger proppet ned over voksne mennesker – en kickstart? Hvis du i fuldt alvor tror, at du vil styrke iværksætteriet med den ordning, har du grundlæggende og dybt fejlet i dit forsøg på at forstå, hvad levedygtige iværksættere er for nogle størrelser.

  Tror du virkelig, at du gavner Danmarks økonomi ved at få “listet” dem, der ellers afholder sig fra livet som iværksættere grundet manglende barselsordning, frem og i gang med et projekt? Det er sgu ikke nogen ø-lejr, det her! Iværksætteri er en kamp med daglige slagsmål. Hvis en manglende barselsordning afholder dig fra at blive iværksætter, er du slet ikke skåret til at blive det.

  Brug dog for pokker tiden og pengene der, hvor det faktisk kan betyde noget i stedet for sådan en omgang stupidt tidsspilde!

 6. Jeg synes regeringen med al uønsket tydelighed meget godt illustrerer at de ikke fatter en fis af det at være iværksætter, man går IKKE på barsel, man lukker jo ikke firmaet i 9 mdr. eller 1 mdr. Men alligevel skal vi alle sammen nu solidarisk betale til en kasse der kun vil blive brugt af hønemødre der tror de kan drive endnu et online site med salg af babytøj.
  Endvidere er det ikke lån og garantier vi har brug for, men arbejdsro!!! Løn og garantier sikret af det offentlige er alene med til at finansierer projekter der ikke er levedygtige alligevel, dem som er levedygtige finder ALTID investorer, eftersom markedet nu en gang er klogere til at spotte den slags end det offentlige, så gør iværksætteriet en tjeneste og glem vi eksisterer, så skal vi nok ringe når vi har ledige arbejdspladser.

 7. Jeg undskylder den korte kommentar, men til Jesper Lindgrens kommentar: Hørt!

 8. Rosenstand siger:

  Jesper: BRAVO! (Kortere end Franks 😉 )

 9. Benny, dit indlæg er et rystende eksempel på hvor langt der er fra Christiansborg til den virkelige verden.

  Jeg undres over det meste i dit indlæg, men vil begrænse mig til et enkelt spørgsmål i denne kommentar.

  Tror du virkelig, sådan helt ærligt inderst inde i hjertet, at frisøren i Sønderborg og konditoren i Løgumkloster kan holde barsel, selvom de får barselspenge. Tror du virkelig selv på at deres forretning, og kunderne, bare står og venter på at de åbner døren igen – hvis du gør det så er du simpelthen alt for naiv.

  Brian Reinhold Jensen
  Iværksætter siden 1999

 10. Mikkel Plæhn siger:

  Tilsyneladende vil alle regeringer have flere højtudannede og flere iværksættere. Jeg er begge dele, til Januar afslutter jeg min cand.merc uddannelse fra CBS og sætter 100% på virksomheden jeg har drevet til en millionomsætning i samspil med mit studie og studiejob.

  Udsprunget af kritik, irrirtationer og viden har jeg fire forslag som jeg håber i tager til jer;

  #1 – Støt de studerende der gerne vil satse på iværksætteri, fjern loftet for hvad man må tjene som studerende og giv en andel af de 150 millioner et øremærke til studerende der vil starte en virksomhed. Pengene burde ikke gives som lån efter ansøgning, men burde være tilstede i form af gratis revision, rådgivning, rabatter eller tilsvarende som ikke kvæles i bureaukrati.

  #2 – Skab et bedre samarbejde mellem de forskellige institutioner. Personligt får jeg mange gode ideer som jeg i praksis ikke kan udføre fordi mit netværk er skabt på CBS, og ikke DTU hvor de tekniske kompetencer jeg mangler findes.

  #3 – Tag os med i dialog. Gang på gang ser jeg politikere i fjernsynet der promoverer sig som en forgangsmand for iværksætteri, og det irrirterer mig grænseløst når de ikke sørger for at snakke med iværksætterne. At deltage i debatten på dette enkelte blogpost er et sted at starte, og det mangler vidst stadigvæk.

  #4 – Giv os arbejdsro. Hver gang i ændrer miljøet vi arbejder i skal vi tilpasse os, og det koster tid og penge – begge en knap resurse for os iværksættere. Seneste fadæse er cookie kravene. Før var det skraldespandsgebyr joken. Hvad bliver det næste?.

 11. Jan Jensen siger:

  Lad os sammen gøre 2012 til iværksætternes år!

  Ovenstående kan kun gøres ved at vi skifter nuværende rød regering ud med en blå regering… og det kan ikke gå hurtigt nok!

  Indtil dette vil ske, må overskriften nærmere være “lad os sammen gøre 2012 til “merudgifternes” år!

 12. Per Allerup siger:

  Det har nok været det som jeg har undret mig mest over ved jeres forslag om en barselsordning: Hvem skal trække læsset mens jeg sidder hjemme i et halvt år og siger dikkedik?

  Et er at have børn, jeg har 3 af slagsen, men jeg har også indset at det altså ikke bliver mig der kommer til at gå hjemme og lege med dem, selvom jeg synes det kunne være enormt hyggeligt – også selvom jeg fik en pose penge af det offentlige, som måske endda modsvarer min løn nu (der skal ikke så meget til ;).

  For hvem udvikler så biksen her så længe? Hvordan holder jeg på kunderne, når de skal vente et halvt år på at jeg kommer fra barsel? Hvis min frisør vælger at gå på et års barsel vil jeg sgu nok bare finde et andet sted at blive klippet.

  Så det er vist en ommer, og en omgang glimmer og boblende glar, der sikkert lyder godt i medierne men som bare ikke hænger sammen i virkeligheden.

 13. Umut Ücler siger:

  @Jesper Lindgren

  Sublimt!

 14. @jesper: Vi er så nogen, der har holdt barsel – men uden at lukke firmaet. Jeg driver virksomhed sammen med min kone, og hun var på barsel i 6 mdr. x 2 børn. Det kostede kassen, men det var jo selvvalgt.

  Men er man alene, kan man ikke tage barsel. Der var for nogle år siden en del skriverier om selvstændige, der blev syge, f.eks. håndværkere, der blev opereret for knæskader, og deres sygedagpenge skulle tilbagebetales, fordi de åbnede de breve, de modtog. Det må man nemlig ikke, når man er sygemeldt. Så skal man ansætte en medarbejder til at åbne brevene fra Skat og læse e-mails om kommende momsperioder. Og det er der nok ikke ret mange, der har råd til, når de samtidig er sygemeldt. Så det var en regel, man kunne rydde ud i. Samme stupide regel vil sikkert komme til at gælde, hvis man modtager penge fra barselsfonden.

  Og der er regler nok at rydde op i.

  Vi betalte i nogle år til A-kassen, men fik så nærstuderet reglerne. Da vi har 2 I/S’er sammen, så kan vi kun modtage dagpenge, hvis vi lukker begge firmaer på en gang. Man kunne godt forestille sig, at man i løbet af en krise får ordrenedgang, og det kunne i yderste konsekvens have medført, at vi skulle lade den ene af os melde arbejdsløs, for at den anden kunne tjene en normal dagsomsætning. Og så kunne de dagpenge, som vi betalte til hver især, have været en velkommen midlertidig løsning. Men i vores situation er det så ikke muligt, at den ene bliver arbejdsløs – vi kan kun få dagpenge, hvis vi lukker virksomhederne. Så havde vi fået en betydelig ordrenedgang, så havde vi været tvunget til at lukke begge vores virksomheder i stedet for at lade den ene af os arbejde videre. Og det er jo ganske enkelt hul i hovedet. Så i stedet blev det en nem beslutning at melde os helt ud af a-kassesystemet.

  Og jeg er helt enig med de øvrige i, at hvis der skal være en barselsfond, så skal betaling til den være frivillig.

 15. Og nu vi har dig, Benny, så vil jeg gerne lige påpege endnu et politisk initiativ, som vi iværksættere får “glæde” af. (I hvert fald dem af os, der på den ene eller anden måde arbejder online).
  Nemlig Ole Sohns håbløse implementering af Cookie-direktivet. Et er at EU-systemet producerer sådan en gang makværk, men at man så vælger den strammest mulige implementering med totalt kaos om, hvordan man så skal efterleve reglerne, det er altså et dansk problem. Og et problem, der kommer til at koste blod, sved og tårer for mange små selvstændige hen ad vejen.
  (Og giver mange webbureauer ekstra penge i kassen. Læs her, hvor glade de er for det i et af bureauerne: http://www.altero.dk/cookie-er-lig-med-penge/ )

 16. Da vi startede vores nuværende virksomhed, skulle vi betale 800,- kr. i gebyr, fordi vi havde glemt at placere et 0 på den første momsopgørelse, der dækkede de første 8 dage siden registrering af virksomheden, hvor vi ikke havde nogen aktivitet.

  Vi har netop betalt 800,- kr. igen, fordi vi ved en fejl havde oplyst, at vores ansatte startede den måned de fik løn, selvom de reelt startede 14 dage tidligere. Vi rettede dette på plads efter en måneds tid, men gebyret kan vi ikke slippe for, og i afslaget på vores klage, er begrundelsen bl.a., at de kan se, at vi tidligere har lavet en fejl (den fejl jeg nævnte tidligere).

  Velkommen som selvstændig siger jeg bare 🙂

 17. Jeg må sige det er skræmmende hvis regeringen tror man kan “kickstarte” noget som helst med nye afgifter – og udgifter – og regler.
  I bedste fald er en tvungen barselsfond – betalt af os selv – omfordelingspolitik.

  Nye afgifter som sukker – og fedt afgifter, medfører ikke som i forventer stigende indtægter, men derimod stigende grænsehandel, og endnu mere ulovlig import, samt et direkte tab af arbejdspladser.

  Stigende kontanthjælp og længere dagpengeperiode, er begge tiltag som vil presse mindstelønnen op, forværre konkurrenceevnen, og dermed igen tab af arbejdspladser.
  Allerede nu er bla. webshop branchen hårdt pressede af alt for høje priser på fragt i Danmark – set i forhold til vore nærmeste lande som Sverige og Tyskland. Priser som selvfølgelig hænger sammen med lønniveau, og nu altså skal forringes yderligere, igen med tab af virksomheder og arbejdspladser til følge.

  Jeg venter spændt på det første iværksættervenlige/jobskabende tiltag.

 18. Troels Kjems siger:

  Skræmmende at man efter kun 4 år på Borgen kan miste fornemmelsen for erhvervslivets vilkår og behov.

  Fint nok at frisøren i Sønderborg og konditoren i Løgumkloster nu kan få en mere behagelig barsel, men som det fremgår af de øvrige kommentarer her på bloggen, så er vi efterhånden en del, som ikke længere tror på illusionen om, at velfærden kan reddes ved at klippe hinanden, mens vi spiser onsdagssnegle… det bliver vi højest skaldede og fede af.

 19. Bo Kalvslund siger:

  Det er da en gang seriøse svar der må give stof til eftertanke.

  Coockielov, affaldsgebyr, strafgebyrer og nu fælles rugekasse…

  Denne iværksætterpolitik med lån og barselsfond må da siges at være visionsløs.

  Iværksætterne står for iværksætterkulturen.

  Regeringen burde arbejde på råstoffet til næste generation af iværksættere..

 20. Det her lyder ærligt talt som en omgang varm luft fra en politiker, der rigtig gerne vil snakke om tingene, men som jeg kan være i tvivl om, vitterligt ønsker mere end blot at snakke.

  Fint nok, hvis det lykkes jer at give garanterede lån til 300 nye iværksættervirksomheder, men hvis ønsket er at styrke den danske iværksætterlyst (i den brede befolkning), så skal der sættes bredere ind andre steder.

  Mikkel Plæhn nævner eksempelvis, at man kan støtte studerende, der sideløbende gerne vil satse på iværksætteri ved at fjerne loftet for, hvad en studerende må tjene – en udmærket idé, synes jeg. Man kan gå skridtet videre og eksempelvis også gøre det lettere for ledige på dagpenge at starte op – det vil gøre at iværksætteri bliver mere attraktivt for en bredere målgruppe end tilfældet er i øjeblikket.

  Jeg har kendskab til ledige, som af den ene eller anden årsag ikke har haft held (eller nærmere det rette netværk) til at finde jobs, hvoraf nogle er så trætte af at blive forsørget af/være i dagpengesystemet, at de har taget sagen i egen hånd og har taget de første spadestik til at opbygge deres egen forretning. Problemet er imidlertid, at man som ledig på dagpenge er underlagt a-kassens nåde (og bureaukratiske regler), hvilket besværliggører opstarten – det er bestemt ikke umuligt, men der er godt nok ikke megen hjælp at hente fra politikerne (og derfor heller ikke fra a-kassen). Jeg tror, at der er mange ledige i øjeblikket, som faktisk hellere end gerne vil starte deres eget, og på sigt ønsker at frigøre sig fra dagpengesystemet, men som oplever at blive “straffet” økonomisk og med yderligere bureaukrati, hvis de vover forsøget.

  Som flere af kommentarerne herover viser, er tåbeligt bureakrati, urimelige gebyrer og jer politikeres manglende forståelse for, hvad der reelt er behov for, iværksætteriets fjende no. 1 – indtil, I som politikere kravler ned fra taburetten, indser de reelle problemer og aktivt gør noget for at ændre situationen (nej, snak er ikke nok), så kan I ikke med rette sige, at I støtter iværksætteriet i Danmark.

  Udgifter til barselsfonde samt flere gebyrer og skatter er ikke det, jeg vil kalde at “sikre iværksættere de bedste rammer”.

 21. Leif Andersen siger:

  Hvordan skal det kunne blive anderledes, når Folketinget er sammensat af personer uden nogen form for erhvervserfaring, og man ikke lytter til grunden i dansk erhversliv, men udelukkende beskæftiger sig med de såkaldte ‘flagskibe’, som efterhånden kun har deres holdingselskaber og fonde tilbage i Danmark.
  Der er en Verden til forskel!

 22. Sjovt at læse sådan et indlæg, hvor politikeren tydeligvis har sagt ja tak, og tænkt at det var en fin envejs-kommunikation som han er vant til i de traditionelle medier. En kommunikation hvor han kan få fyret nogle pointer af om hvilke “fantastiske” de har lavet for at få flere iværksættere. Og at de “elsker dialog med borgerne” – bare den måde han nævner “borgerne”, som om de er en race for sig, og ikke som de ophøjede højt ærede politikere på borgen. Nej “borgeren” eller “iværksætteren” ved jo ikke hvad der er bedst for dem selv, det er jo derfor vi har vores geniale politikere til at komme op med forslag som barselsfond for iværksættere (som jo nok er nogle af de mest selvstændige mennesker i Danmark, og sagtens SELV kan spare op til deres afkom!) og super stats-garanterede lån som man kan hælde i ligegyldige offentligt-sponsorerede projekter.

  Det skræmmende er at der ikke er en eneste politiker der fatter det: en iværksætteres største fjende er politikerne. Når man starter op i Danmark, er der selvfølgelig en masse arbejde i at få kunder, ansatte, gode produkter osv. – men det største bøvl? Politikernes åndsvage love og regler, som udover at være en jungle af “red tape” også konstant bliver ændret “til fordel for iværksætterne”.

  Så kære Benny:
  Hvis du virkelig er “interesseret i at høre, hvordan de enkelte borgere oplever samfundet – særligt samfundet i et iværksætterregi” (citat) så læs nu med på de her kommentarer. Og hør det primære budskab:
  LAD OS VÆRE I FRED! Hvis du endelig skal gøre noget som politikere, skal det være at FJERNE alle de regler og bureaukrati som i har skabt for iværksættere. Drop lån, støtte og flere åndsvage tiltag. Giv os bare fred og arbejdsro uden at skulle leve op til en milliard regler om arbejdsmiljø, barsels-fonde og uoverskuelige skatteregler.

 23. Halfdan Timm siger:

  Jeg ville virkeligt ønske at Benny E ville tage sig tiden til at læse indlæggene på denne blog, der med al tydelighed illustrerer et gennemgående problem i forhold til det at være iværksætter i Danmark. Men jeg er bange for, at det er for meget at bede om.

  Så vidt jeg kan se har vi to muligheder for at ændre det: tage konsekvensen og flytte til et andet land, hvor iværksættere ikke ligger nederst på den sociale rangliste, eller blive politikere for selv at ændre det. Og jeg tror de fleste af os mener at livet er for kort til politik i Danmark anno 2011. 🙂

 24. Morten Elm siger:

  Jeg er lidt langsom til at få læst de ellers spændende blogindlæg i denne julekalender (jeg har også en virksomhed at passe). Så vi er efterhånden nået til d. 30. december.

  Derfor er der også kommet en masse spændende kommentarer. Desværre er der en i debatten, som mangler: Benny Engelbrecht.

  Det er i min verden utrolig arrogant at skrive sådan et indlæg – og så efterfølgende ikke gide at kommentere/svare de mange gode spørgsmål og kommentarer.

  Men måske du bare regnet med at alle havde råbt hurra og klappet i deres hænder af de mange “gode” forslag, Benny?

 25. frank olesen siger:

  Ja, det var sørgeligt læsning i december, men her i 2012 fortsætter Hr. Engelbrecht stilen.

  ifølge indlægget her:
  http://engelbrecht.blogs.business.dk/2012/01/02/dilemma-nar-de-bedste-kunder-er-de-dovne/

  Nu mener han at det er fitnesscentrene’s ansvar at de har for mange passive medlemmer.

  Dvs. det næste logiske politiker-træk er en dialog med “branchen” – fordi vi ved jo at alle politikere helst ser at brancherne selv løser problemerne, som godt nok ikke eksisterede som problem før de blev formuleret af en politiker, men alligevel…

  Det lykkes med næsten 100% sandsynlighed ikke – så bliver der lavet et lovforslag istedet…Når nu branchen ikke selv kan finde ud af at løse det.

  Hvis det går som Hr. Engelbrechts ønsker ender det jo som en lov.

  Herefter skal der selvfølgelig efter et par år uden virkning, diskuteres hvordan loven overholdes..

  Det kan den jo kun med en øget kontrolindsats…..Så der er mere at lave for Skat eller endnu bedre : en ny offentlig myndighed der kan være et slags sundheds-virksomheds-politi…..og allerhelst skal der indføres en smiley ordning…..

  Og det er vel kun rimeligt at branchen selv er med til at betale for den “service” sundhedspolitiet yder ? Så det klarer vi lige med en sundhedsskat…….

  Men så sørger vi jo også for at danskerne er sunde og glade !

  Hold da op det bliver godt ! og se på en fin måde har vi fået fjernet endnu en rest af folks personlige ansvar for deres eget liv – det er jo i bund og grund det onde erhvervsliv der har ansvaret, specielt for folks sundhed….

  At Fru Statsminister HTS i nytårstalen netop fremhævede individets ansvar i forhold til sit eget liv, det klingede lidt hult nytårsaften- og endnu mere nu når man læser partiets erhvervsordførers holdning til dette.

 26. Morten Elm siger:

  Og skal man følge logikken i det indlæg, som du linker til, så bør man også gå efter teleselskaberne.

  De giver kunderne mulighed for at ringe frit for et fast beløb hver måned. Men de har jo også en interesse i, at kunderne belaster telenettet så lidt som muligt.

  Så der må regulering til. Kunder som ikke minimum ringer en time hver dag og sender 10 sms’er, bør modtage en sms fra teleselskabet med en opfordring til at bruge deres produkt noget mere…

  NB. Ironi kan forekomme i ovenstående.

 27. Under et møde i Erhvervsilkeborg i dag, talte jeg med Thomas Jensen (S), han er nabo til Benny Engelbrecht på Christiansborg – han lovede at fortælle at vi er flere der venter på et svar til kommentarerne på blogindlægget.

 28. Halfdan Timm siger:

  Svar, vi desværre stadigt venter på. Godt forsøg ellers, Brian! 🙂

 29. Og vi venter stadig, jeg prøver igen om jeg kan skubbe til “læsset”.

  I mens så glæder jeg mig på Engelbrechts vegne, at over skriften ikke er “Lad os (tale) sammen …”

  /Brian

 30. Vores nye skatteminister – glæder mig til han får tid til at læse kommentarerne og begynder at implementere dem, kun et par år forsinket 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.