3. Drømmen om den passive indkomst

Dagens “låge” er Mikael Rieck. I er nok mange der kender ham fra hans blog AntPhilosophy.com. Jeg kan desværre ikke huske hvornår jeg første gang stødte på Mikael og hans blog, men det er ved at være en del år siden. Mikael har valgt at skrive om drømmen om den passive indkomst, et emne jeg ofte selv har haft i tankerne. For helt ærligt, hvem har ikke på et tidspunkt drømt om at sidde og bade sig i solskin, med en kold drink i hånden, mens pengene rullede ind på kontoen?

Men som du kan læse lige om lidt, så starter passiv indkomst, med masser af hårdt arbejde.

3. December – Mikael Rieck

Da Lars henvendte sig til mig for at høre, om jeg ville skrive et indlæg til hans blog omkring et entreprenør relateret emne, så kom jeg straks på ideen omkring den drøm, som mange mennesker har, om at skabe sig en indkomst via Internettet. Mange ser også gerne, at der er tale om en passiv indkomst, så de ikke selv behøver at lave noget. Det er en drøm, som har optaget mig længe, og i min jagt efter denne drøm har jeg lært en del, og det vil jeg gerne dele med dig som læser.

Men først en kort forklaring af hvem jeg er, og hvorfor (antager jeg) Lars bl.a. skrev til mig for at høre, om jeg ville komme med et indlæg.

Mit navn er Mikael Rieck og jeg har blandt andet en blog omkring Internet Markedsføring Online, hvor jeg skriver en del om de ting, jeg render og laver online. Bloggen er skrevet på dansk, men de fleste af de ting, jeg laver, foregår på engelsk. At jeg har valgt engelsk er mere en personlig præference, og alle de ting, jeg skriver om, kan oftest kopiere til danske hjemmesider (med enkelte små justeringer).

I min tid online har jeg prøvet mange forskellige koncepter og har købt stakkevis af e-bøger, lydfiler, videoer, medlemskaber og jeg skal komme efter dig. Min erfaring siger mig, at det er en proces, man bare skal igennem, så hvis du selv har brugt en masse penge, men ikke rigtig har tjent noget, så fat mod. Ikke blot er det normalt, men der er også lys i den anden ende, hvis du holder ud og bliver ved at prøve. Det KAN lade sig gøre at tjene mange penge online (også passivt), men det er en proces, der skal læres og der er nogle mentale justeringer der skal foretages, før du når dertil. Og desværre kræver den del arbejde (du troede ikke, at det skulle blive let vel?).

I denne artikel vil jeg prøve i nogle enkelte afsnit af dele ud af den viden, jeg har akkumuleret over tid, og som du forhåbentlig kan bruge til selv at komme videre i din drøm mod en (større) online indtægt. Hvis du ønsker, at det på sigt skal være passivt, så kan det også sagtens lykkes. Men lad os først starte med noget meget basalt. Hvordan skal du tjene penge på Internettet?

Kopier det der virker

Du har måske allerede set tusindvis af historier om folk, der har tjent $10,000 på få timer uden at vide noget som helst, eller andre der (ved hjælp af en e-bog, som de forsøger at sælge dig) har kunne droppe deres job og arbejder nu fra deres hjem (i pyjamas) og rejser og kører store og dyre biler.

Mange af de ting, der bliver skrevet, er ikke sande, og desværre betyder det også, at de historier, der faktisk er ægte, kommer til at drukne i mængden af løgne (eller modificerede sandheder).

Grunden til, at jeg skriver som jeg gør, er, at min erfaring siger mig, at en hel del af de e-bøger, der bliver skrevet, har en masse godt indhold, og kan hjælpe dig til at tjene gode penge online, hvis du lærer at gøre, hvad de gør.

Desværre tror rigtig mange, at de kan læse e-bogen på 25 sider, forsøge at få det til at virke ved at arbejde på det i 2-4 dage (de ihærdige prøver i en uge) og da de ikke er blevet rige, så giver de op eller finder en anden e-bog de kan købe og forsøge sig med i nogle dage.

Fejlen (som du måske har gættet) ligger ikke i e-bogen, men i tilgangen til materialet. Måden at få det til at virke på er ved at prøve og fejle… rette lidt til… prøve igen og fejle… rette mere til… prøve igen og fejle… men hele tiden blive lidt bedre og komme nærmere mod at få det til at lykkes.

Thomas Edison fandt knap 10.000 måder til, hvordan man ikke kunne lave en elektrisk pære før det endelig lykkedes ham.

Du skal være mere som ham (mentalt)… se dine fejl som en succes, fordi det betyder, at du har udelukket endnu en metode, der ikke virkede.

MEN…. og sådan et er der naturligvis.

Måden at undgå at bruge for lang tid inden du når målet er ved at:

 1. Finde en troværdig person som har noget som beviseligt virker
 2. Give det en så massiv indsats som muligt, så du fejler hurtigt og meget, men også hurtigere når målet

Hvem skal du kopiere? Ja det er et godt spørgsmål, og det er noget, du selv skal finde ud af. Hvad det rigtige svar er for dig, kommer an på, hvad det er, du gerne vil. Hvis du vil starte en webshop, så find en der har succes med det. Hvis du vil lære affiliate marketing, så find en der har succes med det (jeg kan anbefale e-bogen Conduit Method skrevet af en gut, der hedder Chris Rempel), og er det Adsense, du vil have gang i, så find nogen, der er gode til det (jeg skriver en del om det på min danske blog).

Uanset hvad du vælger, så kan du få succes med det. Det vigtige er, at du vælger ÉN ting, og bliver ved den indtil du har lært at få det til at virke. Hvis andre kan, hvorfor skulle du så ikke også kunne?

Hvordan bliver indtægten passiv?

Det første skridt er at lære at skabe denne indtægt, så før du har lært den del, så behøver du ikke bekymre dig så meget om at gøre den passiv. Dog vil det være en god ide, at du allerede fra starten vælger en forretningsmodel, der ikke kræver, at DU er en del af den. Hvis du lever af at sælge DIG, så vil din forretning aldrig kunne blive rigtig passiv.

Måden noget bliver passivt på er, at der:

 1. Er et system, der virker således, at andre kan følge det uden din hjælp, og at
 2. Hele processen er sat op til at være så automatisk som mulig

En af de måder, jeg selv har valgt at systematisere og automatisere min online forretning på, er ved at lære, hvordan tingene skal gøres for at have den største effekt, udarbejde træningsmateriale, som andre kan bruge til at kopiere det, jeg har gjort og så ellers finde personer (jeg hyrer bl.a. en del folk på Filippinerne), der kan udføre arbejdet til en pris, der giver mig en fornuftigt profit.

På den måde kan jeg sidde hjemme i lænestolen og se mine websider vokse sig større og større (tjener også flere penge), mens der er nogen på den anden side af jorden, der arbejder flittigt hver eneste dag på min ejendom.

Betyder det så, at jeg sidder i min lænestol hele tiden? Nej absolut ikke. For mig er det sjove ikke at lave ingenting (ville nok slet ikke kunne lade sig gøre), men derimod at have MULIGHEDEN for at lave ingenting.

Selv at kunne vælge er den ultimative drøm for mig (pengene er naturligvis også rare), og hvis du har det på samme måde, så vil jeg meget gerne invitere dig med på denne rejse. Du bestemmer selv målet og hastigheden, men husk på, at det i starten vil kræve en indsats fra din side og en stor portion tålmodighed og kampvilje.

Du har evnerne til at nå det du vil, så det er bare at klø på.

I ønskes alle en rigtig god jul.

Mikael Rieck

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

18 Responses

 1. Valgren siger:

  Lige spot ON. Jeg har altid set dårligt på alle de historier om hvor let man bliver rig på nettet, bare ved at købe en bog – den eneste der bliver rig, er personen der sælger bogen, hvis personen ellers markedsfører den godt – men ellers ikke andre.
  Jeg har selv erfaret hvor meget der skal lægges i et projekt, og alt det kan ikke hentes fra en bog på 240 sider. Har man lyst til at købe bogen, gør det endelig og brug den som opslagsværk – lad det aldrig blive til biblen.
  Ellers, kæmp, også selv om der står en kæmpe titaner – det gør det bare sjovere.

 2. Mikael Rieck siger:

  Jeg tror nu ikke det er SÅ mange år siden Lars. Antphilosophy har kun +2 år på bagen. 🙂

  Mikael

 3. Kevin siger:

  Hvem ville ikke gerne ligge på en stand, mens pengene strømmede ind på bankkontoen!?

  Man skal bare lige havde metoden! “Den kommer lige om lidt!”

 4. Lars Bachmann siger:

  @Mikael: 2 år er og den del år i denne branche 🙂

 5. Fedt indlæg. Jeg tror mange drømmer om den store passive indtægt, der er dog ikke mange det lykkes for. Jeg er imponeret når det lykkes for folk. Jeg er dog af den holdning, at med lidt hårdt arbejde så er der lidt større mulighed for succes

 6. Spot on artikel, passiv indkomst tager tid at bygge op. Leger selv lidt med emnet når der er tid til det, og hvem er ikke fascineret af at have en indkomst rullende ind på kontoen hver måned – uden at skulle lægge mere arbejde i det? 😉
  Vil opfordre folk som er meget interesseret i dette, til f.eks. at tage et kig på Mike Iser’s blog.
  Han blogger hver eneste dag om hvad han helt præcist gør, for at få skabt sig en fuldtids-indkomst, og indtil videre er det allerede nogle imponerende tal med hvad han tjener. Men som man også kan læse, kræver det en del hårdt arbejde, det kommer ikke af sig selv, som alle “guruerne” i Ebøgerne ellers lover.

 7. Potter siger:

  Herligt indlæg Mikael – og lige i din ånd. Jeg beundrer dig for din målrettethed – næ, misunder dig er nok det rigtige ord her. Dejligt at “høre” dig igen.

  Potter

 8. Janno siger:

  Jeg kan se at vi har været igennem mange af de samme ting michael… Så har du sikkert også oplevet din del af velmenende venner og bekendte der rystede på hovedet af din “drøm”

  I skal alle vide at der vil være mange nederlag undervejs, og mange der tror du er “åndssvag” fordi du tror på det, men heldigvis er der færre nu end tidligere, og det gør det bare så meget dejligere når man kan se at det vil lykkes, og ens indtjening begynder at vokse.

  Husk at der ikke findes nederlag, blot metoder der ikke virkede for dig, præcist som Edison så verden.

  Spot on indlæg Michael, keep up the good work!

 9. Mikael Rieck siger:

  Rigtig godt indspark Janno. Ja familie og venner er sjældent specielt støttende. Heldigvis har de vendet sig til mine mange mærkelige ideer gennem mange år, så de kommenterer det ikke så meget mere 🙂 Men ingen tvivl om at det er noget alle skal forberede sig på.

  Og som om det ikke skal være nok, så vil det også volde problemer når du pludselig lever af den passive indkomst, for så kan folk ikke forstå hvor dine penge kommer fra og at du ikke har et job. Men så kan man jo vælge at gøre som Tim Ferriss og sige at man er narkohandler 🙂

 10. Daniel Due siger:

  Godt indlæg Mikael. 🙂

  Ligesom igår.. en peptalk, hehe..

 11. Meget inspirerende indlæg Mikael. Jeg deler 100% drømmen om den faste og gerne store passive indtægt med dig.

  Personligt var det Timothy Ferriss’s bog “The 4-Hour Workweek”, som startede min drøm. Den fik mig til at nedprioritere mit faste job, gå på halv tid og samtidig give iværksætterlivet og drømmen om den passive indtægt en chance.

  For mit vedkommende er midlet at få en masse kunder, som betaler en fast månedlig lejeydelse (for leje af malerier), men målet er det samme – “muligheden for at lave ingenting”.

  Jeg har nok for meget krudt i røven til bare at slappe af og lave ingenting, selv hvis drømmen realiseres og lejekonceptet bliver en succes. Men det, at have muligheden for i realiteten at lave ingenting og være økonomisk uafhængig, er da fantastisk 🙂

 12. Andreas Lolk siger:

  @Janno

  Når du kan vise dine venner, at du har tjent 1000,- imens I har siddet og spist en burger og set film – Jah, så bliver de lige pludselig meget forstående 🙂

 13. Mikael Rieck siger:

  Eller give en omgang til gutterne næste gang I er ude. Det er også noget de kan forstå 🙂

 14. @Andreas

  Ja, det hjælper alt sammen 🙂

  Og nu hvor jeg planlægger at flytte ned i varmen og nyde livet, er der nogle af dem der er begyndt at stille flere spørgsmål… hehe…

  Jeg oplever dog stadig at folk tror at jeg arbejder med phishing eller get rich quick schemes når jeg prøver at forklare det… det er synd at de ser så snævert på det, for der er så mange penge at hente derude hvis man gider at gøre arbejdet…

 15. Mikael Rieck siger:

  Hvad er der nu galt med at tjene penge på phiskeri? 🙂

 16. Det kommer vist an på hvilken snøre man bruger… hehe! 🙂

 17. Mikael Rieck siger:

  Hej Lars,

  Jeg så at det også var blevet kommenteret i et af dine andre julekalender indlæg, men jeg vil da blot støtte op om at du gentager succesen i år.

  /Mikael

 18. Lars Bachmann siger:

  Hej Mikael
  Jeg håber på at kunne gentage succesen igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.