7. Bliv nummer 1 på YouTube

Så er de første 7 dage af december gået, og i dag er det podcast og video guruen Ib Potter der har fået lov til at fortælle om hvordan du bliver nummer 1 på YouTube. Jeg er så heldig at sidde i et netværk sammen med Potter, for han er ganske inspirerende at være sammen med. Ib Potter er desuden manden bag Digital Markedsføring 09, som netop er afholdt.

God fornøjelse med indlægget.

7. december – Ib Potter

YouTubeKampen om at være blandt de første 5 hits på Google er benhård. Som iværksætter med et helt nyt website kan du få svært ved at komme på side 1 af Google. Det tager tid og hårdt arbejde.
Brug derfor ventetiden på at placere dig blandt de 10 første på verdens andenstørste søgemaskine: YouTube. Som bonus vil du med tiden få din plads på Googles side 1.

Hjemmevideo

Køb dig et godt kamera. Hvis du virkelig vil lave noget, der rykker, skal det være muligt at koble en ekstern mikrofon på. Det er ikke muligt på mange af de nye kameraer. Mit bedste bud lige nu er derfor Canon LEGRIA HF200 til ca. 4.000 kroner. Kameraet stiller krav til en forholdsvis heftig computer, men er klart det bedste kamera til prisen.

Cut Elly

Du skal have dig et videoredigeringsprogram. Har du Mac er det iMovie eller Final Cut Pro. Har du pc, skal du have Pinnacle Studio DV 14 (det koster kun 750 kr).eller Adobe Premiere Pro.
Videokvaliteten på alle fire programmer er den samme – så start med det billige. Jeg har lavet en 20 siders manual til, hvordan du kommer i gang med Pinnacle Studio DV. Værsgo. http://www.potter.dk/manualer

Glem alt om at lave en reklame

KameraFokuser på, hvad du er god til. Vis, hvad dit produkt kan hjælpe kunden med. Virksomhedsprofiler er so yesterday. Fortæl mig i stedet, hvad det er, du kan gøre for mig. Giv mig noget konkret – noget jeg kan bruge til noget – her og nu. Eller vis mig, hvad det er, du gør, som jeg kun kan få hos dig. Eller endnu bedre: Få andre til vise, hvad du har gjort for dem.

Video på internettet

Glem alt om at betale for at få din video hostet. Det er kun offentlige institutioner, der gør det. Der er et hav af platforme, der gør det for dig – gratis. De er meget længere fremme i skoene. Jeg synes, du skal starte med YouTube – fordi det er der, folk søger.
Hop ind på YouTube og opret dig som bruger. Så er du klar til at uploade din første video.

Seo på YouTube

Du har fire ting at gøre godt med, når det handler om seo på Youtube: Titlen, beskrivelsen, tags (nøgleord) og din geografiske beliggenhed.

Titlen:
Sørg for at bruge de vigtigste søgeord i titlen. Ja – det er jo Google, der ejer YouTube 😉

Beskrivelsen:
De første 180 karakterer er synlige, når en YouTube-bruger ser din video. Overvej derfor, om ikke det er en god ide at linke til dit website i løbet af de første par linier i beskrivelsen 😉

Tags:
Tag de vigtigste søgeord og brug dem som tags.

Geotagging:
Geografisk tagging bliver det næste store på internettet – og det er ofte noget af det første, som brugeren benytter for at indsnævre sin søgning.

Up, up and away

Det er næsten for nemt med video, for der er stort set ingen konkurrence om placeringerne. Og får du lavet et produkt, der giver masse af visninger, vil din video på sigt også dukke op på Google, når der søges på dine vigtigste søgeord.
Smid mig en mail, når du laver din første video. Den vil jeg gerne se.

Ib-Potter-PottercutIb Potter begyndte sit digitale liv i tv-verdenen på TV/MIDT-VEST, men beskæftiger sig nu mest af alt med online markedsføring og sociale medier. Hans jordbundne evne til at være brugernes advokat og gøre det meget tekniske meget enkelt og ligetil har gjort ham til en efterspurgt oplægsholder og konsulent.

Potter underviser i søgemaskineoptimering, netbutikkursus, kursus i nyhedsmail og videokursus i NovaMedia på TV/MIDT-VEST i Holstebro.

Potter blogger på www.potter.dk , podcaster på PotterCut (http://pottercut.dk), Twitter på http://twitter.com/ibpotter og giver kurser på http://www.novamedia.dk

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

24 Responses

 1. Godt indlæg og fedt med en manual til video redigering som almindelige mennesker kan forstå 🙂 .Jeg må hellere få købt det kamera i dag, så vi kan komme igang med at lave video.

 2. Mikael Rieck siger:

  Potter, har du testet sådan noget som konvertering i forbindelse med kvaliteten af videoen? Grunden til at jeg spørger er, at jeg kunne forstille mig at videoer med et indbygget webcam eller endda powerpoint slides med baggrundsmusik (eller en gang Jing/Camtasia video) ville kunne give det samme og så sparer man kameraet… 🙂

  /Mikael

 3. Daniel Due siger:

  God indlæg 🙂

  Jeg har købt d3signated.com , hvor jeg planlægger at starte et photoshop tutorial site. Youtube.com bliver helt sikkert 1 af de steder hvor jeg vil markedsføre dette site.

 4. Potter siger:

  @Kristian – Herligt – smid et link til din YouTube Kanal når du kommer så langt. Og så er Pinnacle Studio DV hamrende intuitivt – og billigt. Så kom du bare i gang.

  @Mikael – screencasts vil for mange langt bedre end video. Det ville være oplagt for dig at lave nogel gennemgange af de værktøjer du bruger – og så smide det på YouTube – optimeret. Jing er rigtigt godt – og gratis. Gratis – så du kan lege med det – 15$ om året hvis du vil have en bedre video kvalitet.

  Camtasia er suveræn – og kan det hele. Gratis de første 30 dage – med fuld funktionalitet – og så koster det 300$.

  Lav det som Fuld HD – så kan du uploade det til alle de kendte platforme – og det ligner en million.

  PowerPoints med lyd – Slidecast – her er Slideshare.net suveræn. Har ikke samme effekt som YouTube – men sammen med YouTube – hey, så nupper du måske en ekstra af de 10 pladser på side 1 af Google.

  @Daniel – I am a sucker for tutorials – og det er nok også det jeg bruger mest tid på, når jeg hygger mig på YouTube. Det vil jeg glæde mig til at se.

 5. Hmmmm, spændende! Du har ret, der ligger helt sikkert en masse uudnyttet potential på YouTube. Og man kan meget hurtigt og nemt komme igang uden at investere meget andet end tid.

  Nu fornærmer jeg sikkert en professionel som Potter, men hvad med Windows Movie Maker, der følger med Windows?

  Den er gratis, er nem at komme igang med for ikke-video-nørder, og kan de mest grundlæggende ting. Det perfekte valg, hvis man som iværksætter lige vil prøve mediet af.

 6. Potter siger:

  @Sprogø – der skal meget mere til at fornærme mig 😉

  Windows Movie Maker er ganske fin, men de 650 kr du betaler for Pinnacle Studio DV er hurtigt tjent ind – i tid, usability og kvalitet. Movie Maker er ikke HD venlig og ej heller god til at være fremme i skoene på outputtet.

  Men et godt sted at starte – helt sikkert.

  Og så har indholdet meget mere at sige end det tekniske.

 7. Rosenstand siger:

  @Søren: Potter overbeviste mig om Pinnacle, og dte gjorde han nemt, for han ved mere om de sager end de fleste, som du ved.

  Lad mig supplere med, at Pinnacle er meget nemt at komme i gang med, når først man lige ser sammenhængen i det.

  Og at Youtube kan rykke, kan jeg skrive under på. Vi får hver eneste uge ordrer direkte fra vores videoer fra BD-Store. Og der smutter faktisk også en SEO-LEX i ny og næ direkte fra Youtube.

 8. Johnny Speiermann siger:

  Det lyder jo næsten for nemt. Vi har planer om videoer i det nye år, og der er ikke rigtig nogen konkurrence på nogle af søgeordene.

  Findes der mon et YouTube Søgeordsværktøj, hvor man kan se, hvor mange søgninger der foretages på de enkelte ord?

 9. Potter siger:

  Som sagt, så ligger det til højrebenet. Og med universial search kan et hit – altså en video med mange visninger – placere sig på side 1 af Google. Lige nu har jeg to videoer der viser Thomas Rosenstand i fuld figur – på side et af Google. Guld værd for enhver oplægsholder.

  @Rosenstand – og du var flyvende i video efter 2 timers workshop. Godt gået.

 10. Rosenstand siger:

  @ Potter: Lad mig sige det således: Jeg havde den mest kompetente underviser udi video, man kan ønske sig: Ib Potter!

  Sidder nogen af jer med et behov for undervisning i at lave video på alle niveauer fra begynder til top avanceret, kan jeg på det varmeste anbefale at tage fat i Potter.

 11. Hvis jeg viser en Youtube video på min egen side,og på Youtube linker tilbage til siden vil det blive læst af google som et link frem og tilbage og derved ingen værdi ?

 12. Potter siger:

  @Johnny – tror ikke der findes et værktøj til at se hvad der søges på. Til gengæld får du en helt fantastisk statistik på de videoer du har til at ligge ude. Antal visninger, hvor de er vist – på YouTube, embedded, hvor de er embedded, henvisninger, søgninger, relaterede videoer – og jeg skal komme efter dig. Rigtig gode informationer.

  Så det er som sagt bare om at komme i gang – det er næsten for nemt 😉

 13. Potter siger:

  @Kristian Lauridsen – links fra YouTube er “Nofollow”, så du får ikke noget linkjuice fra dine links. Det eneste du får ved at henvise til dit site er muligheden for, at YouTube besøgende der fatter interesse for dit produkt, kan finde flere informationer om dig på dit site.

  Derfor ville jeg stadig vælge at bruge videoen på dit site – men altså ingen link juice fra YouTube.

 14. Mikael Rieck siger:

  Potter, bruger du Traffic Geyser eller lignende til video distribution?

 15. Potter siger:

  @Mikael – kendte jeg ikke – spændende, men ikke min boldgade. Men kunne være sjovt at prøve af. Jeg har kikket på andre lignende services – og kan delvis se fidusen.

  Men med en dansk målgruppe, så er der så få platforme, at jeg ville vælge at målrette videoen til de relationer der er de pågældende steder.

  Men det kunne være sjovt at prøve af – og hvem ved – der kunne være god linkjuice i nogle af dem.

  Har du hørt om nogen der havde succes med det?

 16. Mikael Rieck siger:

  Ja absolut. Det er vist et af de foretrukne produkter for folk der arbejder med Video. Men de fleste er naturligvis på engelsk. Det skulle dog virke super godt til både trafik og link building.

 17. Potter siger:

  Du er en haj til at finde den slags programmer. Det ser meget attraktivt ud – og bestemt noget jeg kunne finde på at prøve af, når jeg har det rette produkt. Arbejder på noget lige nu, som måske kunne bruges.

  Ja, men Universial Search og Google Video resultater, så er der meget at hente på den konto. En fantastisk tid vi går i møde. Herligt og vildt spændende.

 18. Super råd Ib. Har arbejdet lidt med video og Youtube på bla. Snyd.dk og ranker rigtig skønt med de videoer vi indtil nu har lavet.
  Pinnacle vil blive checket snarest, lyder til det har netop nogle af de elementer jeg har behov for.

 19. Vejle Bryghus siger:

  Jeg skal da også prøve at lave en video – Det lyder som en rigtig god idé. Tak for de gode råd og guiden.

 20. Potter siger:

  @God Øl – den ligger til højrebenet for jer. Den gode historie er en vigtig del af jeres øl. Oplagt at laver video på.

  Nu må du se om du kan bruge guiden. Og lad høre når du har noget at vise.

  Potter

 21. Morten Larsen siger:

  @Potter: Super indlæg, jeg har selv tænkt noget tid over, at jeg vil til at lave noget video til min blog da jeg selv finder det ret inspirerende på nettet, at se video om forskellige emner.

  Samtidig mener jeg også det giver ens blog en del personlighed.
  Tror min første video bliver lidt sjove optagelser om hvordan Just-Eat koger på en 1. januar, det er et syn værd 🙂

 22. Potter siger:

  @Morten Det gad jeg godt se – forestillet mig der er godt gang i godt saltet med af

 23. Potter siger:

  @Morten Det gad jeg godt se – forestiller mig der er godt gang i godt saltet mad, H2O med H2CO3 og masse af hurtige kulhydrater.

  Video kan noget andet end skriftsproget. Og vinklet skarpt og holdt godt og kort, så giver det helt nye muligheder.

  Potter

 24. Dejligt konkret indlæg Potter. Jeg kan kun tilslutte mig, det er vigtigt at have fokus på video.

  Personligt har jeg erfaret, at selv ultra simple filmklip kan have en enorm indvirkning på kundernes tillid f.eks. i en webshop. At kunderne kan se ejeren i øjnene og evt. få forklaret de mest åbenlyse spørgsmål i en simpel YouTube video, det er jeg sikker på, sparker konverteringen opad.

  Jeg oplevede det selv for nylig, da jeg skulle have trykt nogle reklame postkort – go-cards. Valget faldt på LaserTryk.dk primært pga. deres forrygende videoguides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.