9. Gør det du er god til

Så er det blevet den 9. december, og i dag er den altid aktive og produktive Claus Heinrich, som de fleste sikkert kender fra sider som aNyhed.dk, danskelinks.dk osv. Claus er selv iværksætter, og er en af dem der har taget springet fra et godt fast job, og ud i en tilværelse som selvstændig.

9. december – Claus Heinrich

Gør det du er god til – og lad andre lave resten

Efter at have fået muligheden for at deltage i julekalenderen her på bloggen, gik min første tanke på at skrive nogle tekniske råd til bedre brug af RSS feeds eller skære ud i pap hvordan du kan udnytte linkkataloger bedre.
Men da det er en iværksætter julekalender hvor alle måske ikke er lige tekniske eller måske ikke engang har en hjemmeside, har jeg i stedet besluttet at prøve noget nyt og skrive lidt om min egen personlige baggrund og metode til at have succes på nettet som iværksætter.

Efter at have udviklet hjemmesider for andre i en 7 års tid, fik jeg i 2005 nok og ændrede mit firma radikalt – der blev ikke taget flere kunder ind og de eksisterende kunder har jeg så stille og roligt udfaset i takt med det passede dem.

Jeg har aldrig været den store skribent og det kan godt virke som en hæmsko hvis man nu gerne vil publicerer indhold på nettet og få noget “gratis” organisk trafik fra søgemaskinerne.
“Content is King” er noget mange af jer har hørt før når det kommer til organisk trafik og det er ganske sandt.

Min ide i 2005 gik på at skabe nogle systemer der kunne hjælpe andre med at få markedsført sig og blive mere synlige på nettet. Her blev mit første linkkatalog Danske Links født.

Hjemmeside-ejere kan derved få et kvalitetslink der kan styrke deres egen hjemmeside samt give direkte trafik fra kataloget, mod at bruge 5 minutter på at selv indsende deres detaljer til kataloget.
På denne måde er jeg kommet helt uden om at skulle skrive en masse tekster selv, men samtidig have en hjemmeside med konstant frisk og opdateret indhold som søgemaskinerne elsker.
Alle får noget ud af det hvis man bryder det lidt ned. Jeg får trafik og bliver attraktiv for annoncører, link-ejerne får direkte trafik til deres hjemmeside og får styrket deres side overfor søgemaskinerne, og den almindelige netbruger finder det de søger efter samt finder inspiration til nye hjemmesider de måske ikke lige kan finde via Google etc. Og ja søgemaskinerne er såmænd også glade da de ikke kan stå for nyt og unikt indhold, især i struktureret format.

Samme model bruger jeg faktisk på mange af de tjenester jeg tilbyder på nettet. Sider som aNyhed, LinkFeed, Danske Blogs mv. er alle drevet af brugergenereret indhold, og jeg kan fokuserer på de ting jeg er gode til som systemudvikling, kvalitetskontrol, systematisering og vedligehold.

Så det jeg prøver at komme frem til er at du skal fokusere på de ting du både kan lide at lave og er god til, og de andre elementer der skal til for at kunne skabe noget kan du overveje hvor og hvordan du kan få andre til at levere den ydelse. (Gerne gratis, mod at de får noget konkret ud af det).

Det er god karma at give noget til andre og tro mig når jeg siger det kan betale sig! Det er meget nemmere at blive omtalt og få de vigtige links ind til sin side når man mere tænker på at give end at tage.

Og lige som afsluttende bemærkning til dem der går og overvejer om selvstændigheden er noget man tør hoppe ud i. Jeg forstå udmærket tankerne at skulle gå fra gode faste og sikre rammer, til en usikker fremtid. Har selv taget springet og opsagt en lovende stilling på Novo Nordisk med masser af udfordringer, mod at stå på helt egne ben.
Det er nok den bedste beslutning jeg nogensinde har taget, på trods af magre år, så har jeg fået livet og friheden tilbage – det er ALT værd!

God jul til jer alle 🙂
/Claus Heinrich

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

16 Responses

 1. Mikael Rieck siger:

  Har altid beundret dine ideer Claus. Hvordan får du egentlig tingene op at køre? Kan du selv programmere det hele eller får du hjælp?

  /Mikael

 2. Simon Willer siger:

  Når man ser på din super liste over sites, så får man virkelig lyst til at lave noget mere selv…

 3. Endnu et rigtigt godt og interessant valg af person, Lars. Et godt spørgsmål at stille dem allesammen kunne dog have været om de havde nogle mere eller mindre hemmelige nye projekter, de kunne tænke sig at løfte sløret for, her på bloggen 🙂

  Spændende at høre lidt om dine bevæggrunde for at gøre som du gør, Claus. Det er altid spændende at følge med når du lancerer noget nyt, da dit navn plejer at være et kvalitetsstempel, så det er inspirerende at høre noget om hvorfor og hvordan.

 4. Tak skal i have 🙂

  @Mikael:
  Ja jeg har altid selv lavet tingene. Når ideen er på plads, finder jeg altid en måde at løse det på. Måske ikke altid den smukkeste måde, men det bliver gjort. Så uden nogen form for uddannelse har jeg da over årene fået flere forskellige programmeringssprog godt ind under huden – bare ved at prøve mig frem.
  Mht. udvikling ser jeg det altid efter Prototyping modellen. Jeg spytter noget ud hurtigt og hiver det igennem hele møllen igen og igen hvor det ved hver iteration bliver siden/systemet bedre og bedre.
  Det virker for mig – Der er næsten ikke noget værre end at knokle inhouse i lange perioder på et projekt uden at kunne vise det til andre (Det går jeg død i).

  @Jesper:
  Jo roder da som altid med en række nye ting. Bla. har jeg i nogle mdr. arbejdet på mit eget Framework til WordPress, hvor tanken går på i fremtiden at tilbyde super temaer til WP – lavet som jeg syntes et tema skal være. Væk med alt det overflødige fedt og fokus på de vigtige ting.
  Lige i dette projekt er jeg gået sammen med en anden – en god ven der er skrap til det grafiske.

 5. Vadskær siger:

  @Mikael – ja, Claus kan selv programmere, men han har vist stadig til gode at nyde godt af PHPs egenskaber ;o)

  @Claus – Det du skriver dér, har taget mig nogle år at komme frem til. Brugerskabt indhold er fantastisk… Ens side vokser selv når man er på ferie. Jeg har selv gået og rodet med at lave ting for andre, men er egentligt rigtigt godt træt af hver gang at skulle overbevise folk om, hvorfor en bestemt teknik eller metode er bedst at anvende – eller hvorfor den ikke bør anvendes etc. Tror jeg følger ligeså stille i dine fodspor.

 6. @Morten: Ahh, jeg kan nu sagtens PHP 🙂 Tror ca. 1/3 af mine sites er PHP, mens 2/3 er ASP/VB.
  Indrømmet at jeg er absolut bedst til ASP og det går noget hurtigere at udvikle dertil, men forskellen er nu ikke så stor på de udviklingssprog.
  Har i efteråret brugt en del tid på at sætte mig ind i ASP.NET, men er ikke sikker på det lige er min kop te.

  Og ja brugerskabt indhold er bare fantastisk – når man får alt i system og det bare kører skal der ikke meget arbejde til for at holde sig oven vande.

  At arbejde for andre er en solid start for at kende til processen, men det er nu sjovere at tjene alle pengene selv, end at se sine kunder blive rigere mens man selv går til en standard løn 🙂

 7. Det er godt gået det du har opnået Claus – Det har helt sikkert krævet hårdt arbejde det du har gjort – Tillykke med det

 8. Robert Rungholm siger:

  @Claus, der er jo ingen tvivl om at måden du har bygget dine sider op på fungerer. Men jeg tænker bare at dine sider må kunne ‘snakke sammen’ lettere hvis det hele er holdt i ét programmeringssprog?
  Men hvis ikke det er nødvendigt, er der jo heller ingen grund til at lave om på noget der fungerer. 😉

 9. Claus er virkeligt en af de mest produktive personer, jeg nogensinde er faldet over på nettet. Og jeg fatter stadig ikke hvordan han gør det, og hvordan han beholder fokus…

  @Claus: Hold fast, når det kommer til at lære .NET! Det er noget af en learning curve, især hvis man ikke er vandt til at tænke objektorienteret. Men når man først har haft et par “Eureka!”-oplevelser med det, lover jeg dig at du kan skære 10-20% af udviklingstiden. Og mere væsentligt, det er som regel den kedelige 10-20% man skærer væk…

 10. @Søren: Uhh, sikke en ros, tak for de pæne ord.
  Tror netop det at ligge meget af arbejdet ud til brugerne, gør at jeg kan holde fokus. Har noget lign. 70 individuelle websites så ja der er ikke meget plads til mere (Beregnet er der faktisk kun 5 dage i snit afsat til hvert site hvis der arbejdes alle 365 dage på året).

  Dog er det ikke et mål overhovedet at have mange sites, men har været min måde at føle mig lidt frem på nettet. Har fundet ud af at jeg ikke på forhånd kan gennemskue hvad folk vil have og vil bruge. Så hellere bare prøve at få en ide ud på nettet og se over tid om der er muligheder.
  Kan altid bare lukke et site igen, eller monitize det så man minimum får udgiften hjem igen. (Mange bække små) – og hvorfor lukke et site hvis det kan mere end tjene sig selv hjem 🙂
  Jeg ville kede mig grusomt hvis jeg blot havde 1 site at arbejde på dagligt.

  ASP.NET er ikke helt ude endnu, men ja det er netop en stejl learningcurve. Udover ASP.NET var der jo samtidig ADO.NET & C# der skal læres.

  @Robort: Derfor vi har XML 🙂 Så er udviklingssproget ligegyldigt da jeg kan benytte XML til at kommunikerer data mellem de forskellige sites.
  Selvom ASP og PHP er ret ens har de hver fordele og ulemper i forhold til hinanden. Sproget er noget af det sidste jeg vælger i et projekt og napper det der passer bedst til den givne opgave.

 11. Rosenstand siger:

  Tja – hvad kan jeg sige andet end RESPEKT? Claus har jeg aldrig haft fornøjelsen af at møde i real life, men han truer godt nok med at komme og drikke margaritaer med på min båd snart 🙂

  Fokus og det at følge hjertet er alfa og omega. Det har Claus gjort og kombineret med en næsten sygelig produktivtet, som alle vi andre nyder godt af.

  Claus: Pas godt på dig selv, så vi andre kan have glæde af dit nærvær i mange år frem!

 12. Tak Thomas og jeg har stor gensidig respekt for dig. Du er virkelig skrap til de ting du sætter dig for.
  Og JA jeg ser rigtig frem til at kunne møde dig – nu du er udvandret er der blevet noget længere afstand, men lur mig om ikke vi nok skal få slået hovederne sammen en dag.

  Jeg vil sørge for at passe lidt bedre på mig selv.. Har fx. nu indlagt en fast ugentlig fridag (tidligere var alle 365 dage arbejdsdage, uden meget ferie). Det er ok i en periode, men ikke en holdbar løsning permanent.
  Og firmaet løber sgu ingen vejne ved at jeg tager en ugentlig fridag 🙂

 13. Jeg kan huske perioden lige inden du sagde op hos Novo, der var mange tanker omkring lønslave vs. selvstændig. Der er ingen tvivl om du tog den rigtige beslutning. Jeg havde respekt for din beslutning dengang og syntes det var modigt, jeg selv fattede intet af nettet den gang. Det var helt tilbage i 2004 og jeg skal love for der er sket meget siden. Ikke mindst efter din beslutning om at producere og udvikle egne sider i stedet for til andre, har din forretning virkelig taget fart og navnet “Claus Heinrich” er blevet et brand på nettet der står for seriøsitet og kvalitet – Stor respekt for dette!!
  Det tog mig flere år egentlig præcis at fatte, hvad det var du brugte så mange timer på dag og nat, men efter du forklarede mig det ordentlig for et års tid siden faldt 5-øren endelig (det var nok nr. 10. gang :-)) og det er ganske enkelt genialt 🙂 Et stort klap på skulderen til dig, men du har også arbejdet for det og det er fuldt fortjent.
  Jeg har selv nydt godt af Claus’s hjælp, og gør det fortsat, i forbindelse med min egen blog (www.jagtblog.com), som uden tvivl ikke ville have været det samme uden din hjælp. Det skal du have mange tak for.

  Fortsæt med dit rigtige gode arbejde og sørg forh…. for at få taget et par fridage om ugen – Det fortjener du sgu.

  Jeg ønsker dig al den held og lykke jeg kan til dig fremover.

  Mvh.
  Nikolaj Brandt

 14. Mange tak Nikolaj – det er fedt at have opnået din respekt og fulde forståelse, det ved du :). Det er til tider svært at forklare offline verdnen omkring det jeg egentlig bruger min arbejdstid på.

  Det gør det så ekstra godt at du både har set mulighederne og selv er sprunget ud i at drive et par hjemmesider, med alt hvad der høre til.
  Naturligvis som hobby da du allerede har et solidt job, men det varmer mit hjerte at se lyset er gået op for dig og du samtidig hygger dig med dine sider.

 15. Biludlejning siger:

  Kanon gået Claus – Tager hatten af for folk der arbejder hårdt og får succes.

 16. Hej Claus

  Ja, jeg må tilslutte mig koret af folk der anerkender at du er en kapacitet af de helt store, og en rollemodel mange af os kunne lære en del af… jeg ved med sikkerhed at jeg kunne… 🙂

  Og netop den filosofi du lægger for dagen i dette indlæg er vigtig at holde sig for øje. I min verden udmønter det sig i at jeg outsourcer noget af det jeg ikke selv er så skrap til,(og det kedelige) så snart jeg ser fornuftig økonomi i det, imens jeg selv laver det jeg kan holde fokus på.

  Keep up the good work, du fortjener al den succes du har og får i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.