Ændre længden på “excerpt” i WordPress

Her kommer lige et lille “hack”til hvordan du kan ændre længden på uddraget af dine indlæg på din blog forside i WordPress.

Alle WordPress temaer kommer med en functions.php fil, og som navnet antyder, kan man bruge den til at tilføje en masse funktioner. I dette indlæg vil jeg vise dig hvordan du ændrer længen på den mændge tekst som dit tema i WordPress viser på forsiden.

I WordPress er der 2 indbyggede funktioner til at vise henholdsvis hele indlægget (the_content) og en funktion til kun at vise et uddrag (the_excerpt), som er den de fleste bruger.

Som udgangspunkt er det ikke hensigtsmæssigt at vise hele indlægget på forsiden, da det blandt andet kan skabe duplicate content problemer, hvilke jeg dog ikke vil gå yderligere i detaljer med her. Jeg syntes dog sommetider at længden af uddraget ikke er tilstrækkelig, som for eksempel var tilfældet her på bloggen. Derfor har jeg tilføjet denne kode i min functions.php og i stedet for 50 ord, viser jeg nu 100 ord på forsiden og under de enkelte kategori oversigter.

function new_excerpt_length($length) {
	return 100;}
add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');

Så alt du skal gøre er altså at tilføje ovenstående 3 linier kode til din functions.php fil, og så tilpasse tallet 100 til dit behov.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

16 Responses

 1. Henrik Isen siger:

  Tak for det gode tip.
  I starten havde jeg også bøvl med det. Men så gik jeg over til at bruge funktionen More/Læs mere, som man sætter ind manuelt og dermed selv bestemmer længden. Så slipper man for at slutte teksten på mærkelige steder.

 2. Anja Lysholm siger:

  Jeg har aldrig kunnet få mine blogs til at vise excerpts på min forside selv om jeg har valgt det til, så jeg “skærer selv mine indlæg over” med more-tagget. Er det en dårlig ide i forhold til DC og den slags, eller virker det lige så godt?

 3. Anja Lysholm siger:

  Ah, det er jeg ikke ene om, kan jeg se 🙂

 4. Lars Bachmann siger:

  “more/læs mere” funktionen er bestem også værd at bruge. Grunden til at jeg bruger ovenstående løsning er at det virker på alle indlæg, så jeg ikke skal ind på hver enkelt og rette det.

  Har man en ny blog, eller kun enkelte indlæg, så kan man selvfølgelig godt bruge more-funktionen.

 5. Lars Bachmann siger:

  Hej Anja
  Der er ikke noget i vejen for selv at “skærer dem over”, og med hensyn til duplicate content, så kommer det jo blandt andet helt an på længden af det samlede indlæg. Jo længere indlægget er, des længere uddrag kan du vise… som udgangspunkt 🙂

 6. Ulrik M siger:

  Har du fået nyt design?

 7. Lars Bachmann siger:

  @Ulrik
  Jep, der kom nyt design på i går.

 8. Henrik Isen siger:

  Gør man det fra starten er More-funktionen nem nok at bruge, hver gang man skriver et nyt indlæg. Men hvis man skal ændre det på en “gammel” blog kan det selvfølgelig give meget arbejde med gamle indlæg. Og hvis man fx. bare vil skifte design, er det sikkert meget nemmere med en automatisk løsning..

 9. Jimi Hove siger:

  Lækkert lille tip til dem der vil gøre det i hånden. Jeg bruger selv Post Teaser plugin til det formål.

  Og tillykke med det nye design, ser lækkert ud 🙂

 10. Lars Bachmann siger:

  Hej Jimi
  Post Teaser plugin’et kendte jeg ikke, men det lyder da til at det også kan klare jobbet.

 11. Lars Bachmann siger:

  Og tak for de pæne ord om designet. Har stort set altid brugt nogle standard temaer, og syntes det var passende at lave et unikt design til mig selv.

 12. Jimi Hove siger:

  Post Teaser er dejligt nemt, og du kan ændre en del ting med det. En ting jeg også godt kan lide, er at få et søgeord ind i linket. Som for eksempel : ” Læs mere om søgemaskineoptimering her ” . Så får du den ankertekst på alle dine teaser – links godt nok, men det kan være en god ting hvis du har et specielt ord, som dækker over din hovedekspertise, og som du gerne vil vise Google betyder mere end normalt på din side.

 13. Morten siger:

  @Henrik
  Er også mere tilhænger af dit forslag, da det giver mange flere muligheder, når man manuelt laver afsnitbegrænsningen. Men det er vel kun en fordel, hvis det er en ny blog, hvor man gør det ved alle nye indlæg. Har mange mange gamle indlæg, så kan det godt være et lidt øv arbejde…

 14. Nyttigt lille tip, tak.

  Dejligt enkelt design du har fået på bloggen.

 15. Lars Hansen siger:

  Dette er et go’ patch, den skal jeg gemme….
  Hver gang jeg installerer/opdaterer et blog skal jeg gennemgå et liste af “patches” som jeg har fundet på nettet, eller selv fundet ud af at lave selv.
  CMS’er og blogs burde alle ha’ et system som husker de ændringer som man laver, og så at det et nemmere at genbruge dem.

 16. Ulrik M siger:

  @Lars, ser super godt ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.