Sådan ændrer du billedstørrelsen i WordPress

WordPress har flere muligheder for at redigere dine uploadede billeder, og resizer endda dine billeder on the fly når du uploader et nyt billede. Du kan indstille dine billedstørrelser under Indstillinger -> Medier.
Her har du 3 standardstørrelser, som du selv kan indstille, så de passer dit behov og dit design.

wp-image-sizeWordPress laver op til 4 størrelser. Thumbnail, medium og large, samt original billedet hvis det er større end “large” når du uploadet det. Når man installerer og opsætter sit tema, tilpasser man de billedstørrelser der passer ens behov, men skifter du på et tidspunkt til et nyt tema, som er tilpasset nogle andre billedstørrelser, så har man behov for at resize sine billeder.

Bare rolig, det er ikke nødvendigt at uploade alle sine billeder til WordPress igen. Du installere blot Regenerate Thumbnails, og efter du har indstillet dine ønskede billedstørrelser under Indstillinger -> Medier, så går du til Værktøjer -> Regen. Thumbnails, og trykker på knappen “Regenerate all thumbnails“, så kører den igennem alle dine uplaodede billeder og genererer nye thumbnails, ud fra original billedet.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

5 Responses

 1. Hej Lars.
  Fed plugin. Tak for det.
  Hvad nu hvis jeg har kørt et tåbeligt programmeret theme gennem en årrække, hvor jeg har måttet uploade billeder via ftp og manuelt indsætte billedkode i indlæg. Hvordan får jeg så ændret alle de billeder og lave thumbnails når jeg står overfor at skifte til et wootheme?
  Håber du har et genialt forslag for jeg glæder mig helt sikkert ikke til at skulle fixe det manuelt.

 2. Jørgen siger:

  Hej.

  Jeg sidder lige og bøvler med billeder i WP, hvordan får jeg dem til at være i det rigtige størrelse. Det er som om de bliver sat ind i samme størrelse alle sammen.

  Hvis du kan hjælpe med en løsning, så de kommer ind i det rigtige billedede størrelse ville det være rigtigt godt.

  Mvh.
  Jørgen

  • Lars Bachmann siger:

   Hej Jørgen
   Nu ved jeg ikke lige hvad der er den rigtige størrelse på dit site, men under -> Indstillinger -> Medier -> Kan du redigere dine standard billedstørrelser.

   Det kan også være fordi du vælger at sætte dem ind i fuld størrelse når du indsætter i indlæg? I så fald, skal du blot vælge en anden størrelse inden du trykker “Indæt i indlæg”.

   Giver det stadig ingen mening, så smid et link til dit site.

 3. Lars siger:

  Hej Lars

  Jeg er i gang med at lave ny hjemmeside med annoncer, som hedder vinos.dk, dog har jeg problemer. Alle annoncer skal uploades af brugerne, og det betyder at billederne kommer op i alle mulige forkerte størrelser. Ved du hvad man kan gøre, for at sørge for der ikke bliver “zoomet” i billederne, og således både thumbnails billeder samt når du klikker ind på annoncen, at billederne er i korrekt format/størrelse. (Ligesom på dba.dk f.eks.)

  På forhånd tak, og rigtig god hjemmeside du har her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.