Google Drive – 5GB gratis plads fra Google

Så har Google lanceret endnu en service, som skal konkurrere med det populære DropBox.

Hele ideen med Google Drive og DropBox, er at man uploader alle sine filer til “skyen” og kan tilgå dem fra alle enheder (Mobil, PC osv).

Rygterne om Google Drive har svirret længe og får ganske få timer snakkede jeg på Twitter, om hvornår Google Drive mon blev lanceret. Og når man snakker om solen, så skinner den, siger et gammel ordsprog, for en halv timer senere var Google Drive online på drive.google.com.

Kilde: http://drive.google.com

I praksis er der ikke så stor forskel på Drive og Dropbox. Begge services giver adgang til dine filer fra forskellige enheder og direkte fra en browser. Du får i begge tilfælde også en mappe på din computer, som automatisk synkronisere med henholdsvis Drive og Dropbox.

Der hvor Google Drive for alvor udskiller sig er at det er 100% integreret med Google Docs, Google+ og mange andre Google services. Og så kan Drive ifølge Google selv åbne mere en 30 forskellige filtyper direkte i din browser. Det er blandt andet HD video, Adobe Illustrator og Adobe Photoshop filer, selv uden at have softwaren installeret.

Med Google Drive får du 5GB plads, med Dropbox må du nøjes med 2GB i den gratis version.

Jeg læste tidligere at Pixlr.com havde lavet en aftale med Google Drive, så mon ikke det er dem der stiller mulighederne for at åbne bl.a. photoshop filer direkte i browseren?

Google postede ved en fejl lidt før tid, en pressemeddelelse om Drive på deres Franske blog. Den blev dog hurtig slettet igen, men en Google+ bruger var hurtig at gemme en kopi, som senere blev postet på Techcrunch på engelsk.

Opdateret d.25/4 kl. 10.17:

@mikaelrieck har postet på G+ lidt om hvad der sker med rettigheder til dine filer når du uploader dem til Drive, Dropbox, SkyDrive og lignende services. Du kan læse mere om det på http://www.zdnet.com/blog/btl/how-far-does-google-drives-terms-go-in-owning-your-files/75228

Pressemeddelelse om Google Drive / Google Drev

Du kan læse den herunder oversat til dansk via Google Translate:

I dag har vi lanceret Google Drive, et centraliseret rum, hvor du kan oprette, dele, samarbejde og gemme alle dine dokumenter. Om du opretter et budget med dine medarbejdere, eller du udvikler en præsentation med en arbejdsgruppe eller er vært for et seminar, kan du nu gøre det i Drive. Download og få adgang til alle dine dokumenter, videoer, fotos, Google Docs, PDF mv.
Næste skridt i udviklingen af ​​Google Docs og funktionalitet downloade materiale, vil Drive giver dig mulighed for at bo, arbejde og lege i Cloud.

Med Google Drive, kan du:
Oprette og samarbejde. Google Dokumenter er integreret direkte i Google Drive, så du kan arbejde i realtid med kolleger om dokumenter, regneark og præsentationer. Tilføj og besvare kommentarer på alle medier (PDF, billeder, video, etc.) og blive informeret når andre folk kommentere eller ønsker at dele dokumenter med dig

Hold dine dokumenter sikkert og få adgang til dem hvor som helst og fra enhver enhed tilsluttet til internettet. Alle dine dokumenter er bare … der. Uanset hvad der sker. Du kan installere på din Mac, pc eller downloade programmet Drive på din telefon eller Android tablet. IOS version af applikationen vil være tilgængelig i de kommende uger. Drive er også tilgængelig for synshandicappede ved hjælp af et skærmlæser værktøj

Søg i alle. Søg efter nøgleord og filtrer på dokument type, ejer, aktivitet, mv. Drive kan endda genkende tekst indholdet af et dokument, der scannes af teknologien OCR. For eksempel, hvis du downloader det scannede billede af et gammel avisklip kan du søge ved hjælp af en af ​​de ord, der er citeret i artiklen. Vi er endda begyndt at bruge billedet genkendelse: Hvis du uploader et billede af Eiffeltårnet i Drive, næste gang du søger på ordet [Eiffeltårnet], vises billedet i resultaterne

Åbn mere end 30 typer af dokumenter direkte fra en webbrowser – herunder high-definition video, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop – selv uden den rette software installeret på din computer

Vi ved, at du har brug for at få adgang til dine dokumenter for at arbejde hver dag. Google Drive bruger samme infrastruktur som enhver anden Google Apps-tjeneste, hvilket betyder, at det også har de samme administrative værktøjer, sikkerhed og pålidelighed, blandt andet:

Centraliseret styring: nye værktøjer er tilgængelige i Apps-interface for administratorer at tilføje eller fjerne lagerplads for enkelte eller grupper af brugere

Sikkerhed: kryptering af dataoverførsel mellem din browser og vores servere, og check mulighed 2 i tide til at forhindre ikke-autoriseret adgang til en konto ved at brugerne skal logge på ved at vende tilbage med en sikkert genererede kode fra deres mobiltelefon.

Datareplikering: synkron replikering af data i flere datacentre sikrer sikkerheden og tilgængeligheden af ​​dine registreringer selv i det usandsynlige tilfælde en af ​​vores datacentre er midlertidig utilgængelig

Tilgængelighed: 99,9% oppetidsgaranti, så du kan være sikker på at dine dokumenter er tilgængelige, når du har brug for det
Hver bruger har adgang til Google Apps 5GB opbevaring inkluderet i pakken Google Apps-administratorer kan centralt styre og købe ekstra lagerplads. Når en bruger når grænsen, kan administratorer købe den nødvendige plads for 20 GB for $ 4 per måned til 16TB (Google Docs tælles ikke med i kvoten for lagerplads).
Fra i dag, vil Google Apps-administratorer se nye ordrer for Drive i deres styre-interface. Brugere af virksomheder der har valgt hurtig lancering, vil gøre det muligt for Google Drive på drive.google.com / start og vil modtage deres adgang i de følgende uger.

Drive er designet til at arbejde harmonisk med alle de produkter, du bruger – om Google-produkter eller tredjeparts service. Du kan dele dine billeder på Google Drive + og vil snart være i stand til at vedhæfte dokumenter direkte ind i dine e-mails og Gmail. Drive er beregnet til at være en åben platform, så vi arbejder med mange tredjeparts udviklere, så du kan gøre ting som at sende faxer, redigere videoer og skabe modeller direkte fra Drive hjemmeside. For at installere disse programmer, skal du besøge Chrome Web Store og følge begivenhederne for flere nyttige programmer til at komme videre.
Det er kun begyndelsen af ​​Google Drive, mange nye features kommer senere. Stay tuned!

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

13 Responses

 1. Troels Kjems siger:

  God nyhed.

  Jeg har været stor fan af dropbox fra dag 1, men tanken om et login mindre og fuld integration med andre Google produkter kunne godt betyde, at Dropbox snart mister en kunde.

  Dropbox teamet jubler nok ikke over Googles lancering af dette produkt.

 2. Thomas Zacchi siger:

  Lars, du er jo ved at blive Mr. Newsjacker 🙂

  All Things D skriver også, at en bonus ved at tilkøbe ekstra lagerplads til sit Google Drev, som er væsentlig billigere end Dropbox er, at man får sin Gmail konto opgraderet til 25GB.

  Mit Google Apps domæne er dog ikke blevet opgraderet med Google Drev endnu.

 3. Lars Bachmann siger:

  Troels: Jeg har også været, og er stadig glad for Dropbox. Men eftersom jeg er begyndt at bruge Google+ mere, så tror jeg også Drive bliver den foretrukne inden længe.
  Jeg har dog en række mapper på Dropbox, som jeg deler med kunder, venner og samarbejdspartnere, så det er lidt bøvlet bare at droppe Dropbox.

  Thomas: Mr.Newsjacker.. ha ha
  Fin bonus info med ekstra 25GB plads til Gmail.
  Du kan vel godt begynde at bruge Drive allerede nu ikke?

 4. Kent siger:

  Hej Lars,

  Super kortfattet artikel omkring Google Drive.

  Ang. Psd filer osv, så skriver Google under fanen Funktioner, at du kan alt. HD videoer, Adobe illustrator og photoshop filer ;0)

  En anden super fed ting er naturligvis 5gb og så synes jeg prisen på mere virker meget lav, men jeg har ikke sammenlignet markedet.

  /Kent

 5. Thomas Zacchi siger:

  Google skriver faktisk også, at ud over at man får 5 GB Google Drive, så opgraderes Gmail til 10 GB og 1 GB på Picasa.

  Tilkøber man ekstra Google Drev plads, så opgraders Gmail til 25 GB og den ekstra plads som man køber kan deles imellem Google Drev og Picasa. Du kan også købe ekstra 25 GB kun til Gmail for 15 USD pr. år.

  Prisen for ekstra kapacitet på Google Drev er faktisk fornuftig:

  25 GB = 2,49 USD pr. mdl.
  100 GB = 4,99 USD pr. mdl.
  200 GB = 9,99 USD pr. mdl.

 6. Spændende, er kæmpe fan af Dropbox, hvor alle mine kunde data ligger.
  Så fedt med muligheden for at dele filer, versioner (skulle man overskrive en html, css eller php fil …..) osv.

  Spændende med Google Drive, det må jeg hellere få kigget lidt nærmere på!

 7. Esben siger:

  Ikke rart for Dropbox at se sin kerneydelse blive kørt over af Google.. Jeg vil nok også foretrække Drive pga det samlede login.

 8. Thomas Zacchi siger:

  Hvis man skulle være bekymret over rettigheder til det materiale man uploader, så kunne det være man skulle kigge på Bitcasa som Anders Saugstrup omtaler på Google+ https://plus.google.com/u/0/107018355063274719222/posts/PFtKMS1q2sZ denne service krypter alle filer inden de lander i Skyen.

  Bitcasa er i beta nu og kan findes her http://www.bitcasa.com/ som et stort plus, så tilbyder servicen “Infinite Storage”, altså ubegrænset plads i skyen for 10 USD/mdl.

 9. Lars Bachmann siger:

  Bitcasa er også et interessant alternativ da de har “Infinite storage” (Uendelig opbevaring), men så vidt jeg er informeret slettes filerne fra din enhed, og ligger kun i skyen.

  Så man skal være online for at arbejde med sine dokumenter, hvilket jeg ikke syntes altid er hensigtsmæssigt.

 10. Thomas Zacchi siger:

  Korrekt, Bitcasa vil på sigt slette filerne på din egen computer efter de er sendt til skyen – det skrev jeg også på Anders’ G+ indlæg, at det ikke var en backup men et lager og man være klar over det. Her i Beta versionen slettes filerne dog ikke på din computer.

  Tænker, at det “måske” kunne være et alternativ til Dropbox for virksomheder som ikke må bruge Dropbox for Datatilsynet (hvis deres data indeholder personfølsomme oplysninger), data til Bitcasa sendes og opbevares nemlig krypteret.

 11. Har brugt Dropbox i lang tid, og forventer ikke lige at droppe dem foreløbigt af en del årsager. Og så er man vel vanedyr.. Men jeg har da downloadet Google Drive og er lidt irriteret over at man skal vælge en ny mappe – igen. Kunne godt finde på at få flere (Dropbox, Google Drive etc.) til at synkronisere samme mapper. Så har man pludselig backup af sine filer i flere forskellige skyer 😉

  Men mon ikke man finder på nogle ting man kan bruge Google Drive til. Og så også lige Bitcasa, som jeg også har. Til gengæld ryger InSync, som jeg før brugte til at synce Google Docs, på hylden. Der er ihvertfald et Startup Google lige har dræbt. 😉 (InSync kan du se her: https://www.insynchq.com/ – har brugt det siden deres lukkede beta)

  Glæder mig nu mest til at se om de ændrer deres privacy indstillinger på et tidspunkt, for dem er jeg ikke videre glade for.

 12. Anders siger:

  Rigtig fin artikel, og et godt alternativ til den ellers også meget populære DropBox. 🙂

 13. Jeg har brugt dropbox et godt stykke tid og er ret glad for denne tjeneste, men hørte forleden om google drive, og søgte så på det og lande her. Tak for en god forklaring på google drive, vil bestemt prøve det ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.