Google foreslår selv søgeord

Comon skriver idag at Google indfører en ny funktion som selv foreslår søgeord, når man begynder at indtaste sit søgeord.

Google suggest

Funktionen har været i beta siden 2004, men bliver først i denne uge aktiveret som en fast funktion. Med Google suggest, foreslår Google selv nogle søgeord, baseret på det du er begyndt at skrive, og viser samtidig hvor mange resultater der gemmer sig bagved søgningen.

En af de gode ting ved Google Suggest er at den tager højde for stavefejl. Herunder er et eksempel, hvor jeg søger efter Matt Cutts, men har glemt et “t” i Matt, men som i kan se, tager den automatisk højde for det.

Google suggest matt cutts

Du kan allerede nu prøve Google suggest ved at følge nedenstående link. Selv om den er på vej ud af beta, så er den ikke så god til søgninger på danske ord, men det kommer nok.

Google suggest: http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=en

Jeg er spændt på at se at se hvordan funktionen kommer til at fungere i praksis. For hvis folk bruger funktionen så vil vi se endnu flere søgninger på de såkaldte “long tail keywords”, som er flere ord eller sætninger, istedet for et enkelt keyword.

Søger man for eksempel på “Iphone”, så vil Google lave en række foreslag som:

Iphone 3g
iphone apps
iphone wallpaper
iphone applications
iphone accessories
osv.

Dette giver en masse kombinationer på 2 ord, og søger man nu på for eksempelvis “WordPress plugin”, så vil der komme en række foreslag på 3 ord. Og når nu brugeren for flere valgmuligheder, så vil flertallet nok vælge en af de kombinationer som Google forslår.

Men udover at bruge det som et hjælpeværktøj når man søger, så kan man også bruge det til at finde nogle gode long tail keywords til sit eget site. 😉

Happy searching…

UPDATE: Læs mere om Google suggest hos SEObook.com – http://www.seobook.com/seo-tips-google-search-suggest

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

16 Responses

 1. Mikael siger:

  Det er en rigtig nice funktion. Jeg har lige fundet mig nogle ekstra long tail keywords jeg skal gå efter. Tak for tippet!

 2. Det er en rigtigt spændende funktion, som må forventes at mindske antallet af et-ords søgninger fremover. Når folk kan blive inspireret med det samme til at søge mere detaljeret, sker det nok.

  At den så ikke er sprogspecifik, gør den noget mindre anvendelig på dansk indtil videre.

 3. Dennis Aaen siger:

  En sjov lille funktion, og så andre også har sagt, tror jeg også ved brug af denne funktion vil vi komme til at se nogle flere long tail søgninger, da Google kommer med en række forslag til din søgning.

  En anden ting som jeg synes er lidt sjov ved denne funktion er, når man indtaster sin søgning skal med ude i højre side af søgefeltet se, hvor mange hit der er på den enkelte søgning 🙂

 4. Nick Nørgaard siger:

  Bestemt et spændende tiltag fra google, der både er til hjælp for søgeren og os der arbejder i søgemaskinerne

 5. Oza siger:

  Hmm nice… Tak for info..

 6. Hmm, troede det var lang tid siden. Man har kunne få foreslag via søgebaren i Firefox længe. Men kan være Firefox udviklerne har koblet firefox op i mod Google Suggest så.

 7. Max Motor siger:

  Man kalder også denne funktion for et “ordhjul”.

  @Denni >> Er du sikker på at Firefox’s forslag ikke er baseret på dine egne tidligere søgninger?

 8. Lars Bachmann siger:

  Hej Denni
  Google Suggest er i sig selv ikke noget nyt, da funktionen har været i beta siden 2004. Så det kan sagtens tænkes at Firefox har gjort brug af funktionen.

  Men det er nyt at den nu bliver standard på Google.com

 9. Max Motor siger:

  http://radar.oreilly.com/2008/08/google-alphabet-2008-edition.html

  Lækkert at eje et af de firmaer… mon ikke der snart kommer mere trafik deres vej…

 10. kasper siger:

  Har set frem til denne funktion længe.

  http://www.flexer.dk

 11. Det er sjovt at følge debatten på amerikanske blogs. Der er størst fokus på, at Google Suggest kan medføre færre deciderede long-tail søgninger, og at søgningerne i højere grad vil blive fokuseret på de få forslag, som dukker op i Suggest.

 12. Lars Bachmann siger:

  Hej Frank
  Jeg er enig med dig. Mange vil bruge de forslag som google suggest kommer med, men når jeg skriver long tail søgninger, så tænker jeg også på 2 ords kombinationer, som Google suggest ofte kommer med.

  Selvom der ikke er så meget “long-tail” over 2 ord 😉

  Men det vil ikke undre mig, hvis vi ser et fald i søgninger på 5-6 eller flere ord, som nok er det der refereres til når der skrives long-tail søgninger.

 13. Og hvis I ikke har opdaget det, er Google Suggest blevet sluppet løs på danske søgninger også. Spændende at høre, om det giver nogen ændringer for folk.

 14. Lars Bachmann siger:

  Ja, det bliver spændende.. Og det fede er at den foreslår Lars Bachmann, når man begynder at skrive det 🙂

 15. Jeg skal nu alligevel helt hel til “lars bac” før den foreslår “lars bachmann”, men cool nok alligevel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.