Kommunalvalg 2013, valgkampen er startet på Internettet

Til November er der der kommunalvalg i Danmark, og mange dygtige og engagerede lokalpolitikere kæmper om pladserne i de lokale byråd.

Når valgkampen går i gang, ser vi at landets lygtepæle bliver skueplads for papskilte med glade ansigter, og partilogoer, men vil vi som vælgere ikke gerne vide lidt mere om dem vi skal stemme på?

Valgkampen er startet på Internettet

Hvis du hænger en plakat op i den lokale gågade, så er den synlig med det samme. Sådan er det ikke på Internettet. Derfor skal valgkampen tænkes ind i god tid, og politikerne er allerede ved at forberede sig på nettet.

Blogs i valgkampen

En blog er et hurtigt, nemt og billigt medie at få sine budskaber ud på. Her kan byrådskandidaterne ytre deres meninger og holdninger, og skrive artikler om emner som de gerne vil sætte fokus på.

En blog er altså mere end blot et CV og en kontaktformular. Skriver du et læserbrev til den lokale sprøjte, skal du i bedste fald vente en uge før der måske er nogen der har indsendt et svar. På en blog har du mulig for at tage dialogen med dine vælgere når det passer dig.

Fordele ved at blogge

Udover den åbenlyse fordel ved at du kan udgive dine artikler, så følger det også med, at du kan dominere Google og andre søgemaskiner når potentielle vælgere Googler dit navn (Og det gør de).

Prøv at Google dit navn, og fortæl mig om du kan lide hvad du ser? Har du været i aktiv i politik længe, så er der nok nogle referencer til noget af dit politiske arbejde, men er du ny, og stiller op til byrådet for første gang til kommunalvalget, så er det ikke hensigtsmæssigt at det er gamle Facebook opdateringer, gamle spørgsmål og svar på debatforummer, sjove kommentarer på moster Inges hjemmeside, eller endda bare en forældet LinkedIn profil.

Facebook og Twitter

De sociale medier er også blevet et sted hvor valgkampene kæmpes, og selvfølgelig skal du også være synlig på Facebook og twitter, da rigtig mange vælgere opholder sig der, i mange timer hver dag. Ulempen ved de sociale medier er dog at de kun er gode til korte indlæg. Her kommer din blog ind i billedet, for den er nemlig god til at skrive længere artikler, hvor du kan uddybe ting som måske ikke er så nemt på Facebook. Og når du har skrevet dit blogindlæg, så kan du jo heldigvis dele det på Facebook, og trække læsere med over på bloggen.

Sådan kommer du i gang med en blog

Du skal bruge 3 ting for at komme i gang.

 1. Et domæne
 2. et webhotel
 3. WordPress (gratis blog system)

har du lidt teknisk snilde, så er du i gang med alle tre ting for ca. kr. 300 om året.

Gratis WordPress temaer

pol.temaer

Bare rolig, jeg har gjort det nemt for dig. Stiller du op for en af disse partier (Venstre, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, konservative, Dansk folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre eller Socialistisk Folkeparti), så har jeg lavet et simpelt og stilrent design, med partiernes logo og farver.

Temaerne er lavet som såkaldte “Child Themes“, og er bygget på et WordPress standard tema der hedder TwentyTwelve. Det er gratis og open source, og du er velkommen til at redigere og tilpasse temaet som du vil.

Du kan se en demo af de forskellige temaer på blogdesign.dk, og her fra kan du også downloade dem. Temaerne er simple og stilrene, med blog funktionen i fokus. Der er mulighed for at man nemt kan tilføje header billede/grafik, og ændre baggrund osv. Og så er det selvfølgelig responsive, så det fungere på smartphones og tablets.

Har du spørgsmål eller bare noget du gerne vil sige, så skriv en kommentar herunder.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

6 Responses

 1. Peter siger:

  Smart Lars… ikke bare godt tænkt, men også venligt af dig (ift politikerne).

  Du har et strikethrough på linket blogdesign.dk – det gjorde (næsten) at jeg ikke klikkede mig videre. Måske du skal fjerne det.

 2. Lars Bachmann siger:

  Hej Peter
  Tak for det.

  Jeg har fjernet gennemstregningen på linket. (en kombination af et plugin og caching).

 3. Simon siger:

  OMG!

  Det er godt nok super smart fundet på 😉

  Du fik godt nok lige min “lille” hjerne til at køre på turbo der 🙂

  Der er jo masser af muligheder ala den du har lavet 😉

  Pøj pøj med……..

 4. Knut Nägele siger:

  Synes ikke download virker her.

 5. Lars siger:

  Hej Knut
  Hvor forsøger du at downloade henne?
  Virker fint for mig: http://blogdesign.dk/download/ 🙂

 6. Knut Nägele siger:

  Hej Lars

  Tak for svaret. Det var fordi jeg trykkede på knappen i stedet for de enkelte partiers links at det ikke lykkedes. Fede temaer:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.