Langsom computer

Afledt af en tråd på Amino, og det faktum at jeg ofte får spørgsmål fra mine venner og bekendte i stil med – Min computer er blevet vildt langsom, hvad skal jeg gøre?

Vi ved alle at en computer der har nogle år, eller bare måneder på bagen, godt kan gå hen og blive lidt sløv i betrækket. Det kan der være mange årsager til, og jeg kan lige så godt starte med at sige at jeg ikke er ekspert på dette område, men nogle af grundende til en langsom PC, kan være fejl og ugyldige filer i registreringsdatabasen, det kan være store midlertidige filer, mange opstartsprogrammer osv.

Den tråd på Amino jeg startede med at referer til er denne som Martin Thorborg har startet for at henlede opmærksomheden på et nyt produkt fra Spamfighter, som hedder SLOW-PCfighter. -> Se her hvad Komputer for alle siger

Jeg har testet SLOW-PC fighter og det fungerer faktisk rigtig godt. Min PC er blevet væsentlig hurtigere, specielt i opstart. Så er du træt af en sløv og langsom computer så prøv en gratis scanning med Slow PC fighter, som blandt andet danske Martin Thorborg står bag.

Meningen med dette indlæg var egentlig at fortælle hvad jeg selv plejer at gøre og anbefaler andre, når computeren er blevet sløv og langsom.

 1. Download og kør Eusing Free registry cleaner
 2. Hent og kør CCleaner
 3. Kør diskoprydning
 4. Kør diskdefragtmentering
 5. Tryk på start og vælg -> Kør, skriv: msconfig og vælg herefter – start – i øverste fane. Her kan du deaktivere nogle af de programmer der automatisk starter op sammen med Windows.
 6. Hent og kør MalwareBytes, de kan fjerne eventuelle spyware programmer på din PC.
 7. Kør en fuld scanning med dit antivirus program og Slow PC fighter fra Danske Spamfighter.

Hvad gør du selv når din computer er blevet langsom, og er der nogle programmer du gerne vil anbefale?

Sæt FART på din langsomme pc med SLOW-PCfighter

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

29 Responses

 1. Hamselv siger:

  Jeg bruger CCleaner til at fjerne overflødige filer, og til at rydde op i registreringsdatabasen. Og derefter Auslogic Disk Defrag til defragmentering.

  Når det kommet til identifikation og fjernelse af malware hos familie og venner, er SmitFraudFix, SuperAntiSpyware og Malwarebytes Antimalware gode at have ved hånden. Har mere end én gang konstateret, at ét program ikke altid er nok til at fjerne de grimme sager.

  Og Revo Uninstaller er altså bare fremragende til helt at afinstallere programmer, der ikke længere skal anvendes, med.

 2. Jeg gør ikke selv så meget, da jeg formår at holde den “ren” for tilfældige progemmer jeg falder over, så det bliver mest til avg antivirus og manuel oprydning, herunder bl.a. msconfig som Lars forslår. Havde jeg ikke fået gjort på min nye computer her, så tak for påmindelsen! Er det så godt eller skidt jeg kan fjerne opstart af Microsoft Windows Operating System?

  Min gamle laptop blev sløv til internetsurfing på sine sidste dage, men det hjalp at sætte den op, til at slette cachen hver gang jeg lukkede browseren.

 3. Janno siger:

  Hej Lars

  Det er et rigtigt godt værktøj at benytte msconfig.
  Synes dog lige at jeg vil advare totalt uerfarne imod at rode derinde…
  Har mødt mere end en der ikke forstod at deres pc ikke ville starte op igen efter at de havde slået nogle ting fra de ikke havde helt styr på.

  Derudover laver jeg altid et image efter en ren installation så jeg hurtigt kan genoprette pc’en i tilfælde af nedbrud.
  Før det har jeg partitioneret min harddisk i flere drev, og linket dokumenter til D:
  På den måde gemmer jeg bare dokumenter som altid, og når jeg reinstallerer går det hurtigt, og jeg skal ikke passe på ikke at få det hele med, mister kun evt. nye programmer.

 4. Mikkel siger:

  Hvor kedeligt det end lyder, så laver jeg en oprydning i hånden.

  Det kan godt være jeg er skadet af, at have set resultatet af lidt for mange eddersmarte programmer, der lige kunne fixe både det ene og det andet – men umiddelbart har jeg ikke synderlig meget lyst til at en hyggeprogrammør har sat nogle smarte hjemmehæklede regler op, der analysere min registreringsdatabase, og “rydde op” – jeg har jo ingen ide om hvad det er den mener der er garbage, og bare skal slettes.

  Som oftest er det primært mærkelige TSR-programmer der dræner maskinen, og som er sværere at slippe af med. Ved at kigge på listen over kørende processer, kan man finde nogle der virker underlige, undersøge lidt nærmere, og ofte fjerne dem, med flere systemressourcer som resultat. 🙂
  De værste syndere er iøvrigt Antivirus, og antyspy-ware-produkter, der tilsyneladene mener de kan boltre sig i ressourcer, lave disk-IO når det passer dem og iøvrigt styrer maskinen som var det deres egen. 🙂

  Går det helt galt, så er det reinstallation. Windows har jo en formidabel evne til bare at blive langsommere over tid.

 5. Futpigen siger:

  sfc /scannow er altid godt hvis der er nogle filer der er helt skøre + den lille dial a fix hvis det er en xp maskine.Ellers ringer jeg nu bare til Lars 🙂

 6. Vadskær siger:

  Og for dem, der ikke gider sidde og bruge deres tid på den slags:
  Køb en Mac ;oP

 7. Mikkel siger:

  #7 Jeg tvivler oprigtig talt på at det er løsningen.
  Det har nok mere noget med brugsmønstre, og applikationsudbud at gøre.

  En Windows-maskine, hvor der ikke bliver hevet apps af og på, og bliver installeret et hav af TSR-apps, bliver jo heller ikke langsommere og sløvere over tid.

  …men det lød da smart! :-S

 8. Kim siger:

  Jeg har god erfaring med abexo registry cleaner

 9. GuitarKaj siger:

  Mange tak for alle de gode råd. Har selv et par pc’ere,der godt kunne trænge til lidt oprydning, så nu vil jeg se at komme i gang.

 10. TMEH siger:

  Jeg må tilslutte mig CCleaner.. og så bruger jeg også et andet lille program.. plejer at virke udemærket, og med følgende fremgangsmåde rensede jeg forleden en computer for 6 GB skidt 🙂

 11. Henrik Blunck siger:

  Mens jeg brugte pc brugte jeg særligt AdAware (freeware) til at tjekke spyware, og hvad angik yderligere optimering, så var det særligt sletning af Cookies og Temporary Internet Files som gav et los i rumpen.

  Men godt indlæg, og Martins produkt lyder i øvrigt spændende også. 🙂

 12. anders siger:

  Sidder og ordner konens PC, nu kan jeg godt huske hvorfor jeg er skiftet til Mac! Men tak for god hjælp til PC´n herfra!

 13. For mig at se er der kun en bedste løsning på langsom PC problemet og det er at ominstallere den… lyder sygt? Det er det sku osse. Der er kun en ting der er endnu mere sygt og det er købe en ny PC, fordi din gamle windows slammede til =)
  Der er selvfølgeligt andre løsninger – men det er den bedste og mest effektive at ominstallere windowsen – så er det sagt. bum. =)

 14. Jacob siger:

  Helt enig med det med reinstalleringen af Windows, men der er mange forholdsregler man kan tage for at det ikke sker igen. Jeg læste en lille amatørside, der forklare nogle grundlæggende aspekter rimelig godt, og en smule om hvad man kan gøre, hvis det først er gået galt.
  http://comptv.dk/index.html

 15. Richard siger:

  Nu bliver ens PC jo ikke langsommere dag til dag, men hen over tiden, så man skal bare vedligeholde den rigtigt og en gang om året måske lige kører en formatering af drevet og installer Windows igen bagefter, så er den “så god som ny” 🙂

 16. Hej Lars.

  Det er nogle super gode programmer, du kommer med her. Jeg brugte mange af dem selv, da jeg brugte Windows, hvilket jeg (heldigvis) ikke gør mere. Jeg er derimod sprunget over til Mac istedet.

 17. Ulrik M siger:

  Et godt råd, kæm en mac. Jeg kan godt huske hvordan det var at slette registry keys mm. Glem det og køb en mac. :p

 18. Må også give Janno ret.
  At sidde og rode i MSCONFIG er lidt ligesom at sætte sig til at ændre i BIOS. Har man ikke forstand på dette så HOLD FINGERNE VÆK.
  CCLeaner er et superb lille program som rydder op i det meste og nemmest muligt.
  Er også et af de standart programmer som jeg altid installerer på maskiner når jeg har fingerne i dem, og lærer konsekvent kunder at køre det 1 gang pr måned som minimum.

  Eller Thumbs up for dette indlæg ;o)

 19. Anders siger:

  Hvis computeren er blevet sløv er der kun en ting der fungerer 100 % og det er at formatere. Vil vædde på at det også er hurtigere istedet for man skal til at installere alle mulige programmer, køre scans og fragmenteringer.

 20. Mac er vejen frem!

 21. Anja siger:

  Jeg er virkelig bare en taber til computere. Og nu vil jeg lige høre jer “professionelle” ad. Jeg fik en compack mini for 2 år siden ca. Og her på det seneste års tid, er den blevet mega langsom. Jeg kan ikk gå på facebook, twitter eller youtube. Hvis det så endelig lykkedes, hakker den mega meget. Faktisk så meget at man er nødt til at holde start knappen inde til den slukker automatisk. Og så starter den virkelig også bare mega langsom. Hvis man slukker den på normal hvis, er der så mange opdateringer. Jeg var engang ude for at den skulle opdatere 416 opdateringer eller noget. Og det tog maga mange timer. Det eneste jeg havde gjord var at skrive på en stil til skolen. Er der nogen der har nogen ideer til hvad i alverden der galt med min computer. Det er så frustrerende! Jeg skal op til eksamen om få måneder og jeg vil så gerne have at min computer fungerer. Jeg har ikk råd til en mac! 🙂 på forhånd tak. Hilsen anja

 22. Lars Bachmann siger:

  Hej Anja. Det kan tyde på at din computer trænger til en gevaldig oprydning. Prøv at følge guiden fra denne artikel, eller få en ven som har lidt mere forstand på computere til at hjælpe dig.

 23. Sundus siger:

  Hvis jeg gør det kan det skade min bærebar..:'(

 24. Sundus siger:

  For jeg vl gøre alt for at den bliver hurtig…

 25. Gitte siger:

  Hvad hvis en MAC bliver lidt langsom?
  Jeg har en 2 1/2 år gammel Mac Pro – hvor det ligesom er lidt “forsinkelse”, på alle de mapper, hjemmesider olign jeg åbner.

  • Hej Gitte.
   Jeg sidder selv på en MacBook Pro 13″, og kender selv problemet, når ens computer bliver langsom. Der går dog meget lang tid i mellem disse perioder, fordi vi ved jo alle mac er bare bedst 😀

   Jeg har dog fundet et fantastisk lille program, som “rydder” op blandt filer, og sletter unødvendige filer. Programmet hedder YASU og kan hentes lige her: http://jimmitchell.org/yasu/

   Jeg plejer selv at slå ALLE til, og derefter fjerne krydset ved cookies, da alle mine adgangskoder eller vil forsvinde. Det kan klart mærkes 🙂

 26. Søren siger:

  Mange tak ! 🙂

 27. Simon siger:

  Jeg kører den manuelt, og der er masser guides, til hvordan man selv kan rydde op, uden at skulle hente alverdens programmer til det. Selvom mange af dem helt sikkert virker fint, så er jeg af den opfattelse, at skal det gøres helt ordentlig, så skal man gøre det selv 😀

  Hilsen Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.