Ny side 1

Når man arbejder med søgemaskineoptimering, så har man en tendens til at kigge efter fejl og mangler på de sites man besøger. Det er muligt det er lidt nørdet, men sådan er det 😉

En af de vigtigste parameter for at få et site til at ranke i søgemaskinerne er titlerne. Titlerne er det du ser øverst oppe i din browser, samt i søgemaskinernes søgeresulater.

titel.jpg

Titlen er det første søgerobotterne læser igennem, nå de crawler dit site, og titlen skal derfor være sigende om det resten af siden handler om. Prøv at lave en site søgning på dit domæne og tjek at dine sidetitler er unikke for hver enkelt side.

En site søgning laves ved at skrive site:ditdomæne.dk i google.

Er de ikke det, så er det bare igang med at rette dem.

Det er meget nemt at tilføje unikke sidetitler til sit site (medmindre man har et dårligt CMS eller shop system), så der er ikke nogen undskyldning for ikke at lave nogle ordentlige sidetitler.

Men ikke desto mindre er der mange der fuldstændig udelader side titler, eller bare lader dem være den standard tekst som deres webeditor laver, for eksempel “Ny side 1” eller “Untitled Document” og lignende.

Som nævnt i et tidligere indlæg, så deltog jeg i et foredrag om søgemaskineoptimering, hvor Rosenstand selvføgelig også var inde på vigtigheden i at have nogle ordentlige sidetitler, og han viste dette skræmme eksempel på skærmen:

http://www.google.dk/search?hl=da&q=ny+side+1&meta

Der er over 13.800.000 danske sider hvor der bare står ny side 1 i titlen? 😉

Summa summarum: tjek dit site igennem, ret dine sidetitler hvis du ikke allerede har gjort det, og se dit site flytte sig op ad i søgemaskinerne.

Nu skal du selvfølgelig ikke regne med at det er det eneste der skal til for at få en første plads på Google, men du vil sikkert bliver overrasket over hvor meget det kan flytte et site.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

3 Responses

 1. Kevin siger:

  Du er genial! 😀

  Hvis man søger på ny side 1, finder man din side.
  Og hvem er det så der laver sådan en søgning? SEO interesseret?
  Hvem henvender din blog sig til? SEO interesseret!

  Et tips jeg godt kan bruge til noget! (selvom det er et skjult tip)

 2. Er du sunshine det er mange 🙂 Hehe, skriver lidt sent, men det er sgu stadig sjovt at se 🙂

 3. Anders Kofoed siger:

  Hej Lars,

  Det er en stor fornøjelse at se hvor stort markedspotentialet egentlig er.
  Vi glæder os her 🙂

  Hvordan går det med shopcamp ? er der fyldt op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.