Iværksætterlivet i USA og hvordan du selv tager springet

Toke Kruse er 31 år, bor i Californien, San Francisco, og er CEO i Billy’s Billing, som er det brugervenlige regnskabsprogram til iværksættere og selvstændige. Foruden bogen Company To America, har Toke skrevet bøgerne Den geniale iværksætter og Grandma’s Secret Recipe,  samtidig med at han blogger på Billy Blog og Amino som iværksætterekspert. Du kunne også se Toke i iværksætterfilmen Den Amerkanske Iværksætterdrøm fra foråret

24. Om iværksætteri i USA og hvordan du gør kunsten efter

Det er en normal hverdag og lidt over 20 grader udenfor. Jeg er en vaskeægte serieiværksætter med 13 års erfaring og mere end 10 virksomheder bag mig – nogle af dem har været fiaskoer, mens andre i den grad er succesrige. Er du klar til at rejse 9000 km hen over Grønland til Californien og få et boost til din virksomhed?

Introduktionsfilm

http://www.youtube.com/watch?v=cKlco1PP1aY

Mit blogindlæg handler om, hvordan du flytter din virksomhed til USA, om fordelene ved landet, og i det hele taget om livet som iværksætter her i San Francisco. Jeg håber, at indlægget giver dig blod på tanden, så du en dag selv ekspanderer til USA – og hvis du alligevel foretrækker at blive i Danmark, får du i hvert fald en lille historie, som forhåbentlig vil inspirere og motivere dig.

Hvorfor skal man rejse til udlandet?

Jeg rejste til USA, fordi jeg kunne se, at min virksomhed Billy’s Billing havde potentiale langt ud over Danmarks grænser og derfor var oplagt at skalere på den anden side af Atlanten. Amerikanerne kæmper nemlig med nøjagtigt de samme problemer, som Billy’s Billing løser i Danmark – altså besværlige regnskaber.

Men hvordan står det til med dit eget produkt? Har det potentiale uden for Danmark, og kan du tilpasse det til et større marked? Det er ikke sikkert, at du behøver at rejse helt til USA – måske kan du ”nøjes” med at tage til Tyskland, som min ven Jesper Munkholm har gjort med Mailplatform. (www.mailplatform.de). Du bør under alle omstændigheder tænke på, hvordan du kan udvide din virksomhed til større markeder.

Flyt tættere på investorer og kunder

Ved at flytte til USA kom jeg tættere på mine kunder og de markedsmekanismer, som uundgåeligt påvirker min virksomhed. Fx er de amerikanske investorer nu lige rundt om hjørnet, og jeg kan fra den ene dag til den anden afholde møder med virksomheder, som vi gerne vil integrere med. Det samme gælder for dig – hvis du ønsker at træde ind på et nyt marked, er det en kæmpe fordel at være fysisk til stede. Enten ved at oprette et kontor i eller ved ofte at besøge det pågældende land. Det er den mest effektive måde at møde de rigtige virksomheder og indgå samarbejder på den lange bane. Fx har jeg mødt folk, som kender Bill Gates og Richard Branson. Det siger noget om, hvor meget større og stærkere ens netværk bliver, når man befinder sig på det marked, man gerne vil erobre.

Høj sol og højere humør

Mens vejret i Danmark er bidende koldt og vådt og generelt helt uforudsigeligt, er temperaturen her omkring 20 grader, og solen skinner året rundt. Jeg bor ca. 30 minutter nord for San Francisco i den lille by Tiburon (se ovenstående film, hvor jeg står på min terasse), der delvis er omgivet af vand og bjerge. At opholde sig i et så privilegeret klima – hver dag – har rent faktisk stor indflydelse på mit humør og dermed på min produktivitet. Min udsigt ser nogenlunde således ud om morgenen og om dagen:

toke-kruse-udsigt

En hurtig bil

Mens jeg driver Billy’s Billing, har jeg også andre virksomheder, som går ganske fint. De er med til at finansiere vores amerikanske drøm. Når jeg ikke arbejder – hvilket jeg i snit gør 60-80 timer om ugen – går jeg meget op i biler. Derfor er det selvfølgelig heller ikke helt til at overse, at jeg har købt en ny Porsche Cayman S, som bliver mit faste køretøj til og fra arbejde fire gange om ugen, og som jeg også skal køre på bane med, når den leveres til foråret – helt og aldeles for min fornøjelses skyld.

porche-caymann

Adgangsbilletten var 10 års hårdt arbejde

Min beslutning om at flytte til USA blev truffet efter 10 års hårdt arbejde med alle mulige andre virksomheder end Billy’s Billing. I de 10 år opbyggede jeg en stærk økonomi og gjorde nogle gode investeringer, der nu betaler den massive udvikling af Billy’s Billing til både det danske og det amerikanske marked. Uden de 10 års bagage ville mine muligheder formentlig ikke have været de samme. Jeg er dog sikker på, at hvis jeg havde ønsket at komme til USA tidligere, var det også sket. Det vigtigste er at sætte sig et mål og kæmpe beslutsomt for at nå det. Hvis du gør det, øger du dine chancer som iværksætter ganske betragteligt. Efter det hårde slid kommer der en langt større grad af frihed, og du får råd til at bruge mere tid på at gøre tingene ordentligt fra begyndelsen. Samtidig får du mulighed for at ansætte de bedste (som oftest er dyrere og sværere at finde), og du kan dermed udvikle det førende produkt i dit markedssegment. Uanset hvor godt det går dig, er det vigtigt, at du konstant holder dig up to date og slås for at være længst fremme – og foran dine konkurrenter. Ellers kan det hele være væk i morgen! 🙂

7 ting, du skal vide, inden du selv flytter til USA

Før du går i gang, er der flere ting, du skal overveje. Jeg nævner mange af dem i min bog, men du skal især være afklaret med følgende:

 1. PENGE: Har du pengene til at gøre det (alene ansøgningsprocessen beløber sig til 50.000 kr. pr. næse) og til at bo, leve og udvikle din forretning fra USA (regn med et minimumsbeløb på 500.000 kr.)?
 2. MENTALT: Er du klar til at bo 9000 km væk fra Danmark? Du skal flytte fra familie og venner, og hele dit netværk skal opbygges fra bunden.
 3. DIN IDÉ: Er din virksomhedsidé egnet til USA, og kan du skalere den til et marked, som er 30-50 gange større end det danske?
 4. RISIKO: Er du parat til at kunne miste alt og dermed at måtte vende hjem uden den store gevinst?
 5. TIMING: Er timingen for din virksomhed rigtig lige nu? Fx kan jeg se i bagspejlet, at vi godt kunne have ventet et år, før vi tog til USA – men sådan er lærepenge nu engang.
 6. MARKEDET: Er USA det ideelle land for dig og din virksomhed?
 7. PLANEN: Har du en god plan og de rette argumenter, og giver det i det hele taget mening at flytte – og hvad er formålet med at vælge netop USA? Har du en plan for din internationale strategi, og tænker du ud over Danmarks grænser fra dag ét?

Sådan flytter du din virksomhed til USA. Step one is FREE in December!

company-to-americaHvis du gerne vil have en mere detaljeret gennemgang af, hvordan man flytter sin virksomhed til USA, kan du læse min bog Company To America (www.companytoamerica.com). Den er en guide til, hvad det kræver, hvor meget det koster, og hvordan du gør – helt lavpraktisk.

Normalt koster bogen 1.000 kr., men eftersom Lars nu har kreeret denne geniale julekalender spækket med god viden, vil jeg i hele december måned gerne forære DIG den GRATIS! Download den her

Afslutning – hvad er dit next step?

Jeg flyttede som nævnt til Californien, fordi det gav mig nogle fordele, jeg ikke ville have haft, hvis jeg stadig sad i Danmark. Den vigtigste var – og er stadig – at jeg nu rent fysisk er repræsenteret på markedet. Men alle de mange privilegier som godt vejr, en smuk Porsche og nærheden til alt det, USA har at byde på, understreger bare, hvorfor det er et slaraffenland for os iværksættere.

Det koster mange penge at flytte til USA, men mulighederne herovre er også langt større og på mange måder mere udfordrende. Du skal derfor være af den helt rette støbning og villig til at løbe en stor risiko. Du skal også være indstillet på, at det tager tid at opbygge et nyt netværk, og at chancen for at slå igennem med din virksomhed ikke er spor større, end den er i Danmark.

Det første step, du kan tage, er at downloade Company To America – og ikke mindst at blive afklaret med de 7 ovennævnte spørgsmål.

Tilbage er der kun at sige GLÆDELIG JUL og HELD OG LYKKE med din virksomhedsdrøm!

Ps. Særtilbud til dig, fordi det er den 24. december. Hvis du ikke allerede er bruger af Danmarks letteste regnskabsprogram, kan du nu prøve Billy’s Billing gratis helt frem til 1. marts 2014 ved at tilmelde dig via https://billysbilling.dk/lars-julekalender (tilbuddet gælder frem til d. 27. december)

Mange hilsner

Toke Kruse

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

4 Responses

 1. Godt indlæg, Toke! Jeg er helt enig i dine betragtninger, go de 7 punkter rammer rigtigt godt.

  Der er iøvrigt noget jeg har bidt mærke i her i USA. Og det er at omgivelserne vil rigtigt gerne have, at du får succes. Selv dine konkurrenter hjælper dig, hvis du beder om det. Det er ikke så sort og hvidt, som det ofte opleves i Danmark. Der er ikke vindere og tabere – der er istedet dem der vinder stort, og dem der vinder lidt mere beskedent. Mentaliteten er i langt højere grad gearet mod, at der er plads til konkurrence, og at konkurrence er med til at få markedet til at gro.

 2. Toke Kruse siger:

  Hej Carsten. God pointe! Du har helt ret – der er bare en anden vindermentalitet, som os som danskere godt kan lære noget af!

  Glædelig jul.

  Toke

 3. Glædelig jul til dig også, Toke. Og mange tak for et godt skud inspiration + Company To America 🙂 God vind med alle dine projekter i 2014 !

 4. Hej Toke

  Glædelig baghjul

  Super godt indlæg du har skrevet. Jeg har selv gået med tankerne om, at flytter over til USA, men jeg er ikke ene om og bestemme dette, da jeg har en kone og to børn. De er dog gået på kompromis, og er klar på 2 år i det udenlandske.
  Om det så bliver USA, Tyskland eller Spanien det får vi og se. Jeg skal bare lige have gjort mine webshops klar til og kunne blive betjent fra udlandet.

  Glæder mig til og læse “company To America” for og få inspiration og i øvrigt tak for bogen.

  Godt nytår

  Frank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.