Press det – Bookmark og read later funktion

Der findes masser af muligheder for at bookmarke sider, og få dem synkroniseret mellem  enheder. Der findes også nogle “Read later” tools, som gør at du nemt kan samle tweets, artikler og lignende, når du er på farten, i en read later funktion, og så finde dem frem når du har tid til at læse dem.

“Press det” fra WordPress

press-det-1

Press det, finder du i kontrolpanelet under Værktøjer.

Bruger du WordPress så er der et indbygget tool der hedder “Press det”, som er en bookmarklet du tilføjer til dine bogmærker. Dette er for mange et overset værktøj, men du kan bruge det til flere ting.

Med “Press det” bookmarklet lige ved hånden, er det nemt at kopier en tekst fra en hjemmeside, og så gemme det som en kladde i WordPress.

press-det-2Jeg bruger det hvis jeg læser en artikel, som for eksempel inspirerer mig til et blogindlæg, eller som jeg bare gerne vil læse på at andet tidspunkt.

Så kan jeg hurtig markere teksten og trykke på “Press det” i min bogmærkelinje.

Som for eksempel denne udemærkede artikel fra ComOn, hvor blandt andet Frank Hellerup medvirker.

Når du har markeret en tekst på nettet og trykker på “Press det”, så kommer der et vindue frem, hvor titlen på den side du har kopieret teksten fra automatisk bliver overskrift, og den tekst du har valgt at markere bliver smidt ind i tekstboksen, med et link til den side du har kopieret fra.

press-det-3Så er det blot at trykke Gem kladde, og du kan surfe videre, og altid finde den artikel frem igen. Der er flere måder du kan bruge denne Press det funktion. Du kan bruge det som en reminder til dig selv (som jeg gør), eller du kan lave en mikroblog, med små korte indlæg med link til kilden. Og du kan bruge det som et alternativ til dine bookmarks.

Der findes sikkert flere smarte måder at bruge “Press det” på, og har du en så er du velkommen til at dele den i en kommentar herunder.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

5 Responses

 1. Rikke siger:

  Hej Lars,

  Kan jeg bruge Press det, hvis jeg har set en artikel, et opslag eller et andet link, som jeg gerne vil smide på min blog? Lidt ligesom man gør på Facebook?

  Hilsen Rikke

  • Lars Bachmann siger:

   Hej Rikke
   Ja, det kan du. Under “Værktøjer” i dit kontrolpanel finder du Press det, som du blot trækker op i dine bogmærker (Hold musen over ikonet, og træk det hen i din bogmærkelinien i browseren).

   Når du ser en artikel eller andet du vil dele på din blog, så markerer du blot noget af teksten, og trykker på “Press det” i din bogmærkelinie.

 2. Rikke siger:

  Hej igen,

  Så langt så godt. Det er lykkedes mig at få Press det op i bogmærkelinien, men der sker intet, når jeg har markedet en tekst og trykker på Press det. Har du en ide til, hvad der går galt? Det virker jo meget simpelt.

  /Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.