Sådan tilføjer du en ekstra widget til dit WordPress tema

En af de ting der gør WordPress til et stærkt CMS er widgets. De fleste WordPress temaer indeholder en række widgets, som typisk ligger i siden (sidebar.php), lige som på denne blog.

Men bruger man WordPress som et CMS, er der ofte behov for ekstra widgets, som er områder med indhold som er nemt for brugeren at redigere.

Sådan tilføjer du en ekstra widget.

Nedenstående kode skal tilføjes til din functions.php i dit tema. Du kan tilføje det via dit kontrolpanel under -> Udseende -> Editor.

(Husk altid at tage en backup af dit tema inden du begynder at ændre i koden).

if ( function_exists('register_sidebar') ) {
 register_sidebar(array(
 'id' => 'xwidget',
 'name' => 'X Widget',
 'description' => __('Xtra Widget.'),
 'before_widget' => '<div id="xwidget">',
 'after_widget' => '</div>',
 'before_title' => '<h3>',
 'after_title' => '</h3>',
 ));
 }

Koden fortæller WordPress at den skal tilføje et ekstra widget område, her kaldet “X Widget”, og så har jeg defineret at den skal ligge en i DIV der hedder “xwidget”, så du kan style den via dit stylesheet.

Der hvor du vil have din widget tilføjer du nedenstående kode.

<?php dynamic_sidebar('xwidget'); ?>

Det kan evt. være over dit indhold (typisk i page.php), hvis du vil tilføje et banner, en statisk tekst, eller lignende.

Så er det blot at style din nye widget i dit CSS. Herunder er et simpelt eksempel.

#xwidget {
   width: 500px;
   background: #333;
   color: #FFF;
}

God fornøjelse med din nye widget.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

3 Responses

 1. Mads Møller siger:

  Tak for et meget brugbart indlæg – og perfekt timet for mit vedkommende. Særligt da jeg ikke er nogen kodehaj. Jeg har lige hentet et nyt gratis WP tema ned, som passer lige i skabet til de ønsker jeg har til min blog. MEN temaet mangler bare lige et widget område i bunden, så i morgen tidlig skal jeg da prøve din kode af:)

 2. Maria Larsen siger:

  Rigtig interessant indlæg om ekstra widget, har tit tænkt på hvordan man nemmeste gjorde det. Og jeg må sige det kan ikke være ret meget nemmere end, det du beskriver. Mange tak

 3. Må sige den voldte mig noget bøvl, indtil jeg fik læst grundigt efter at der stod “Ekstra widget” og ikke “Ekstra widget-område” – det går nemlig galt med stylingen hvis man sætter flere widgets i den (hvilket man sagtens kan) og bruger float, fordi den laver 2 div’er. Så den duer kun til en enkelt widget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.