Skal man bare springe ud i det?

Forestil dig at have en blog med over 185.000 læsere hver måned?
Det har Ann-Christine, som har bidraget til dagens “låge”. Læs her hvorfor du bare skal springe ud i det, og hvorfor man godt kan leve af at blogge.

Læs mere om Ann-Christine på Valdemarsro.dk

08. Skal man bare springe ud i det … i iværksætterlivet?!

Jeg har mødt en til flere, som går med en stor iværksætterdrøm. Som hver dag drømmer store drømme. Om at springe ud i det. Tage det store skridt og gøre deres drøm til virkelighed. Det er drømmen om en ny virkelighed, om et mere fleksibelt familieliv og om at leve drømmen ud og gøre noget ved den, så det ikke bliver ved drømmeriet.

Det næste, som jeg hører er …

 • at det kan desværre ikke lade sig gøre lige nu.
 • at det ikke er muligt at sige mit faste job op og undvære den faste løn, for der er jo forpligtelser, terminer, institutionspladser, sommerferierejser osv.
 • at det også skal gennemtænkes mere først. Planlægges og analyseres
 • at det nok ikke går, for der er jo mange konkurrenter
 • og hvad nu hvis det ikke går og hvad hvis man må erkende, at netop den drøm ikke blev en succes. Eller måske bare ikke var så skøn en drøm som antaget.

Der er i det hele taget mange ting, der står i vejen for at drømmen skal udleves nu. Så det må vente.

Måske efter sommerferien næste år, eller måske om nogle år. Eller … måske bliver det bare ved drømmen, som bliver udskudt igen og igen.

Jeg siger: Kom nu i gang i dag!

Lad være med at vente til en dag, hvor du skal tage det store spring.

Men start nu og tag et eller flere skridt i drømmen hver dag. Gør din drøm til en rejse og ikke et mål.

Og hver eneste dag skal du gøre noget ved det. Nogle dage en meget lille indsats, andre dage store og tidskrævende indsatser.
Men ryk dig hver eneste dag og gør det i det hele taget en lille smule bedre hver dag.

Find ud af hvad din iværksætterdrøm indeholder og stil dig selv følgende spørgsmål:

 • er det muligt at sætte i gang nu?
 • skal jeg have startkapital og hvor meget?
 • kan jeg sagtens have mit nuværende job ved siden af og bare arbejde mere i en periode?
 • kan jeg senere gå ned i tid?
 • kan jeg få freelanceopgaver ved siden af, at jeg starter op som iværksætter?
 • kan jeg på nogle måder, skabe nogle synergier fra mit nuværende job over i min iværksætterdrøm?

Og affind dig så med, at du må knokle hårdt, være klar til at have det sjovt imens, nyde rejsen og acceptere at drømmen udvikler sig og kan ændre sig undervejs.

Min egen iværksætterrejse

Jeg startede Valdemarsro.dk blog for 6 ½ år siden og jeg startede slet ikke min blog, fordi jeg gerne ville leve af at blogge eller tjene penge på min blog. Jeg gjorde det fordi, at jeg gerne ville dele små hverdagsting med min mor og min søster, have et sted at samle mine egne opskrifter og fordi jeg synes, at det var et enormt spændende projekt at kaste mig ud i.

Så jeg lånte stakkevis af bøger, købte en domæne og satte wordpress op og så googlede jeg mig frem til super meget viden, om wordpress, html osv. Jeg lærte mig selv at fotografere og bruge photoshop og jeg blev helt nørdet omkring det kreative og tekniske i, at skabe en god blog.

Kort tid efter jeg startede bloggen, spirede en lille drøm om at starte en webshop og overføre alt det jeg allerede på kort tid havde lært fra mit arbejde med bloggen.
Så det gjorde jeg.

Jeg startede min shop med økologisk skønhedspleje og udvidede min online viden med stakkevis af nye bøger om SEO, analytics, konverteringsoptimering, brug af sociale medier, købte desuden et par supergode enmandskurser og så fik jeg med tiden et fantastisk godt netværk inden for branchen.

Og jeg drømte store drømme om, at kunne leve af min shop og andre iværksætterprojekter!

På et tidspunkt gik det alligevel sådan, at jeg fik behov for at starte på en frisk. Jeg havde haft min shop i lidt over 3 år og var gået en lille smule kold i det.

Så jeg valgte at sælge min webshop i sommeren 2012! Valgte at sige, at den drøm var udlevet for mit vedkommende og nu skulle der nye initiativer til. Jeg sagde også mit faste job op, som boligspecialist i en bank og flyttede med familien fra Østerbro til Aarhus.
På mange måder så var det først her, at jeg tog det store spring i mit iværksætterliv. Jeg gav mig selv lidt ekstra god tid til at tænke over, hvordan mit arbejdsliv skulle være, hvad jeg gerne ville og hvordan jeg ville nå derhen og jeg fik etableret mig med nogle gode freelanceopgaver, hvor jeg lærte en masse, mens jeg hjalp virksomheder med deres projekter.

I efteråret 2012 gik det op for mig, at min blog – som jo var den jeg hele tiden har haft som min hobby – faktisk var en karrieremulighed. Jeg var begyndt at tjene mere end bare et par håndøre på mine annoncer på bloggen, og med lidt fokus på den del, kunne det blive en helt god indtjening og levevej.
Jeg kunne på mange måder mærke, at jeg via min blog kunne skabe super god synergi i alt hvad jeg laver, og har lyst til at beskæftige mig med.

I dag er min blog Valdemarsro.dk blevet udgangspunktet for alt hvad jeg laver. Der er nu over 185.000 mennesker der læser mine blogindlæg og bruger mine opskrifter hver måned og jeg nyder virkelig enormt meget den daglige dialog med læsere på bloggen og via de sociale medier. Jeg kan reelt set leve af bloggen alene – men har lysten til mere end det.
Jeg har lavet mange gode samarbejde og projekter via min blog, bl.a Madklub.dk i samarbejde med SuperBrugsen. Jeg arbejder desuden samarbejdet fast som freelancer med Spiseliv som deres fotograf og skribent. Jeg underviser i at blogge sammen med Lars Bachmann og har 2 nye kurser på programmet i 2014, og der er også flere spændende projekter sat i søen, som jeg glæder mig til at løfte sløret for, når tiden er moden til det.

Jeg møder som tidligere nævnt, en del som drømmer om at blive selvstændig og nogle stykker som gerne vil være det via deres blog.

Jeg vil gerne dele den oplevelse, at det er muligt!

Der er ikke nogen lette løsninger og det handler ikke om at være heldig. Held kommer af, at man har bragt sig i position til det, via en indsats.
Succes kræver, at man bevæger sig og hver dag tager nye skridt og tiltag mod sin iværksætterdrøm, nyder rejsen og er parat til at ændre kurs, når tiden er til det.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

6 Responses

 1. Ann Steen Holmech siger:

  Fantastisk indlæg, lige hvad jeg trængte til.
  Er ved at sætte en blog op, men har hele tiden præcist de tanker om, at jeg ikke er klar og at siden ikke er helt færdig.
  Måske SKAL den ikke være helt færdig…….;-)?

  Ann

  • Lars Bachmann siger:

   Hej Ann
   En blog bliver aldrig færdig, så bare kom i gang med den 🙂

  • Ann-Christine siger:

   Hel enig, en blog bliver aldrig færdig!
   Heldigvis 😉

   Jeg startede ud med at ingen læste med, og set i bakspejlet var det sådan en virkelig rar måde, at lære at blogge for egen fornøjelses skyld, at finde et flow og den måde at blogge på som gør mig glad.

 2. Hej Ann-Christine

  Dejligt inspirerende indlæg og et fint “opgør” med at det hele drejer sig om at få den rigtige idé eller opfinde det nye sort.

  Mindst 90% af succes bunder i hårdt arbejde og dedikeret indsats.

  Med hensyn til held, så tænker jeg altid på Bjørn Borg der (efter en sejr), blev spurgt om han ikke også var lidt heldig, svarede “Jeg har opdaget at jo mere jeg træner jo heldigere bliver jeg”. (Citeret frit fra hukommelsen)

  /Brian

 3. Maj Wismann siger:

  SKØØØØØNNNNT indlæg – tusind tak – du er en inspiration at følge 🙂

  Og rigtig glædelig jul.

  Kh,
  Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.