Spring ud i det, og bliv lykkelig

I dag vil jeg præsentere en ung iværksætter som fik sit første CVR nummer da han blev 18 år. Han hedder Sebastian Krausing, og arbejder i dag med et bilmagasin, som er hans hjertebarn. Sebastian har valgt at fortælle sin iværksætter historie, og giver 3 gode råd.

10. Spring ud i det, og bliv lykkelig – Sebastian Krausing

Jeg har været iværksætter siden sommeren 2009, hvor jeg fyldte 18 år, og dermed kunne få et CVR-nummer. Som lille var jeg drengen som solgte saftevand og spillede guitar på vejen – ja, mine forældre syntes også jeg var ustyrlig, men et gen for at ville tjene penge har jeg åbenbart.

Da jeg startede min første virksomhed var det sideløbende med handelsgymnasiet, hvor jeg efter skole spænede hjem for at servicere kunderne. Jeg importerede selv smykkerne fra Østen, og solgte dem i min egen webshop, samt til andre erhvervsdrivende. Derfor var mit studiejob mit firma, men det var først seks måneder senere det rigtigt tog fart. Efter seks måneder havde jeg mistet motivationen for smykkebranchen, da smykker ikke ligefrem var noget som interesserede mig – trods mange kvinder syntes det var utroligt spænende. Derfor solgte jeg webshoppen og leverandørkontrakten, for at komme i gang med noget mere udfordrende. Jeg har altid interesseret mig for kommunikation og markedsføring, og med markedsføringen af min webshop havde jeg fået erfaring med SEO (Search Engine Optimization). Det var derfor oplagt at starte et online marketing bureau, hvilket hurtigt skulle vise sig at være en god ide. Jeg ansatte ingen sælger, men fokuserede på gode placeringer i Google, og mit netværk samt kunder ville anbefale mig. Hurtigt måtte jeg framelde SU, og hyrede en del freelancere for at kunne opretholde kundernes efterspørgsel.

Jeg drev mit marketingbureau i knap fire år, hvilket inkluderede et sabbatår, hvor jeg med min forretningsmakker og gode ven Morten Zachariasen lejede et kontorhotel. Vi var muligvis dem som brugte kontorhotellet mest, da arbejdsdagen typisk var fra 9-23 – også i weekenderne. Der blev udtænkt mange store planer på det kontor kan jeg godt afsløre. Året forinden sabbatåret havde jeg dog også stiftet et bilmagasin, Bilsektionen.dk, og havde derfor nok projekter at se til i forvejen.

Da sabbatåret nåede sin slutning var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville tilbage på skolebænken, hvis det rigtige studie dukkede op. Jeg søgte ind på Medieproduktion og Ledelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvilket er en projektlederuddannelse i trykte og digitale medier. Heldigvis blev jeg optaget, og valgte derfor at sælge mit marketingbureau for en ganske anseelig sum, når man kun er 21 år. Som følge af salget omdannede jeg min virksomhed til et anpartsselskab, da pengene ikke skulle bruges på gag og løjer, men derimod videreudvikling af mit hjertebarn, Bilsektionen.dk.

bilsektionen-ipadPå det første år af uddannelsen havde jeg ingen indtægtsgivende virksomhed, da jeg fokuserede på research og videreudviklingen af Bilsektionen.dk. Udover vores hjemmeside havde jeg besluttet mig for, at vi skulle udvide med et magasin til iPad og PC. Det tog 10 mdr. at finde en distributør af magasinet, mens vi selvfølgelig også manglede en kreativ designer. Præcis 12 måneder efter mit webbureausalg udkom det første magasin, og for de første måneder var målet for downloads ikke specielt højt.. Efter 30 dage var magasinet dog læst mere en 5.500 gange, og vi var ikke i tvivl om, at folk dermed gerne ville have vores produkt. Vi var dog begrænset af økonomien, da et års research, investeringer i bedre kamera/lyd/EDB-udstyr samt nogle høje etableringsudgifter som følge af e-magasinet tærede på bankkontoen. Derudover havde vi brug for nogle mere erfarne iværksættere i projektet, og det stod derfor hurtigt klart, at vi måtte kigge os om efter en investor. Valget faldt på leasingfirmaet Forza Leasing A/S, som primært beskæftiger sig med eksklusive biler, og er placeret i Hillerød. Dagen hvor vi skrev under på kontrakten indsendte jeg en ansøgning om orlov fra studiet, hvilket blev godkendt få dage efter.

I dag har jeg satset alt jeg ejer, og nogensinde har haft af likvide midler i ét projekt, mit drømmeprojekt. Trods jeg burde føle mig presset, kan jeg dog fortælle, at jeg aldrig har været mere lykkelig end netop nu. Hver dag er som en leg, hvor jeg arbejder med min største hobby, biler, og kan kombinere det med diverse spændende administrationsopgaver samt online markedsføring.

Hvor vi ender må tiden vise, men jeg kan allerede røbe vi har flere tiltag i støbeskeen…

Tre hurtige råd

Hvis jeg skal give tre hurtige iværksætterråd:

 • Du kan ikke selv alt. Det kan sagtens betale sig at hyre andre til at lave noget arbejde, hvis de er bedre end dig til det, eller du kan tjene mere på at lave noget andet.
 • OK med fejl, men lav dem ikke to gange. Jeg er overbevist om man lære ved at lave fejl, hvorfor jeg anser det som helt okay – man skal blot ikke lave den samme fejl to gange!
 • Lad ikke penge var din primære motivationsfaktor, men sørg for at arbejde med noget du elsker.

Rigtig glædelig jul

Sebastian Krausing

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

3 Responses

 1. Christian B siger:

  “I dag har jeg satset alt jeg ejer, og nogensinde har haft af likvide midler i ét projekt, mit drømmeprojekt. Trods jeg burde føle mig presset, kan jeg dog fortælle, at jeg aldrig har været mere lykkelig end netop nu.”

  Fedt – alt muligt held og lykke med det, Sebastian!

 2. Glozis siger:

  I am also an entrepreneur from Ukraine. And in the 25 years I have not yet reached the singular vertices, but I go to this stubbornly doing his favorite thing, and I agree that money should not be the main motivation. first – the need to love their job and then it will bring you and monetary reward. So I 100% agree with the statement of Sebastian.

 3. Marcus siger:

  Rigtig fedt og inspirerende indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.