Tændt af målet

I dag har jeg inviteret Mathilde Mackowski til at fortælle hendes iværksætter historie. Og netop d. 6 december er ikke helt tilfældigt. I dag er det nemlig 5 år siden Mathilde startede sinful.dk sammen med hendes partner Tonny Andersen.

Læs mere om Mathilde på Google+

06. Tændt af målet – Af Mathilde Mackowski

Da jeg i dag for præcis 5 år siden – sammen med min business makker og daværende kæreste Tonny Andersen – startede webshoppen Sinful.dk, var det med en mission der dengang virkede fuldstændigt vanvittig:

Jeg ville ændre danskernes syn på sexlegetøj.

Jeg ville vise, at branchen havde udviklet sig fra at være ensbetydende med små butikker på Istedgade og hudfarvede gummidildoer, til avanceret legetøj der kunne tilfredsstille og supplere i både en- og tosomheden på måder som for bare 10 år siden virkede umulige.

Mission Impossible?

Vores venner og familier sagde det uundgåelige: Hvad har I gang i? De mente det var en umulig mission…og – let’s face it – ikke lige en branche som det pæne unge par fra Silkeborg burde kaste sig over.

Bevæbnet med en lejlighed og en meget lille sum penge på kontoen, tog vi vores første vare hjem – i ét eksemplar!

Jeg husker tydeligt da den første ordre trillede ind. Vores reaktion nærmede sig eufori. Da det ene stykke sexlegetøj var solgt, købte vi to mere. Da de var solgt, købte vi fem mere. Og sådan gik det slag i slag.

Vokseværk

Jeg husker mindst ligeså tydeligt da vi en aften efter de første par år sad ved vores sofabord (spisebordet var inddraget til dildoplads), omgivet af kasser fyldt med sexlegetøj og tog beslutningen om at adskille hjem og arbejdsplads. På det tidspunkt var vores lejlighed nærmest blevet en labyrint af dildoer, glidecreme og par-sexlegetøj.

I dag, fem år efter, leverer vi mere end 100.000 stykker sexlegetøj årligt til den danske befolkning og vi kan se tilbage på tusindvis af arbejdstimer som aktiv del i den udvikling der har af-tabuiseret emnet sexlegetøj i Danmark.

I dag er vi i alt 13 medarbejdere i Sinful. Det har bestemt ikke altid været en dans på roser – det kostede blandt andet vores forhold at nå hertil – men vores liv er blevet beriget med den konstatering, at vores mål, som undervejs er blevet til et delmål, er nået.

Brænder du for dit mål?

Hvis jeg skal give et råd til alle iværksættere er det, at vi skal huske at stille os selv det svære spørgsmål:

Brænder jeg for mit mål – så meget at jeg vil sætte næsten alt ind på at nå det? Jeg siger naturligvis ikke, at man i jagten på opfyldelsen af sin drøm skal sætte personlige relationer over styr, men man skal være parat til bogstaveligt talt at bruge tusindvis af timer på at nå frem og sætte andre projekter og drømme på standby.

Og så skal man huske at mærke efter undervejs, så man også træffer de rigtige valg – både de lette og de svære.

Det lyder som en kliché – og det er det måske også – men jeg siger altid til “nye” iværksættere der beder om et råd, at har man et klart defineret mål, har man viljen i hjertet og er man parat til at kæmpe for det, så kan alt lade sig gøre.

Se TV indslag fra TV2 Østjylland om Sinful her:
www.sinful.dk/blog/sinful-sexshop-i-tv2-oestjylland

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

2 Responses

  1. Spændende. Især fordi I formår at drive en forretning sammen efter et parforhold. Det tvivler jeg stærkt på, at jeg vil kunne med mine ekskærester 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.