Twitter – Nu også på dansk

Twitter, Tweets, Twitting – ja, kært barn har mange navne.

Der bliver i disse dage twittet i vildskab, og hver dag vælter det ind med danskere som har fået øjnene op for Twitter. Jeg syntes det er dejligt at der er kommet så mange danskere på Twitter, og uden at kende tallene vil jeg tro at antallet af danskere stadig stiger dag for dag.

Twitter er et microblogging system, som på mange måder kan sammenlignes med den funktion Facebook har, hvor man kan lave en status opdatering. På twitter kan du max skrive 140 tegn, så det gælder om at fatte sig i korthed.

En af fordelene ved Twitter, kontra Facebook, er at man kan følge folk, uden man behøves at være “venner”. Det vil sige at når man har oprettet en profil på Twitter, så kan man udvælge personer som man gerne vil følge, uden at man behøves at være venner. Og omvendt, så kan andre Twitter brugere følge dig, uden at du behøves at følge dem.

I skrivende stund følger jeg 27 andre Twittere, og der er 120 der følger mig. I starten havde travlt med at følge alle som jeg syntes var bare en lille smule interessante, men Twitter bliver hurtigt alt for uoverskueligt, hvis man følger alt for mange. Jeg syntes at en 30 stykker er passende, og i modsætning til Facebook, så kan jeg nemt og løbende skifte ud i dem jeg følger.

Twitter er total hype lige i tiden, og jeg tror ikke at det er helt uden grund, så hvis du ikke allerede har en Twitter profil, så opret en nu, og spring så på Twitter-vognen inden løbet er kørt.

Der findes en masse programmer til at twitte med. Jeg bruger TweetDeck, som er det program jeg syntes passer bedst til mit behov.

Følg mig på Twitter her http://twitter.com/larsbachmann og hvis du finder et interessant indlæg på bloggen, så har jeg tilføjet et Twitter logo i bunden at hvert indlæg, som du kan trykke på, og dermed “reTweete” det.

Vi ses på Twitter?

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

22 Responses

 1. Hej Lars,

  Mht. din overskrift, skal den så tolkes sådan at danskerne er kommet på twitter, eller? For så vidt jeg ved er den ikke blevet oversat til dansk?

  Mvh.
  Nikolaj Bomann Mertz

 2. Lars Bachmann siger:

  Det skal bare forståes sådan at der er flere og flere der twitter på dansk. Så du har helt ret i at den ikke er oversat.

 3. Mette Will siger:

  Det er jo ganske smart at kunne “reTweete” et indlæg. Den mulighed må jeg også have på min blog 🙂 I det hele taget er der meget mere værdi ved Twitter, end jeg havde troet til at begynde med. Og jeg er først lige gået i gang med at afdække potentialet …

 4. Lars Bachmann siger:

  Hej Mette. ja, Twitter skal man bestemt ikke undervurdere lige i tiden 🙂 Og den funktion med at reTweete et indlæg, har du på mystisk vis også fået på din blog 😉

 5. Morten siger:

  Ja, man kan kun opfordre folk til at sikre deres Twitter-“URL-navn” mens tid er. Så kan de jo altid kigge nærmere på Twitter, når de får tid.

 6. Elisabeth siger:

  Hej
  Har lige startet med twitter, og synes det lyder cool hvis man kunne retwitte men funktion hvordan er det lige det fungere hvordan får man det oprette på ens twitter…..

 7. Lars Bachmann siger:

  Når du retweeter, så skriver du “RT @brugernavn (beskeden)”. Altså starter tweetet med at skrive RT (eller retweet), og så @ + twitter navnet på den du retweeter, f.eks “@larsbachmann”, og så teksten fra det tweet du retweeter.

  Det nemmeste er at bruge en Twitter klient som Twhirl eller TweetDeck.

 8. John siger:

  I USA er der allerede gået “auctioner” i twitter url’er … lidt ligesom man så i gamledage med domæne navne (faktisk også nu til dags).

 9. frans siger:

  Hej Jeg er lige startet med Twitte og har tænkt på at bruge det som et marketings instrument til mit lille tegneseriegalleri. Begyndte igår og har allerede fået 6 followers. Det ser spændende ud 🙂

 10. Sune siger:

  Godt indlæg. Har lige læst et ret grineren indlæg om Twitter på dansk, på kamikazesurfer’s nye blog. Tjek det her:

  http://kamikazesurfer.wordpress.com/2010/02/26/i-dolly-partons-slipvind/

 11. simone siger:

  ¨hvor kan man finde den på dansk? 🙂

 12. Anita siger:

  Alle taler om det..nu må det prøves. Godt Nytår 2011 Knuz Anita.

 13. per hansen siger:

  jeg prøver

 14. Freddy Nielsen siger:

  jeg vil gerne læse lidt om caroline wozniak

 15. Helle siger:

  Hej, synes det lyder en smule “utrygt” at alle og enhver kan følge mig selvom jeg ikke har valgt at være venner med dem. Dvs. at en psykopat ekskæreste kan holde øje med hvad jeg skriver?
  Og hvordan vurderer du Lars at twitter bruges bedst privat eller i erhvervs øjemed? kunne nemlig godt overveje det som markedsføring af min virksomhed? 🙂

  Venligst Helle

 16. Lone Hilt Berth siger:

  Hej Lars
  Jeg skal i gang med at twitte! Jeg skal bruge det som markedsføring af vores netshop. Jeg har forstået det er bedst at bruge sit eget navn, når man twitter. Er du enig? Er det korrekt? eller kan jeg bruge firmaets navn?
  Håber du vil hjælpe – ved jo der er en godt at hente i det socialemedienetværk :o)
  Bedste hilsener
  Lone

 17. Karin Christiansson siger:

  Hej ! Ja twitter lyder osse som ‘lige mig’
  Men hvordan? Har oprettet mig med navn men hvad så?
  … Er det ikke et ikon til skrivebordet på min
  iPhone eller hvad og hvordan? vil bla. Ind på læsegrupper
  Og kommentere på dette og hint
  Hilsen karin

 18. Bente Nielsen siger:

  Har lyst at se hvad der rører sig på twitter sååå
  lad mig prøve

 19. Torben Hald siger:

  Har lige forsøgt at oprette mig.Sikke en rodebutik.Hjælpe systemet sender en i ring hele tiden.Ingen af mine kan findes findes.Jeg har deaktiveret mig igen..Facebook det fungerer da.

 20. rene jul siger:

  Fedt det her

 21. jon funck siger:

  jeg er ny her og måske kan jeg finde ud af det er over 75 år lige steget på pc verdenen, men nu ser vi hvad det evt. bringer, i min tid er det godt nok gået stærkt i 1960 var jeg på grænland uden telf. idag har man en smart sag i lommen, ja supert udviklingen kan man ikke standse
  alt godt til jer alle

  jon

 22. Lars Bachmann siger:

  Hej Jon

  Tak for din kommentar. jeg har stor respekt for at man er frisk på at udfordrer nye ting i en alder af 75 år. For i din generation må det være svært at følge den udvikling der sker ingen for blandt andet IT og teknologi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.