Whatever it f**king takes

Her op til påske tog jeg en uge ud af kalenderen for at være sammen med familien. Turen gik til Spanien, og den eneste plan jeg havde, udover at være sammen med familien, var at læse min medbragte bog, som jeg købte for et par måneder siden.

Kick-ass – Fra Kælder til milliard, af Jesper buch

Bogen er historien om serieiværksætteren og medstifter af Just-Eat, Jesper Buch.

I bogen fortæller Jesper om hans Camino tur, og hvorfor den var så vigtigt for ham. Derefter starter vi tilbage med en kort historie om hans opvækst, og så videre til den aften i 2000 hvor han sad i Oslo og ikke kunne finde en pizza på nettet, og ideen til Just-Eat blev undfanget.

Herefter følger hele historien om opbygningen af Just-Eat, hvordan han arbejdede, og ikke mindst hvad han forventede af hans medarbejdere, og hvordan han kunne motivere dem til at være en del af hvad, der skulle blive et iværksætter eventyr på godt og ondt.

I bogen beskrives forholdet til medarbejdere, og hele ansættelsesprocessen i Just-Eat. Man får også hele historien om hvordan det var at starte Just-Eat op i udlandet, og hele processen omkring det. Generelt synes jeg at bogen kommer hele vejen omkring opstarten, driften og ikke mindst slutningen på Just-Eat for Jespers vedkommende.

Bogen beskriver meget godt Jespers ledelsesstil, og hans evne til at holde fokus. Mange steder i bogen er afsnit markeret, og er gode praktiske råd til andre iværksættere.

Bogens troværdighed styrkes af at tidligere samarbejdspartnere, kollegaer, venner og fjender har fået lov at give deres meninger og syn på nogle af de ting Jesper beskriver i bogen.

Bogen er absolut anbefalelsesværdig, og giver et meget godt billede af hvad der skal til for at skabe en succes.

Whatever it takes

jesper-buchJesper fortæller flere gange i bogen om hans prioritering i forhold til Just-Eat, familie og venner, og ligger ikke skjul på at Just-Eat havde absolut første prioritet, og hans datter, kæreste og venner kom i anden række. Det var hans “what ever it fucking takes” mentalitet, og hans iver efter at gøre Just-Eat til en kæmpe succes der var hans mål.

Jeg skal ikke kunne påstå at det ville være gået hverken værre eller bedre, hvis hans prioritering havde været anderledes, men jeg tror det handler om rækkefølgen. Den “først fødte” er ofte den der er nærmeste, og der er stor forskel på at starte virksomhed, som ungkarl, og måske endda med et værelse i mor og fars kælder, til at være “familiefar” med hus og stationcar.

Da jeg var godt en 1/3 inde i bogen tog jeg en beslutning om at jeg vil finde ét projekt, og kun ét, som jeg vil holde 100% fokus på. Jeg har efterhånden en god håndfuld projekter bag mig, som aldrig rigtig er blevet en succes – ja, nogen er ligefrem blevet en fiasko.

Så i stedet for at have 10 projekter i luften, som kun får 10% af min opmærksomhed, vil jeg have et projekt, som får 100% opmærksomhed.. Whatever it takes. 🙂

Hvem skal læse bogen?

Er du iværksætter eller selvstændig, så er bogen god inspiration og motivation til at starte dit eget projekt. Jesper’s iværksætter DNA brænder igennem, og man kan næsten fornemme hans kærlighed og vilje til de projekter han arbejder med.

Hvor kan jeg købe bogen?

Bogen kan du købe her:

Se også jesperbuch.com og se eller gense Jesper Buchs indlæg fra Iværksætter julekalenderen.

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

11 Responses

 1. God anmeldelse, Lars, som giver lyst til at læse bogen (nej, jeg har ikke fået det gjort endnu).
  Jeg kan godt lide din pointe med eet projekt der får 100% opmærksomhed. Kan du allerede nu løfte lidt af sløret for dit projekt?

 2. Lars Bachmann siger:

  Hej Kurt
  Jeg havde egentlig en ambition om at at mit næste projekt skulle være i støbeskeen inden jeg steg på flyveren i Spanien, men det er endnu ikke så konkret at jeg kan fortælle noget om det.

  Jeg har dog taget beslutningen om at der skal luges ud i nogle af de projekter jeg har eller er involveret i, for ikke at miste fokus på det næste projekt, som jeg går all in på.

 3. God anmeldelse!

  Jeg har selv læst den, og synes det er en af de bedste (hvis ikke den bedste) bøger jeg har læst. Det er super fedt, at han formår at bruge KickAss attituden i bogen. Selvom man ikke er stor fan af Jesper og hans projekter, tror jeg næsten ikke man kan undgå at blive inspireret af hele historien der bliver fortalt i bogen.

 4. Så er der ingen vej udenom, jeg må have fat i bogen 🙂

  Det er rigtigt inspirerende at høre om din beslutning, Lars, så “keep me posted” og du er altid velkommen, hvis du mangler en løs snak om det.

 5. God anmeldelse. Jeg må også få læst bogen.

  Hvad vigtigere er, så glæder jeg mit til at høre om dit projekt 🙂

 6. Johnny siger:

  Hej Lars

  God anbefaling af bogen – den må læses.

  Jeg har været selvstændig i 12 år og har de seneste 5-6 år rodet med rigtig mange forskellige projekter – for sjov og for inspiration, og måske man faldt over noget, som lige var det helt rigtige.

  2012 startede rigtig skidt med vores primære virksomhed, fordi et par kunder gik konkurs, og det gjorde nas at miste et par måneders omsætning. Jeg arbejder sammen med min bedre halvdel, og vi besluttede os for at koncentrere os 100 % om vores primære virksomhed i hele 2012. Det medførte en stigning i omsætningen på over 40 % i forhold til 2011, som i forvejen havde været vores bedste år.

  Nu er vi så klar til at kaste os over nogle af de mange idéer, der hele tiden opstår, men vi har også lært lektien. Så vi påtager os 1 nyt projekt ad gangen, så vi sikrer, at vi får udnyttet potentialet i hvert enkelt projekt optimalt.

 7. God anmeldelse Lars. Bogen er kommet på min læse-liste 🙂

 8. Tobias siger:

  Det lyder meget som det samme han siger på hans foredrag. Har du hørt/set et af hans foredrag, og tror du man får meget ekstra ud af at læse bogen?

 9. Lars Bachmann siger:

  Hej Allan, Du kan godt glæde dig.
  Tobias: Jeg har aldrig hørt hans foredrag, så det kan jeg desværre ikke svare på. Kunne dog godt forestille mig at noget af det går igen, men der er helt sikkert mange detaljer i bogen som ikke bliver nævnt til foredrag.

 10. Frederik Storm siger:

  Hej Lars,

  Rigtig god anmeldelse! Jeg har desværre ikke fået købt bogen endnu, men det regner jeg stærkt med, at jeg snart skal. Synes at Jesper er en utrolig interessant person. 100% på et projekt-mentaliten er jeg stensikker på virker. Man kan dog risikere, at man kører træt i projektet, medmindre det er noget du virkelig brænder for.

 11. Henrik siger:

  God anmeldelse…..er ikke sikker på jeg har mentaliteten til at priotere det over familien (ihvertfald ikke bevist :-)), men måske man skulle få læst bogen, er da ihvertfald allerede inspireret af tanken om at fokusere kun på et projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.