WordPress Backup
I denne artikel:
“Rigtige mænd tager ikke backup, de græder om natten.”
Sådan er det i hvert fald for mange, men det behøver det heldigvis ikke at være. Bruger du WordPress så kommer her en guide til hvordan du opsætter automatisk backup, så du ikke længere behøver at bekymre dig om den slags.
WordPress backup med BackWPup
Der findes efterhånden en række gode backup plugins til WordPress, men i denne guide vil jeg fortælle om et plugin der hedder BackWPup (Download på WordPress.org).
Jeg har brugt det på en lang række sites i noget tid efterhånden, og det har kørt uden problemer. En af fordelene ved dette plugin er at du kan opdele dine backups i flere jobs. Det betyder at hvis du ligesom mig har meget data på dit webhotel, så kan det være en fordel at kører det over flere jobs.
1. Installer BackWPup
Nar du har installeret BackWPup, så får du en ekstra menu i din venstre side i dit kontrolpanel. Her fra kan du se en oversigt over aktuelle “jobs”, og du kan oprette nye backup-jobs, se logs, indstillinger osv.
Den eneste du har behov for er “jobs” og “Add new job”.
Under Backups kan du se tidligere backups, filstørrelse etc.
Under Settings har du mulighed for at lave nogle forskellige indstillinger, men for de fleste er det ikke nødvendigt.
2. Tilføj nyt backup job
Når du trykker “Add new job”, så får du nogle valgmuligheder for hvilken type job du vil lave.
3. Vælg indstillinger og gem job
Her har jeg valgt at jeg vil tage backup af mine filer i .zip format, og de skal backup’es til FTP.
I de øverste faner, kan jeg lave mine yderligere indstillinger. I “Schedule” bestemmer jeg hvor ofte den skal kører en backup (dato, ugedag og klokkeslet.). Under “Files” kan jeg se min mappestruktur på serveren, og klikke de mapper/filer af som den skal tage backup af. Under FTP, indtaster jeg mine FTP informationer, og så skal jeg bare gemme jobbet, så kører resten af sig selv.
WordPress Backup til FTP, DropBox, E-mail eller mappe
BackWPup har mulighed for at gemme din backup forskellige steder. Jeg har min egen interne server, som jeg tager backup til. Det er langt fra alle der har det, men så er løsningen med DropBox et super alternativ. Du kan også vælge at tage backup til en mappe, men så ligger den stadig på dit webhotel, så det er ikke en anbefalelsesværdig løsning. backup til E-mail er heller ikke ret god hvis du har mange data.
Jeg har valgt at kører med 2 jobs. 1 job der tager backup af min database, som kører en gang i døgnet om natten. Det andet job tager backup af mine uploade filer, plugins og mit tema, og det kører 1 gang om ugen, ligeledes om natten.
Hvordan du selv vælger at gøre det er selvfølgelig helt op til dig. Jeg har valgt denne løsning, da jeg har mange MB data på serveren, og vurdere at så længe mine uploadede filer max er en uge gammel (i backup’en), så klarer jeg mig. Jeg er dog tryg ved at min database max er et døgn gammel, hvis der skulle ske noget. (Databasen er der hvor alle din indlæg, kommentarer osv ligger.)
Så nu er der ingen undskyldning for ikke at have en backup af dine WordPress filer?
Ja, det er et fint plugin og det fungerer bare. Bruger samme opsætning som dig, Lars – har dog ingen server stående og sender netop backups til Dropbox. Det virker super 😉
Rigtig fin og brugbar artikel. Smart måde at lave backup af sin hjemmeside, hvis den er lavet i WordPress. 🙂
Fin artikel – omend ikke særlig dybdegående…
Hvilket arkiv format? Zip el Tar.GZ? og hvorfor?
Kunne være lækkert hvis du også ville skrive en artikel om hvordan man så gør når man har brug for at restore sin backup 🙂
Der er masser af artikler på nettet om hvordan man tager back-up, men kun ganske få om hvad man så skal bruge sine backup til 😉
Hej Thomas
Tak for din kommentar. Du har helt ret. En guide til at restore/gendanne sin WordPress fra backup var da en god ide.
Den er sat på todo listen .)
Hej Lars
Den artikel vil jeg glæde mig til at læse 🙂
Hvad med ‘arkiv format’ – ville du give en hurtig forklaring på hvorfor du vælger zip og ikke Tar.gz?
…og at du måske bruger zip til filer og Tar.gz til databasen – hvis det er det du gør?
Hej Thomas
Ganske kort, så bruger jeg altid .zip format til backup. Ikke fordi det nødvendigvis er det bedste, men det er det format jeg kender. Det er ikke sikkert jeg har ret, men jeg forbinder tar.gz med Linux.
Tak for fin artikel Bachmann, det var lige det plugin jeg manglede!!
Velbekommen Lindby
Hej Lars,
Tak for sidst! Er i gang med at installere backup ved hjælp af denne gode guide. Men får så denne besked:
Opdateringspakken kunne ikke installeres. PCLZIP_ERR_BAD_FORMAT (-10) : Unable to find End of Central Dir Record signature
HJÆLP?
Vh anya
Hej Anya
Installere du den igennem kontrolpanelet eller har du manuelt oploadet den?
Jeg downloadede plugin’en og forsøgte at uploade pip-filen (hedder det det?) gennem plugin-tilføj-nyt-siden i kontrolpanelet.
I stedet tog jeg backup via one.com’s filmanager —> gemt lokalt på den bærbare.
Hej Anya
Det er nok en ZIP fil du tænker på?
Prøv at installere plugin’et via -> Plugins -> tilføj nyt – Og så søg på “Backwpup”.
Altså i stedet for at downloade det manuelt, så installer det direkte gennem kontrolpanelet.
Så mangler du blot skrive guiden til restore af backupen, når det går galt 🙂
Ja, selvfølgelig tager jeg backup 😉
Men jeg er faktisk gået væk fra Backwpup igen, fordi jeg synes det er ekstremt langsom. Eller det er den blevet. Det har den ikke altid været. Men når den er 10 timer om at lave en backup af mit site, så er den for langsom. Halvdelen af gangene fejler den også (igen i modsætning til tidligere).
Så nu bruger jeg et plugin der hedder Updraftplus backup.
Hej
Jeg har også brugt dette backup værktøj BackWPup til mine wordpress sider, men har haft mere end svært ved at få en ødelagt side op og køre igen. Det lykkedes mig desværre ikke. Så jeg havde lidt en falsk sikkerhed, desværre.