WordPress help sheet

Her er et “hjælpeark” eller Help Sheet som det også kaldes, til WordPress. Jeg har længe haft stor glæde af det, når jeg sidder og koder i WordPress. Så jeg tænkte at jeg lige så godt kunne dele dem, så der er andre der kan have glæde af det.

Tilføj denne side til dine bogmærker, så har du altid et WordPress Help Sheet lige ved hånden.

PHP KODER TIL TEMAFILERNE

<?php the_permalink() ?> Udskriver et link til indlægget Bruges typisk til at linke overskriften eller "læs mere" til indlæg/side
<?php the_title() ?> Udskriver overskriften på indlægget/siden Ex: <h1><?php the_title(); ?></h1>

<?php the_content() ?>

Viser indholdet af et indlæg eller side Bruges i single.php og page.php til at vise indholdet af en side eller indlæg.
<?php the_excerpt() ?> Viser et uddrag af indlæggene Bruges typisk i index.php filen, for ikke at vise hele indlægget på forsiden.
<?php get_header() ?> Inkluderer header.php på siden Bruges i temafilerne
<?php get_sidebar() ?> Inkluderer sidebar.php på siden Bruges i temafilerne
<?php get_footer() ?> Inkluderer footer.php på siden Bruges i temafilerne
<?php the_category() ?> Viser kategori(er), som indlægget er tilføjet Bruges typisk i single.php
<?php the_author(); ?> Viser navnet på indlæggets forfatter Bruges typisk i single.php
<?php the_ID(); ?> viser id på det pågældende indlæg Bruges typisk i single.php (ex: <div class="post-<?php the_ID(); ?>">)
<?php edit_post_link(); ?> Viser et "rediger link" hvis du er logget ind. Bruges i mange temaer lige under "the_content" som et quick link til editoren.
<?php wp_list_pages(); ?> Viser en liste over oprettede sider Bruges typisk i sidebaren, og viser sider i en listet form. (Der findes en widget der gør det samme)
<?php wp_list_cats(); ?>
Viser en liste over brugte kategorier Bruges typisk i sidebaren, og viser kategorier i en listet form. (Der findes en widget der gør det samme)
<?php wp_get_archives() ?> Viser en liste over arkiver sorteret på måned. Bruges typisk i sidebaren. (Der findes en widget der gør det samme)
<?php the_time('m-d-y') ?>
Viser dato for indlægget Bruges typsik i forbindelse med et indlæg, for at vise datoen for udgivelsen.
<?php bloginfo( 'name' ); ?> Viser bloggens navn, som du har angivet under indstillinger Bruges typisk i headeren (på denne blog er det "Lars Bachmann")
<?php bloginfo(’description’); ?> Viser den beskrivelse du har angivet under indstillinger Bruges typisk i headeren (På denne blog er det teksten lige under "Lars Bachmann" i headeren)
<?php get_search_form(); ?> Viser en søgeboks (Form) Bruges typisk i sidebaren, men vil man lave en side til
<?php the_search_query(); ?> Viser "søgeordet/sætningen" en bruger har indtastet i søgefeltet. Bruges til at vide hvad man har søgt på. (ex: Du har søgt på <?php the_search_query(); ?>)
<?php wp_register(); ?> Viser et link til oprettelse af ny bruger Kan bruges hvis du tillader oprettelse af flere brugere
<?php wp_loginout(); ?> Viser et logind/logud link Kan f.eks. bruges i sidebar eller footer hvis man har flere brugere. Det gør at de ikke skal huske adressen til /wp-admin
<?php timer_stop(1); ?> Viser tiden det tager at loade siden Kan bruges til at køre test, hvis man vil optimere load tiden
<?php echo get_num_queries(); ?> Viser antal database kald på den pågældende side Kan bruges til at teste og minimere antal database kald.

PHP KODER TIL HEADER

<?php bloginfo('name'); ?> Viser bloggens navn, som du har angivet under indstillinger Bruges typisk i headeren (på denne blog er det "Lars Bachmann")
<?php bloginfo(’description’); ?> Viser den beskrivelse du har angivet under indstillinger Bruges typisk i headeren (På denne blog er det teksten lige under "Lars Bachmann" i headeren)

<?php wp_title(); ?>

Viser titlen på de forskellige sider. Bruges i header.php (ex: <title><?php wp_title(); ?></title>)
<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?> Udskriver URL'en til dit tema's stylesheet. Bruges i header.php til at hente stylesheetet
<?php bloginfo('template_url'); ?> Udskriver URL'en til dit tema Bruges til at hente filer fra temaet.
<?php bloginfo('version'); ?> Viser hvilken version af WordPress du bruger. Bruges i header.php (Har ingen funktion ud over at vise i kildekoden hvilken WordPress version du bruger.)
<?php bloginfo('rss2_url'); ?> Laver et link til dit RSS feed Bruges typisk i header.php
<?php bloginfo('url'); ?> Udskriver URL'en til dit site Ex: <a href="<?php bloginfo('url'); ?>">Forsiden</a>

WORDPRESS TEMA FILER

style.css Temaets stylesheet (CSS)  
index.php Bloggens forside  
single.php Viser indlæg (blogpost)  
page.php Viser sider  
archive.php Viser arkiverne  
category.php Kategori oversigt  
404.php Fejl side  
header.php Indeholder header elementer  
footer.php Indeholder typisk afsluttende HTML tags  
sidebar.php Viser sidebaren (Widget området)  
tag.php Tag oversigt  
search.php Viser søgeresultaterne