WordPress SEO plugin

WordPress er et fantastisk CMS, og med det udvalg af plugins der findes markedet, er det helt sikkert en kandidat til at slå mange af de store kommercielle CMS løsninger.

Nu skal det dog handle om et bestemt plugin, nemlig WordPress SEO fra Yoast.com. Jeg har i mange år brugt All in one SEO, som er et rigtig godt SEO plugin til WordPress, men det mangler altså lige det sidste for at være et super godt plugin. Nu er der ikke desto mindre kommet en seriøs kandidat til titlen som det bedste SEO plugin til WordPress, og det hedder ganske enkelt WordPress SEO.

Jeg har testet det i en periode nu, på nogle testblogs, men i går gjorde @Rosenstand mig opmærksom på en fatal bug i dette plugin. I forbindelse med nogle opdateringer (plugin’et er stadig kun i version 0.2.1), er funktionen der tilføjer noindex på blandt andet tag og kategori sider gået til, og har derfor ikke tilføjet noindx tag i headeren, selvom det var valgt til i administrationen. Joost som har udviklet dette plugin er opmærksom på det, og har rettet denne bug, så den kommer med i næste opdatering.

Nu ikke mere snak, jeg har lavet en skærmvideo, hvor jeg gennemgår de forskellige funktioner i WordPress SEO fra Yoast.

Husk at se den i fuld skærm – Download WordPress SEO her

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

You may also like...

49 Responses

 1. Frank siger:

  Det skal da helt sikkert testes.

  Har selv kørt med all in one seo og har været ret tilfreds med dette plugin. Men efter og have set din video skal det da prøves af.
  Hvor langtid har du kørt med det nye plugin?

  Tak for video indlægget og god jul

 2. Lars Bachmann siger:

  Hej Frank
  Jeg har kørt med det i en uges tid på en testblog, men efter næste opdatering, så er jeg klar til at rulle det ud på mine officielle siets og blogs.

  God jul til dig også.

 3. Rosenstand siger:

  Udmærket gennemgang – og som du ved, testede jeg lidt på det i går. Jeg kunne nu heller ikke får oprydningen i head til at fungere, men det kan være, det også er med i næste opdatering.

  Og så tror jeg, jeg vil sende dig denne: http://www.emulsioncompulsion.com/gallery2/d/56320-1/Kleenex+Man-Size+Tissues.jpg

  God weekend og god bedring!

 4. Lars Bachmann siger:

  Der er godt nok nogle ting som ikke virkede korrekt, men som jeg, må jeg indrømme, ikke havde tjekket efter. Joost har jo styr på det med SEO og WordPress, så jeg gik bare udfra at det virkede 🙂

  Dejligt med en man-size tissue 🙂

 5. Mureren siger:

  WordPress Seo plugin ser meget lovende ud, som jeg er nød til at prøve. Håber du kommer med en gennemgang igen når du har prøvet den nye opdatering på et af dine officielle sider.
  En rigtig god gennemgang af Seo plugin, dejligt med en video hvor man kan læse hvad der bliver skrevet.

  God bedring

 6. gratis programmer siger:

  Jeg er stadig i tvivl om jeg skal til at bruge Yoasts WordPress SEO fremfor AIO SEO Pack, for som du også selv gør opmærksom på, så er der stadig lidt fejl og “bugs” jeg følger normalt Yoast, og ved at han er en meget respekteret mand (med god grund) og er sikker på at plugin’et nok skal blive godt, men spørgsmålet er om de er nogle af jer eksperter (som jeg sætter min lid til) der har testet og indsamlet nok data, til at sige at den ene kan anbefales mere fremfor den anden?

 7. Kører også med All in one SEO. Hvor mener du at Wordspress SEO plugin er bedre, Lars?

 8. Lars Bachmann siger:

  All in one SEO er et fint plugin, da det giver en nem og overskuelig måde at styre sine titler og beskrivelser, og styre hvilke arkiver (kategori, tag osv), der skal indekseres.

  Yoast WordPress SEO skiller sig ud ved at have mange flere funktioner, så som mulighed for noindex på enkelte kategorier, sider og indlæg.

  Sidst men ikke mindst, så er der mulighed for kontrol af dit RSS feed.

 9. Jesper siger:

  Der hvor det virkelig rykker for mig, er kontrollen af RSS feed. Det sq ganske fedt.

 10. Ole siger:

  Det er helt sikkert godt ud, men hvis man bare er en glad amatør ville di så ikke mene at All in one seo er ok ?

 11. Peter Lauge siger:

  Er det stabilt nok til at kører i produktion? eller er der for mange bugs endnu?
  Lauge

 12. Lars M siger:

  Hvori består fordelen i at kontrollere RSS feed’et som wordpress laver. Altså jeg tænker om i kan komme med et eksempel på hvornår det er en SEO mæssig fordel i det. For jeg tænker umiddelbart om det overhovedet er tiden værd at kontrollere sit rss feed. Er det mest selve outputtets format og kode, eller er det kontrol i form af at styre hvilke indlæg der kommer med osv?

 13. Mads-Peter siger:

  Super gennemgang! Tak for review. Glæder mig til der kommer en køreklar version!

 14. Lars Bachmann siger:

  Der er stadig en række bugs der skal fixes før det er køreklar. Jeg ved at det er med i næste opdatering, men hvornår den kommer, kan jeg ikke svare på.

  @Lars M: Der kan være fordel i at tilføje statisk indhold til sit RSS. Det kan være i form at links eller copyright information. Det er nemt at scrape indhold ved at tage et feed fra et andet site, og bliver man udsat for den slags, så kan man jo lige så godt få et link ud af det.

 15. Kenneth Bach siger:

  Det er da en kanon nyhed du har lagt ud der. Måske er jeg bare lidt efter på SEO området, men det skal da virkelig afprøves i hvert fald.

 16. Jacob siger:

  Jeg ved godt det er lidt ved siden af emnet, men er der nogen der kan hjælpe med med en rigtig god side for t komme i gang med wordpress? Ikke deres officielle side.

 17. Mia Sørensen siger:

  Jacob har du prøvet den danske wordpress side, altså wordpress.dk ? den er en ret god hjælp i forhold til den engelske .org side. Især forum og overblikket på den danske wordpress side synes jeg er langt bedre og så nemmere at læse på dansk indimellem.

 18. Robert Rungholm siger:

  Jeg er ret vild med selv at kunne bestemme title-indstillinger for de forskellige post-typer, bl.a. posts, pages og custom post types (som jeg bruger flittigt) 🙂

 19. Jesper siger:

  jeg har prøvet yoast seo plugin og tror bare jeg holder mig til gode gamle allinone seo modulet. Men måse når yoast er kommet lidt længere kan det være brugbart, jeg er også mest til “færdige” plugins og programmer og ikke disse beta versioner

 20. G R E siger:

  Det var da en god nyhed!

  Endnu et incitament til at få opdateret min personlige blog! Jeg mangler ofte motivationen, når man kommer sent hjem om aftenen, men forøget trafik, er altid en god motivator 🙂

  Hav en god mandag

 21. Mikkel J. siger:

  Funktionen med styringen af RSS Feed’et er god. Jeg ser dog ingen anden grund til at udskifte All in One, som jo virker ganske upåklageligt, desværre.

  Ellers en rigtig god gennemgang – god introduktion til funktionerne. Sparede mig hvertfald for en masse tid 🙂

 22. Det er fandme et dejligt plugin.

  Meget bedre end All in one SEO og Platinum SEO.

 23. Mikkel Laan siger:

  Hej Lars..

  Super med et alternativ til All in one seo, men ved du om der er kommet en opdatering på det nye WordPress SEO ?

  Og iøvrigt tak for dine guldkorn her på siden 🙂

  Mikkel

 24. ole siger:

  Jeg har hørt at All in one seo er ret tungt og kan gøre ens side langsommere, og at Yoast ikke skulle være nær så resource krævende.

 25. Andreas Linde siger:

  Har du erfaringer med det SEO-plugin der følger med studiopress templates? Jeg synes nemlig at det er rigtig godt (også bedre end de gratis plugins der findes), men det kan jo være at du har undersøget markedet! :=)

 26. Mikkel Demant siger:

  Tak for linket og omtalen af WordPress SEO. Jeg har, som mange andre herinde, selv brugt All in One SEO siden tidernes morgen, og det er rart at vide, at der er et alternativ.

  Jeg vil straks gå igang med at teste på sagerne.

 27. Anders Holm siger:

  Lækker gennemgang med videoen! – og lige så lækkert plug-in… Det er allerede version 0.2.3.1, så der sker da lidt i udviklingen.

 28. Tim Petersson siger:

  Rigtig fed gennemgang, og fedt plugin ser det ud til 🙂 Det må lige testes lidt derhjemme i aften.

 29. Jesper Jepsen siger:

  Jeg har også fået det installeret på min hjemmeside – og indtil videre spiller det ganske godt, men tror slet ikke jeg har fået prøvet alle funktioner af endnu 🙂

 30. Lars Bachmann siger:

  Så er der kommet en opdatering til Yoast WordPress SEO (ver. 0.2.3.2).
  Og jeg har testet at den tilføjer noindex til tag siderne, hvis man har valgt dette.

 31. Fank siger:

  Endeligt kom det. Har ventet på det i et stykke tid. Glæder mig til at teste det af.
  Har hørt at all-in-one seo skulle få ens wordpress til at køre langsommere hvorimod yoast wordpress seo ikke vil sænke hastigheden på ens wordpress. Har du nogen erfaringer med dette?

  Frank

 32. ole siger:

  Rigtig nok, der er så mange funktioner og indstillinger at en amatør som mig ikke får brugt alle indstillingerne optimalt.. Men et godt program er det, og det skulle ikke være så tungt at trække som All in one seo så det er jo også godt

 33. Hansen siger:

  Yoast.com er dog en god en, men efter min mening er mangler der nogle træk, som stopper det fra at bliver det bedste, men en eller anden måde hvis du bruger WordPress, og du ønsker at gøre alt dit SEO arbejde af dig selv, så skal du gå efter dette Yoast.com plugin, som er godt nok til at tage dig fra bundlinjen i form af SEO og hjælpe dig til at nå et højere mål.

 34. Skide god gennemgang – brugte det ikke før, men det er nu blevet tilføjet – tak for det 😉

 35. Thomas Frost siger:

  Hej Bachmann

  Har du testet http://wordpress.org/extend/plugins/headspace2/ og hvad synes du eventuelt om det?

 36. Rasmus siger:

  Det er rigtig godt Yoast, bruger det selv og virker til alle plugin jeg har prøvet! Hvor imod All-in-on-seo har nogle problemer.

  Anbefaler klart Yoast!

 37. Martin siger:

  Nu er det en halv gammel post godt nok, men efter gennemgangen vælger jeg at afprøve det. Har det haft nævneværdig effekt på din side nu?

 38. Mads siger:

  Tak for gennemgang og gode kommentarer. Det bliver hermed tilføjet.

 39. Bo Lyhne siger:

  Hej Lars,

  God gennemgang af dette plugin. Det er jo efterhånden et stykke tid siden, du ahr lavet indlægget og jeg kunne godt tænke mig at høre, om du stadig er lige tilfreds og om det har rykket ved dine placeringer i søgemaskinerne.

 40. Lars siger:

  Fin gennemgang – må da sige at det allerede er langt bedre end All in one…bare det at det bliver opdateret jævnligt er da en drøm;) Du har en god finger på pulsen…

 41. Mælketanden siger:

  Vi bruger Yoast på vores egen webshop som vi har lavet igennem WordPress E-Commerce og der virker Yoast bedst!

  SEO-All-in-one kan ikke lave meta-description til produkterne og det kan Yoast!

 42. Kanon gennemgang.

  Dette plugin skal da helt bestemt med i samlingen.

 43. Martin Hansen siger:

  Hvad er den aktuelle status på Yoast vs. SEO-all-in-one? Hvilket plugin er det bedste ?

  Jeg bruger nemlig SEO-all-in-one og er ganske tilfreds, men hvis Yoast er bedre, skal det da klart bruges.

  Mvh
  Martin

 44. Anders siger:

  Super gennemgang 😉

  Jeg havde allerede pluginet installeret, men havde ikke lige taget mig sammen til at sætte mig ind i det. Så tak for hjælpen

 45. Phillip siger:

  Hej Lars,

  Fed video, jeg tænkte på om du ikke havde helt vild meget lyst til at lave en ny?
  Nu hvor der er kommet en ny version af yoast’s plugin (kun hvis der er radikale ændringer).

 46. Bo siger:

  Hej Lars

  Tak for den gode gennemgang 🙂

  WordPress SEO plugin skal da helt klart prøves af

 47. David Ruben Karpantschof siger:

  All in one SEO kører rigtig godt for mig også, men efter denne gennemgang skal det helt klart testes.

  David

 48. Og lige præcis dette: “Sidst men ikke mindst, så er der mulighed for kontrol af dit RSS feed.” finder jeg meget gavnligt. Det skal nok blive et super plugin, det er jeg overbevist om. Jeg følger selv Yoast på twitter, og mener at have læst, at der kommer en opdatering snarest.

  Mvh. Christian

 49. Lars Bachmann siger:

  Hej allesammen.
  Jeg har nu lavet en ny video, med en gennemgang af nogle af de nye funktioner i v. 1.3.4.4.

  https://www.youtube.com/watch?v=P_s4eciAvb4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.